Skip to forum
Notifications
Clear all

AKo NL10

7 Posts
6 Users
8 Reactions
743 Views
kwachu89

Party, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $10.05 (100.5 bb)
BB: $24.11 (241.1 bb)
UTG: $12.40 (124 bb)
MP: $15.15 (151.5 bb)
CO: $16.44 (164.4 bb)
Hero (BTN): $10.06 (100.6 bb)

Preflop: Hero is BTN with K♦: A♣:
2 folds, CO raises to $0.30, Hero calls $0.30, SB folds, BB raises to $1.50, CO folds, Hero calls $1.20

Flop: ($3.35) T♣: J♠: 6♠: (2 players)
BB checks, Hero bets $1.77, BB calls $1.77

Turn: ($6.89) 7♦: (2 players)
BB checks, Hero checks

River: ($6.89) 6♦: (2 players)
BB checks, Hero bets $6.79 and is all-in, BB calls $6.79

Results:

Spoiler

$20.47 pot ($1 rake)
Final Board: T♣: J♠: 6♠: 7♦: 6♦:
BB showed T♥: A♥: and won $19.47 ($9.41 net)
Hero showed K♦: A♣: and lost (-$10.06 net)

villain jest całkiem solidnym regularem.
Zdecydowałem się cold callowac preflop do pierwszego agresora dlaczego - 1. staram się miksować grę z AK. 3/4 czasu 3betuje resztę czasu calluje. 2. Regular na blindzie spodziewałem się z jego strony squeeza i chciałem wzmocnić calling range. Flop spada średni, po checku agresorwa zdecydowałem betować. Mam gutsoht, K uważałem za out, dodatkowo mogłem szeroko callować preflop pockety, SC. Turn zgodnie przeczekany i river znowu check od agresora. Założyłem ze ma średnie SV, przy sparowanym boardzie zdecydowałem się zagrać pot size beta generując maksymalne f.equity.
Zastanawiam się przejrzystością tego zagrania bo villain właściwie snap callował co też jest istotne.

Reply
6 replies
4greg4

Jeżeli czekasz na T, to po prostu wyglądasz na busted draw. Jeżeli bym zaczął betować tego flopa, to chyba jadę 3 beczki (lub wjazd na T) repując TT, czasami JJ, JT, 76, 98 (z wszystkimi tymi układami pewnie byś betował T). Nie wiem czy mając SDV nie lepiej zaczekać na flopie

Reply
kwachu89

właśnie mając np nuts czy seta turn mogę czekać alby villain podłapał coś z czym mnie sprawdzi, dodatkowo linia bet/x/bet wygląda całkiem mocno. Inna sprawa że druga opcja to mogłem to czekać i realizować equity

Reply
halabasa

pre on aż tak dużo sqeezuje że spodziewasz se sqeeza tak czesto?... ogólnie call z A♦:K♠: nie jest zły, nawet jak dołączy jeszcze jeden koleś to masz pozycje i silną łapę etc... jednak granie w HU zawsze będzie prostsze, jeżeli jescze sb by sie wjebał w akcje(flatem) to możesz wylądować w 4 wayu i w jakiś ciężkich spotach post

flopo masz nie złe EQ ale co tak naprawdę tam wyrzucasz...? on pewnie ma sporo :Ax: sqeezów vlaue i blefów, nie musisz wyrzucać tych rąk drawóją do 3 outów, jeżeli sqeezował jakieś brodwaye to nie będzie foldwał, nie gra cbeta raczej TP i 2pars można wykluczyć z jego ranga, sety też, z dobrymi łapami częściej chciał by grać value/protection, choć czasem można było by coś tam slowplayować ale rzadko, :Tx: nie spasuje do jednego beta

dalej to już imo lepiej nastawiać się na barrelowanie na odpowiednich kartach, jeśli spadł by :Kx: to wolał bym kontrole puli i value bet na river..

twoja linie ma mało sensu, nie wiem co tam repujesz, reg szybko rozpoznał że coś jest nie tak,
tak naprawdę możesz mieć jeszcze showdown value w check backu..

Reply
LAPA2000

CC pre jest bardzo słaby. Ev generowane przez FE jest sporo, sporo wyższe od tego które zrealizujesz na postflopie (brak inicjatywy, duże szanse na multiway, ogromny rake na NL10). Spodziewasz się sqz, czyli on tam robi to szeroko, to jak już zagrałeś tego CC pre to backshipuj te AK do jego sqz.

As played to nie spodziewam się zbyt wiele FE na tym F, do tego może być często x/r. Biorę darmową kartę. Jeżeli już betować to zacząłbym od 30% i koniecznie trzeba barrelowac do konca bo inaczej zagranie bez sensu.

Reply
EmiyaKiritsugu

Zdecydowałem się cold callowac preflop do pierwszego agresora dlaczego - 1. staram się miksować grę z AK. 3/4 czasu 3betuje resztę czasu calluje. 2. Regular na blindzie spodziewałem się z jego strony squeeza i chciałem wzmocnić calling range.

Za bardzo skupiasz się na swojej wersji strategii gto , a za mało na exploitowaniu tendencji graczy. Zacznę od tego,że mixowanie na nl10 raczej nie ma większego sensu i jeśli flatujesz dobrą rękę preflop to raczej mając ku temu dobry powód jak np. bardzo wysoki f3bet przeciwnika połączony z nitowatością graczy za tobą(nie chcesz multiwaya) lub lubiące squeezowac blindy. Tyle,że w przypadku tej drugiej opcji nie pozostaje Ci nic innego jak z AKo zagrać 4bet(może nawet 4bet ship) by ukarać go za squeezowanie zbyt light.Dlaczego nie flat? Bo masz tu całkiem niezłe fold equity przy nieco już nabudowanej puli, a profitowość AK wynika w dużej mierze właśnie z FEq.

Co do postflopu - ja tu gram give up, bo jeśli on jest ogarnięty to może tu grać pot control z overparami i jeśli coś tu wyrzucasz na flopie to tylko łapy które i tak bijesz. Nie masz też np. Asa w pikach którego mógłbyś wykorzystać ponawiając agresje na pikowym turnie. Jesli już chcesz tu grać agresywnie to zawsze lepiej poprawiać na turn , betując na river nigdy nie wyglądasz na seta czy strita, za to na rękę bez showdownu jak najbardziej tak.

Reply
allinntopsad

MAM gdzieś opinie innych ja widzę tego spota tak flatujesz top range na BTN-ie i dostajesz squeeze od BB dla mnie to jest 4bet/broke

mixowanie łap na NL10 mija się z celem nie znajac tendencji graczy czy tam playerpoolu , jak nie wiesz z kim tańczysz to po co utrudniasz sobie grę ??

flop jest strasznie z dupy i grasz tam check jedynie od czego możesz wygrać to jakieś AQo

as played check flop i x call turn i oby villain nie trafił i nie poprawiał

Reply