Skip to forum
100BB na stole deep...

Notifications
Clear all

[Closed] 100BB na stole deep stack

10 Posts
9 Users
0 Reactions
565 Views
mik1984

Czy wkupywanie się za 100BB, czyli pojedynczy zamiast podwójny BI na stół deep stack jest błędem?

9 replies
Shad0w69

Nie jest. Gra z 100 jak i 200 BB jest prawie, ze identyczna. Jedynie pojedynki 200 bb vs 200 bb trzeba grać bardzo uważnie.

murkins

jak masz edge to lepiej wygrać od przeciwnika 200bb a nie 100bb więc minimalizowanie swojej potencjalnej wygranej to błąd _cool:

SamRadziwill

murkins napisał

jak masz edge to lepiej wygrać od przeciwnika 200bb a nie 100bb więc minimalizowanie swojej potencjalnej wygranej to błąd _cool:

+1

Ale jeśli nie jesteś przyzwyczajony do gry na deep stacku i nie jesteś przekonany do swojej przewagi nad innymi deep stackami przy stole, to lepiej wkupić się za 100BB :)

Pozdrawiam

szok38

Spokojnie można grać ze 100bb stosując standardową strategię.Gra na deepie różni się trochę , ale Ciebie zanim sie nie podwoisz nie będzie to dotyczyło.Przy okazji jeśli nie lubisz grac z shortami to ich unikniesz.Pozdrawiam

mik1984

Uzyskałem w quizie gry przeciwko shortom 98%, więc chyba nie mam podstaw merytorycznych, żeby nie lubić gry przeciwko nim, ale i tak nie lubię, bo nawet grając idealnie strasznie ciężko jest od nich coś zarobić. Poza tym jak ja gram statami 19/16, to bardzo rzadko podbijając mam karty nadające się do sprawdzenia przebicia od shorta, przez co nawet przy idealnej reakcji na te przebicia short mnie kosi per saldo.
Najgorszy układ to taki w którym poza natłokiem shortów jeszcze masz maniaka na halfstacku 33/29 z lewej, przez co nie możesz kraść blindów dla rekompensaty z any two. Z takiego stołu muszę wstać i szukać nowego. Na standarcie za często trafiają mi się stoły z których muszę wstać.

Ja po prostu zauważyłem, że na stołach deep nl10 mogę więcej zarobić BB/100, mimo to, że rzadziej spotyka tu się "hazardzistów". Grasz z niedopieczonymi rozsądnymi graczami, którzy są bardziej przewidywalni.

Masqb

Ja jak gram stoły deep to się wkupuje za 100bb. Dopiero jak chwile pogram i widze jakiegoś fisha z >100bb to się dopełniam do 200bb. Może troche lamersko ale po co zwiększać variance vs regsi bez potrzeby :f_p:

diablik7

mik1984 napisał
Uzyskałem w quizie gry przeciwko shortom 98%, więc chyba nie mam podstaw merytorycznych, żeby nie lubić gry przeciwko nim, ale i tak nie lubię, bo nawet grając idealnie strasznie ciężko jest od nich coś zarobić. Poza tym jak ja gram statami 19/16, to bardzo rzadko podbijając mam karty nadające się do sprawdzenia przebicia od shorta, przez co nawet przy idealnej reakcji na te przebicia short mnie kosi per saldo.

I dlatego dobrze byc shortem.

TAK!
Vive les shorts! :D

slimy3

Może takie fishowate pytanko :f_biggrin:: A czy BR trzeba mieć wiekszy na deep'ach?

slimy3 napisał
Może takie fishowate pytanko :f_biggrin:: A czy BR trzeba mieć wiekszy na deep'ach?

imo tak, w koncu ryzykujesz na stole 2x wiecej ;d