https://www.boomplayer.com/32693896_2FB367C16E
Jak to prawidłowo rozegrać? Na riv nie blefowalem bo sie balem ze on moze cos potkontrolować jakieś KQ albo sie boi flusha i chxce xc zagrac co jest bez sensu. Flop nie chce raise grac zeby nie wrzucił.
https://www.boomplayer.com/32693896_2FB367C16E
Jak to prawidłowo rozegrać? Na riv nie blefowalem bo sie balem ze on moze cos potkontrolować jakieś KQ albo sie boi flusha i chxce xc zagrac co jest bez sensu. Flop nie chce raise grac zeby nie wrzucił.
preflop: 3b BB vs steal z BU - na jaki range go obstawiasz?
Przyjąłem raczej standardowe zakresy:
steal z BU = Ah7h, BB 3b vs BU =ok 24%
Equity
BU 46.54% { Ah7h }
BB 53.46% { 22+, A2s+, K9s+, QTs+, A3o+, KTo+ }
flop: masz nuts FD (tylko, bo over karta w postaci A nic ci nie daje, bo on będzie miał więcej lepszych Ax w rangeu)
Stół: 9dKh2h
Equity
BU 53.65% { Ah7h }
BB 46.35% { 22+, A2s+, K9s+, QTs+, A3o+, KTo+ }
A przy jego zakładzie potrzebujesz mieć ok 20%
turn:
Stół: 9dKh2h4d
Equity
BU 38.07% { Ah7h }
BB 61.93% { 22+, A2s+, K9s+, QTs+, A3o+, KTo+ }
A potrzeba ok 25%
Czyli do tej pory matematycznie się zgadza.
river:
czekając behind poddajesz rękę, bo nie wiele w jego zakresie jest słabszych rąk od twojej (pamiętaj, że on 3betował preflop).
Pytanie czy on jest ci w stanie uwierzyć w kolor (jedynie Kd x d), lub w Kx, którym ewentualnie mogłeś zagrać taką linią pot kontrolując.
Zawsze jest ryzyko, że on pozwala ci zabetować z bluffem, ale strasznie podejrzane dla mnie są te małe sizingi, zwłaszcza F - przecież na takim board jakby miał Kx lub AA (lub,a może zwłaszcza sety) to betował by mocno bo drawy, TT-QQ i tak powinien poddać na R jak ty zagrasz zakład. Myślę, że ok 2$ zakład wyrzuca go z wielu lepszych rąk.
Napisane przez xbibol
preflop: 3b BB vs steal z BU - na jaki range go obstawiasz?Przyjąłem raczej standardowe zakresy:
steal z BU = Ah7h, BB 3b vs BU =ok 24%
Equity
BU 46.54% { Ah7h }
BB 53.46% { 22+, A2s+, K9s+, QTs+, A3o+, KTo+ }flop: masz nuts FD (tylko, bo over karta w postaci A nic ci nie daje, bo on będzie miał więcej lepszych Ax w rangeu)
Stół: 9dKh2h
Equity
BU 53.65% { Ah7h }
BB 46.35% { 22+, A2s+, K9s+, QTs+, A3o+, KTo+ }A przy jego zakładzie potrzebujesz mieć ok 20%
turn:
Stół: 9dKh2h4d
Equity
BU 38.07% { Ah7h }
BB 61.93% { 22+, A2s+, K9s+, QTs+, A3o+, KTo+ }A potrzeba ok 25%
Czyli do tej pory matematycznie się zgadza.river:
czekając behind poddajesz rękę, bo nie wiele w jego zakresie jest słabszych rąk od twojej (pamiętaj, że on 3betował preflop).
Pytanie czy on jest ci w stanie uwierzyć w kolor (jedynie Kd x d), lub w Kx, którym ewentualnie mogłeś zagrać taką linią pot kontrolując.
Zawsze jest ryzyko, że on pozwala ci zabetować z bluffem, ale strasznie podejrzane dla mnie są te małe sizingi, zwłaszcza F - przecież na takim board jakby miał Kx lub AA (lub,a może zwłaszcza sety) to betował by mocno bo drawy, TT-QQ i tak powinien poddać na R jak ty zagrasz zakład. Myślę, że ok 2$ zakład wyrzuca go z wielu lepszych rąk.
Tyle tu treści co w tarczy antykryzysowej:f_frown: