postgre nie działała, odinstalowałem ją i hema2, zresetowałem kompa. przy próbie ponownej instalicji wyskakuje to:

Jakies porady?
postgre nie działała, odinstalowałem ją i hema2, zresetowałem kompa. przy próbie ponownej instalicji wyskakuje to:

Jakies porady?
hej Radoom,
nie mam pewności czy te porady coś pomogą ale spróbuj:
1. Odinstalować HM2 programem Revo Uninstaller.
2. Spróbować zainstalować tą samą wersję postgresa ręcznie i potem dopiero HM2.
Pozdrawiam.
Próbuję zainsalować postgres ręcznie i jest ten sam komunikat - you cannot install postgres - error
Skopiuj i wklej tu całą treść z okienka.
Póki co na czas instalacji HM wyłącz zaporę systemu (ewentualnie również program antywirusowy) i sprawdź, czy usługa "logon" jest włączona.
To pierwsza instalacja HM na dysku, czy ponowna?
hey,
pogmerałem i znalazłem jeszcze takie porady:
Forum HM2:
->Problem z instalacją PostgreSQL #1
->Problem z instalacją PostgreSQL #2
Pozdr.
Ja się męczyłem chyba z tydzień, żeby zainstalować postgresa i skonczyło się na przeinstalowaniu systemu
no ale w koncu smiga
Próbuję wszystkich możliwych opcji, instalowań, odinstalowań, resetów. Postuję z osobami odpowiedzialnymi za hm2 i nic. Używam tych baz od paru lat i nigdy nie miałem problemu z postgressql. Po prostu to się nie chce zainstalować nawet z oddzielnego źródła.
Witam
Jaki masz system ? Jeśli to win7 to może być problem z uprawnieniami użytkownika postgres do folderów. Z doświadczenia wiem, że pomagała instalacja poza Program Files np bezpośrednio w C:/postgresql
edit: Oczywiście najpierw usuń pozostałości po poprzednich instalacjach oraz utorzone konto postgres.
Spróbuj zrobić coś takiego
Uruchom usługi - start - uruchom - wpisz services.msc
lub panel sterowania - narzędzia administracyjne
Znajdź usługę postgresql, zatrzymaj usługę - prawy myszy - zakładka logowanie, zaznacz lokalne konto systemowe , włącz ponownie
Dzięki za pomoc, coś drgnęło.

Niestety nawet po restarcie nie umie założyć nowej bazy - proces z obrazka trwa w nieskonczość. Postgressql prosi o jakis permission ale pojawia się obrazek jak z dosa...
Znalazłem informację, że pomaga zmiana portu na 5433.
Sprawdź wszystkie ustawienia w programie pgAdmin.
Ze strony HM:
99% of the time PostgreSQL connection problems can be fixed by completely uninstalling software security products.
Mcaffe, Comodo, F-Secure, Panda and Norton are the worst offenders here. If you are getting the errors and have 1 or more of these products installed, there is a very good chance that once these Antivirus programs are completely removed from your PC, PostgreSQL and Holdem Manager will be working together again.
PS. I sprawdź w menedrzeże zadań, czy usługi postgres.exe są aktywne. Myślę, że to może mieć kluczowe znaczenie.
http://gospoda.blogspot.com/2011/07/kilka-sposobow-na-waczenie-menedzera.html
Chyba już uruchamiałeś ponownie serwis, ale możesz to zrobić tutaj:

Sprawdzasz w menedżerze zadań, czy wszystkie usługi postgresql zostały zatrzymane i w ten sam sposób uruchamiasz je ponownie.
Jeżeli wstrzymasz się z tym do godziny 22-23 to po ci pomogę. Najlepiej zainstaluj sobie taki program jak team viever do obsługi zdalnego pulpitu.
Odpisz czy jesteś zainteresowany tak pomocą.