Przejdź do forum
PostgreSQL - import...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PostgreSQL - import bazy

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
1,104 Wyświetlenia
medzikone

Miałem problem z połączeniem po reinstalce systemu. Zainstalowałem od nowa PostgreSQL i HM.

Utworzona została nowa baza danych, z tym, że posiadam cały folder data z poprzedniej wersji. W jaki sposób zaimportować te dane lub utworzyć nową bazę?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
emomaniac

Zobacz mojego posta - modyfikacja rejestru i wskazanie lokalizacji folderu data - Instalacjia bazy postgreSQL? mozna na partycji D

Odpowiedz
Cytat
medzikone

Napisane przez emomaniac
Zobacz mojego posta - modyfikacja rejestru i wskazanie lokalizacji folderu data - Instalacjia bazy postgreSQL? mozna na partycji D

Dzięki emomaniac.
Folder data wkleiłem po instalacji. Patrząc na to co dałeś wszystko się zgadza, więc nie w tym problem.

Uruchamiając HM utworzono nowy DB i nie było wyboru innych wersji. Chodzi o możliwość dostępu do bazy, którą skopiowałem

Odpowiedz
Cytat
medzikone

Czy ktoś się orientuje?

Odpowiedz
Cytat
medzikone

?

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage

Witam,

Szczerze mówiąc, to nie jestem pewien, czy istnieje możliwość, aby przekopiować w ten sposób starą bazę danych - tzn. poprzez skopiowanie folderów z zawartością. W przypadku przenoszenia istniejącej bazy na inny dysk jest to możliwe tak jak opisał emomaniac.

Backup oraz restore bazy danych powinno dokonywać się w ten sposób: http://faq.holdemmanager.com/questions/72/Backup+%26+Restore+Database

Tak jak wspomniałem już, w tym momencie nie mam pojęcia czy istnieje możliwość przywrócenia Twojej starej bazy danych, jeśli skopiowałeś tylko zawartość folderu PostgreSQL.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat