Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

44 nl 10 max

4 Posty
2 Użytkownicy
1 Reakcje
424 Wyświetlenia
devotional

szczęsliwy river, już prawie wciskałem na turn fold. Co myślicie o tym rozdaniu? Czy ten call na turn miał sens? dlaczego on czekał na flopie mając draw?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
aleasy77

Nie każdy cbetuje flush draw, niektórzy pewnie w ten sposób chcą tanio zobaczyć kolejne karty i skompletować draw w przypadku kiedy nikt nie zabetuje.
Na flopie można i podciągnąć sizing raise tak 3x do rozmiar betu od button, żeby wyciągnąć value m.in. od flush draw.
Na turnie liczysz oddsy, z tego co liczyłem wychodzi nieco ponad 27% żeby dorzucić do puli i call był opłacalny. W tej sytuacji stawiam go na gotowe flushe, ewentualnie slowplay set 88 lub 33, choć nie powinien go tak grać w ten sposób, ale zdarzają się i takie przypadki.
Dając mu wszystkie Ax możliwe kombinacje w karo oraz KTs+, QTs+, JTs oraz te sety 88 i 33, jeśli by je grał tak, to wychodzi Ci 28% equity więc call miałbyś opłacalny wtedy.
Dając mu same kombinacje gdzie ma tylko kolor to wychodzi 23% więc nie powinieneś sprawdzać.
Aczkolwiek chętnie wysłucham innych osób, bo mogę też czego nie dostrzec na co ktoś inny może zwrócić uwagę.

Odpowiedz
Cytat
devotional

Wow. Jak ty to liczysz. Dzięki, pouczajaca opinia

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

Equilab z pokerstrategy się przydaje do ustalenia zakresów i equity więc możesz go użyć i na spokojnie po grze (nie odpalaj tylko podczas uruchomionego softu, bo np. pokerstars wykrywa, że masz go uruchomionego w takiej sytuacji). A co do sizingu do sprawdzenia to dzielisz swój wkład jaki musisz dorzucić do puli, przez rozmiar puli + to co chcesz dołożyć.

Odpowiedz
Cytat