Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

88 NL25

38 Posty
13 Użytkownicy
65 Reakcje
3,217 Wyświetlenia
Ein89

$0.10/$0.25 No Limit Holdem
PokerStars
6 Players
Hand Conversion Powered by WeakTight Poker Hand History Converter

Stacks:
UTG Kpt. Jack 65 ($30.54) 122bb
UTG+1 Galileomax ($14.47) 58bb
CO kinguede ($48.97) 196bb
BTN Hero ($26.15) 105bb
SB kubiqq ($26.70) 107bb
BB drianoher ($34.24) 137bb

Pre-Flop: (0.35, 6 players) Hero is BTN 8♠: 8♦:
3 folds, Hero raises to $0.62, 1 fold, drianoher raises to $2.50, Hero calls $1.88

Flop: 4♠: 5♦: 5♣: ($5.10, 2 players)
drianoher bets $1.61, Hero calls $1.61

Turn: 9♠: ($8.32, 2)
drianoher bets $5.30, Hero calls $5.30

River: K♥: ($18.92, 2)
drianoher goes all-in $24.83

Gościu 23/20, 600 handów, 3b BB vs BU 21 (14), call BB 43 (14), cbet w 3betowanych F 80 (5), T 100 (2), AFq 42/38/32

Agresywny reg. Zawsze na takich graczy mam dylemat czy grać 4b/fold i rozwiązywać sytuacje tu i teraz czy grać call, i rozgrywać postflop.

Flop: call
Turn: Chyba dalej call? Wygląda na agresywnego, więc imo dalej może sporą cześć air betować. Decide river.
River: Hero call + notka czy fold? Nie jestem przekonany czy nutsy grałby shove...

Odpowiedz
Cytat
37 odpowiedzi
DzikiHenry

hmm to zoom ?
imo jak calujesz z 88 to na takich flopach ja bym resjowal , ewentualnie na takich turnach , na river do jego blefow dochodza trafione K wiec slabo dla nas, jak bym sie obudzil na riv to bewnie ze wzgledu na K bym foldowal, ogolnie bezpieczniejsza linia imo 4 bet.

Odpowiedz
Cytat
Ein89

Sorry, nie napisałem. Standardowe stoliki.

Odpowiedz
Cytat
aghiri

call pre flop, zaden 4bet. Call flop, fold turn i nie kombinuj.

Odpowiedz
Cytat
Jeeex

no gdzie fold turn... jesli nie pushuje QQ i JJ to mozna myslec o call river

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Napisane przez aghiri
call pre flop, zaden 4bet. Call flop, fold turn i nie kombinuj.

ciekawi mnie ten spot, mi sie wydaje ze ucieka value w takim rozegraniu na blankach z 88, u Ciebie na stawkach , sofcie takie linie sie sprawdzaja ? ludzie 2 barelujac w tych spotach zawsze maja ? robisz tymi foldami hajs ? zciekawosci pytam , bez podkretek. no i gdzie i co grasz.
no i ten spocik jest na aggro goscia ( moze nie mala probka ale skoro reg tables i hero mowi ze gosc jest agro , to mimo to taka linia ?

Odpowiedz
Cytat
Ein89

Myślę, że fold turn byłby weak. On betuje prawie 100% range, w single potach tak samo.

A co myślicie nad mini raise turn? Dostaje info gdzie jestem w rozdaniu i nie mam trudnej decyzji na river.

Odpowiedz
Cytat

imo jak calujesz z 88 to na takich flopach ja bym resjowal

ucieka value w takim rozegraniu na blankach z 88

Rejsując flopa pozbawiasz się wszelkich korzyści, jakie daje pozycja - zwłaszcza kiedy OOP ma przewagę equity

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Napisane przez GTOisFAKE

imo jak calujesz z 88 to na takich flopach ja bym resjowal

ucieka value w takim rozegraniu na blankach z 88

Rejsując flopa pozbawiasz się wszelkich korzyści, jakie daje pozycja - zwłaszcza kiedy OOP ma przewagę equity

Raczej nie wszelkich , 1 wlasnie wykorzystuje , cos za cos.
jesli gosc tam ma wysoki 3 bet , ma tez duzo smieci ktore dla nas sa 2 over, wiec gramy protekcje, nie czesto do rivera bedziemy dobzi. co z tego jesli powiedzmy 50% on wygra 50 % takich spotow my , do rivera jesli to on bedzie nas dymal z ilosc hajsu zgarnietego a my bedziemy zawsze miec zagwozdke bo karty trzyma dwie a over kart do naszych jest 6 rodzajow spadnie dama , uderzy a ty mysl czy akurat ma czy akurat na niej blefuje..
tanio wyjdzie x/r flopa lub turna , a tak musimy placic z pp ktora pokonuje polowa talii , zeby zherokolowac i zobaczyc ze mielismy racje na flopie ale do rivera nas pozamiatal smieciami o ktore go nie podejzewalismy :(

oczywiscie nie mowie ze musi to byc plej w kazdej takiej sytuacji. wiele innych czynnikow wchodzi tu w gre.

Odpowiedz
Cytat

Jeżeli ktoś dużo 3betuje, to my dużo bronimy i też mamy dużo 2 overs, jeżeli ktoś dużo 3betuje i jak mówisz ma dużo "śmieci" to też będzie dużo betował na turnie, nie wiem, spadnie Q to odpali beta z KJ, a my callujemy 88 i mamy dodatkowe value z naszej parki :P Jeżeli foldujesz any turn to może faktycznie lepiej raisować

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Napisane przez GTOisFAKE
Jeżeli ktoś dużo 3betuje, to my dużo bronimy i też mamy dużo 2 overs, jeżeli ktoś dużo 3betuje i jak mówisz ma dużo "śmieci" to też będzie dużo betował na turnie, nie wiem, spadnie Q to odpali beta z KJ, a my callujemy 88 i mamy dodatkowe value z naszej parki :P Jeżeli foldujesz any turn to może faktycznie lepiej raisować

jasne , ale jesli my calujemy turna to on sie zaczyna zastanawiac , i jak nie trafi rivera a on podda to robi x /f a my jak on trafi 9+ to gdy robi b my call to tracimy wiecej overall niz jak go lapiemy na blefie. oczywiscie teoretycznie ;) w sensie jesli nie blefujemy tylko pasywnie gramy to on ma freerola boon moze blefowac, a my nie , on moze nas vbetowac a my jego nie , wygrywamy mniej jak mamy lepiej a przegrywamy wiecej jak on ma lapiej.
ja za foldowaniem turna nie bylem ;) jak bluff kaczujesz to bez powodu nie foldujesz wiadomka.

Odpowiedz
Cytat

, i jak nie trafi rivera a on podda to robi x /f a my jak on trafi 9+ to gdy robi b my call to tracimy wiecej overall niz jak go lapiemy na blefie

Takie KJs ma 13% szans na trafienie na turnie. A jeżeli rozważasz sytuację 88 vs range, to nie zapominaj, że on ma też TT+, które generują niemal całe jego EV

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Napisane przez GTOisFAKE

, i jak nie trafi rivera a on podda to robi x /f a my jak on trafi 9+ to gdy robi b my call to tracimy wiecej overall niz jak go lapiemy na blefie

Takie KJs ma 13% szans na trafienie na turnie. A jeżeli rozważasz sytuację 88 vs range, to nie zapominaj, że on ma też TT+, które generują niemal całe jego EV

czyli w 2/3 przypadkow nas niszczy , w tym z 1.3 blefow ma do rivera 26% ze nas zniszczy , a my mamy 8% plus reszta z 26% z 1/3. hmm

Odpowiedz
Cytat

Fold preflop jeśli nie umiesz tego grać, mniej stracisz.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Napisane przez sokraht

100% jednak wrzucil rozdanie , bo chce to rozkminic :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Ein89

Napisane przez sokraht

Przez takie komentarze nie jestem zdziwiony, że ten dział umarł.

Odpowiedz
Cytat
cinkciarz

Napisane przez sokraht

To panie kurwa mądry oświeć nas jak taki mistrz jak ty grałbyś to. Moderatorzy nie potrafią/nie chcą/nie mogą temperować takich dzbanów ?

Odpowiedz
Cytat

pl.pokerstrategy.com
Stół: 5d4s5c9sKh
Equity Wygrana Podział
MP2 25.45% 25.45% 0.00% { 8d8s }
MP3 74.55% 74.55% 0.00% { KK+, 99, AKs, JTs, AsQs, KsQs, 7s6s, Ah5h, Jh5h, Th5h, 9h5h, Jd4d, Jh4h, Td4d, Th4h, 9d4d, 9h4h, AKo, A5o, 7s6d, 7s6h, 7s6c, 7c6s, 6d5h, 6h5d, 6h5s, 6h5c, 6s5h, 6c5h }

Ten zakres to jakieś 5.5%, skoro 3betuje 20%, to do rivera sądze, że to może być realny range jeśli nie jest spazerem i nie wali tu 3 beczek z total air.
Gramy bb vs bu więc sądze, że jeśli ogarnia to mniej więcej taki zakres może mieć.

Anyway na tych stawkach raczej częściej zobaczysz x/call z kx niż wrzutę, jednak jeśli depolaryzuje swój range na bb to może mieć dużo tych 5x

Tak na prawdę to wszystko jest zależne od range'u tego tego/tej pani. Bo jeśli tutaj gra spolaryzowany range, to imo częściej będzie blefować. Tylko pytanie, czy my chcemy takie spoty brać na nl25 i nakręcać wariancję, skoro da się wygrywać foldując turn/foldując preflop(rake jest duży)

A dlatego rozważam fold preflop(bo w std to jest call), że gościu jest agro i bez odpowiedniej wiedzy(a gramy nl25, nie 1k) trudno będzie nam optymalnie bronić się vs agresja, a jednak grając agro imo mniej błędów się popełnia, niż będąc w odwrotnej sytuacji.

Wcześniejszy komentarz był cyniczny, bo wystarczy użyć equilaba i trochę pomyśleć i dopiero potem napisać coś. Jak ktoś gra nl25 to chyba coś musi umieć?

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Napisane przez DzikiHenry
tanio wyjdzie x/r flopa lub turna , a tak musimy placic z pp ktora pokonuje polowa talii , zeby zherokolowac i zobaczyc ze mielismy racje na flopie ale do rivera nas pozamiatal smieciami o ktore go nie podejzewalismy :(

Grając x/r flopa inwestujesz podobną ilość żetonów co w linie call flop i call turn. Różnica taka,że po x/r na turn jesteś vs znacznie mocniejszy range niż gdy agresywny przeciwnik double barelluje w spocie w którym ma sporo naturalnych blefów. Faktycznie świetny plan :f_thumbsup:

Raisowanie zwłaszcza vs agresywny przeciwnik to chyba najgłupsza rzecz którą można tu zrobić - on ma masę naturalnych blefów JT/QT/QJ/KJ/KQ które mają niewiele equity, za to czyste outy i brak showdown value. A,że w 2/3 przypadków dostajemy na river wpierdol? No taka jest przecież idea bluffcatchingu, sprawdzamy nie dlatego,że mamy 50%+ equity.

As played hm, na river IMO ręka na pograniczu. Potencjalnych blefów na pewno jest tu sporo i kluczowa jest ocena jak szeroko tu valuejamuje. Powinien wpychać 9x+, jeśli uważamy, że tego nie robi to jest to snap call,

Odpowiedz
Cytat
Ein89

Napisane przez sokraht

Wcześniejszy komentarz był cyniczny, bo wystarczy użyć equilaba i trochę pomyśleć i dopiero potem napisać coś. Jak ktoś gra nl25 to chyba coś musi umieć?

Może umieć, ale może i nie umieć. Od lat jesteś na forum, ale chyba ze zrozumieniem idei działu dalej jest problem. Na przyszłość odpuść sobie te cyniczne komentarze, bo absolutnie nic nie wnoszą do dyskusji. Bardzo Cie o to proszę :)

Reszcie dziękuje za dyskusje :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat