Niedawno zamieniłem Wondows XP na Windows 7 i teraz nie mogę uruchomić PT3. Zainstalował się bez problemu ale przy włączaniu programu jest to okienko "Configure PostrgeSQL Server" i próbowałem wpisać dane które miałem jeszcze na starym systemie, próbowałem użyć tych defaultowych, które są automatycznie podane i nic nie działa, po kliknięciu "connect" mam komunikat błędu "Unable to connect to this database. Please check the configuration." Co mam zrobić żeby działało? Czy muszę coś dodatkowo instalować/usuwać bo przy instalacji systemu stare ustawienia przeniosło do folderu Windows.old który i tak usunąłem, ale może coś tam jeszcze na dysku zostało co przeszkadza?
Mam podobny problem, przez to nie chce mi się otworzyć baza danych ani nie mogę stworzyć nowej... Myślałem, że może powinienem spróbować z wesja PostgreSQL 8.4, bo w tym momencie mam 8.3??? JAK TO ZROBIĆ?
Ech to ja też się przyłącze ze problemem po zamianie XP na 7, po wciśnięciu "start getting hands" PT4 mi się zawiesza. Nie wyświetla Huda ani nie mogę w ogóle zamknąć trackera. Ktoś ma jakiś pomysł w czym może być problem??
Udało mi się samemu z tym poradzić. funfel91 jeśli masz taki sam problem to mi pomogło krok po kroku:
-usunąłem z dysku wszystkie pliki związane z PT3 i postgreSQL i zrestartowałem komputer
-pobrałem i zainstalowałem PT3
-pobrałem i zainstalowałem postgreSQL 9.2, przy czym wystąpił pewien błąd, więc temat FAQ w tym dziale, punkt 7
-przy uruchomieniu PT3 mogłem już stworzyć nową bazę i póki co działa dobrze
PT 4 nie działa z najnowszą wersją Postgresa 9.2.2. Polecam zainstalować starszą wersję: np 9.0.11. I wszystko powinno działać ok
http://www.enterprisedb.com/products-services-training/pgdownload#windows
MAM JUŻ TEGO QRWA DOŚĆ, ściągnąłem chyba z 50 wersji, próbowałem odinstalowywałem, przeinstalowywałem, robiłem wszystko i zawsze było coś nie tak, albo jakieś hasło się nie zgadza albo jakiś błąd wyskakuje albo coś innego.... straciłem mnóstwo czasu a moje PT3 nie działa od miesiąca... NAJCHĘTNIEJ ZABULIŁBYM KOMUŚ HAJS ŻEBY MI TO ZROBIŁ I TYLE BO JA JUŻ NERWÓW NA TO NIE MAM.........
funfel91, zdecydowana większość problemów z instalacją PostgreSQL wynika z niekompletnego odinstalowania poprzedniej instancji PostgreSQL.
Czy usuwałeś np użytkownika postgres z systemu po każdym wywalaniu PostgreSQLa? Poza tym należy również usunąć wszystkie pozostałe pliki po starej wersji przed przystąpieniem do instalacji.
Pozdrawiam.