Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

bb vs sb

9 Posty
6 Użytkownicy
1 Reakcje
501 Wyświetlenia
ablazer

cześć,

ostatnie ręce mi pomogły więc wrzucę jeszcze trochę rączek:

PokerStars Zoom, Hold'em No Limit - $0.02/$0.05 - 6 players
Replay this hand on Upswing Poker

hum9191 (UTG): $7.87 (157 bb)
Sir O'Connor (MP): $5.63 (113 bb)
ds329 (CO): $9.71 (194 bb)
LuckyHansi (BU): $8.15 (163 bb)
vicegoodman (SB): $7.23 (145 bb)
Thx4$Again (BB): $5.39 (108 bb)

Pre-Flop: ($0.07) Hero (Thx4$Again) is BB with 5 4
4 players fold, vicegoodman (SB) raises to $0.15, Thx4$Again (BB) calls $0.10

Flop: ($0.30) 7 9 2 (2 players)
vicegoodman (SB) checks, Thx4$Again (BB) bets $0.16, vicegoodman (SB) calls $0.16

Turn: ($0.62) 7 (2 players)
vicegoodman (SB) checks, Thx4$Again (BB) bets $0.40, vicegoodman (SB) calls $0.40

River: ($1.42) Q (2 players)
vicegoodman (SB) checks, Thx4$Again (BB) bets $1.62, vicegoodman (SB) calls $1.62

Nie mam zbyt wielu rąk na gościa (120) ale kradł z sb 3 na 4 razy więc ma tu szeroko. Board nie jest najgorszy, mam trochę open-endów. Gracie tak samo? Jak sizing?
Zakładam, że 9x wywalę tu rzadko, ale powywalam wszelkie drawy i Ax na 3 bety.

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Po 120 łapach nie ma co wyciągać pochopnych wniosków. Co do postflopa - ja tu lubię z takimi słabo rozwojowymi handami czekać flop i myśleć o atakowaniu gdy dostaje drugi check na turn. Tak jak zagrałeś to najwięcej zastrzeń można mieć IMO do rivera - jesli twoim celem jest wyrzucenie A high i busto drawów to dlaczego overbetujesz, a nie blokujesz?

Odpowiedz
Cytat
ablazer

Dobry punkt odnośnie sizingu na river. Tylko jakbym miał naprawdę value to wolałbym overbetować ten river bo ja jestem mocno spolaryzowany tutaj.
Ale zakładam, że na tych stawkach nie muszę się tym przejmować więc zgoda - > bet river pewnie powinien być mniejszy.
Wiem, że 120 rąk to mała próbka, ale jak mam tylko taką to próbuje już na niej wnioski wyciągać.

Nie podoba mi się tu checkanie flopa bo:
1. Gracze grają dużo c/f z AJ,KQ,KJ, KT - nie chce im dać tutaj szansy coś złapać.
2. na 2 bety mogę nie wywalić 9x,7x jak stół się uloży lepiej.

Odpowiedz
Cytat
KrzysBTM

Jeśli wiesz że ,,kradnie'' to dajesz re-raise preflop a nie call z Twoją ręką, Flop całkowicie nie trafiony więc c-bet'fold. Ja to tak widze

Pozdro

Odpowiedz
Cytat

Cześć,

Jeśli betujesz tutaj 3 streety z 54s to zastanów się jak mocno niezbalansowany w kierunku blefów jest Twój range. Ja wybrałbym tutaj ręce mające lepsze equity. Normalnie jak on czeka Flop to nie jest żadna słabość, bo może spokojnie grać tak z całym range'm, ale myślę, że masz rację - ludzie overfoldują na tych stawkach w tym spocie.

Ale druga sprawa jest taka, że nie za bardzo masz co repować, oprócz nutsów, których jest tutaj niewiele. Gdybym był na miejscu villiana, to rozważyłbym granie tutaj x/c Flop x/c Turn x/c River z 66.

Jeszcze inny sposób spojrzenia na to jest taki, że jeśli on calluje ten Flop z 9x, to tym chętniej calluje Turn, który nic nie zmienia, a na River Q nie ma znaczenia, bo rzadko kiedy masz to w range'u. I do tego żadne T8 ani 86 się nie uzupełniło, więc mamy tu nietrafione blefy.

Pozdr

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Napisane przez ablazer
1. Gracze grają dużo c/f z AJ,KQ,KJ, KT - nie chce im dać tutaj szansy coś złapać.
2. na 2 bety mogę nie wywalić 9x,7x jak stół się uloży lepiej.

Pytanie tylko dlaczego koniecznie chcesz wyrzucić 9x/7x? Granie x z najgorszymi łapami nie jest żadnym problemem. W dodatku jeśli zobaczysz drugi raz check na turn to przeciwnik jest mega scapowany i dwie beczki nawet z 54s mogą tu printować. Poza tym łapy które wymieniłeś bardzo rzadko powinny foldować flop.

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1

hej,

w pre flopie można to 3betować, call też spoko.

Na flopie stab jest ok, co do sizingu, jeżeli chcesz wykorzystywać overofoldowanie graczy i stabować tam szeroko to stabuj niższym sizingiem, ale 100% rangu. 1/2 nie jest też zła, tylko inwestujesz więcej pieniędzy z bardzo szerokim rangem, co może być kosztowne, jeżeli nie potrafisz grać tego na kolejnych streetach, a imo po tym, co zagrałeś dalej mam przesłanki ku temu, aby tak sądzić.

Na turnie, jeżeli nie stabujesz 100% z flopa to ten turn nie jest dobry do blefowania (on ma więcej 7x w rangu niż ty) do tego nie zmienia się struktura i w sumie co calluje flop to calluje turn.

River to blank i jeżeli typek, choć troszkę myśli to dostajesz tu szerokiego calla bo tym sizingiem to albo masz FH+ albo wielkie G.

Jak dla mnie to jest stab i give up na tym runoucie. Powielam agresję, gdy dostaję jakieś dodatkowe equity (gs czy oesd).

Pzdr

Odpowiedz
Cytat
Bubson

Po 1 nie możesz wyciągać wniosków na podstawie 4 próbek, zwłaszcza w takiej sytuacji gdy prawidłowy open na sb to 40+% . Nie zmienia to faktu że call pre jest ok.

Bet flop jest ok nawet zawsze z tą kombinacją, bo imo ludzie za dużo tam XF. Z tego powodu też bet turn jest słaby (gto to jest bet 0% wiec jak beda miec za duzo foldów na flopie to bet turn pewnie bedzie sie robił jeszcze słabszy). Po callu przeciwnika na turnie imo b rzadko grasz vs drawy. Będzie tam troche Ahi, tripsów ale głównie parki + 9x.

Ręka nie jest taka zła do blefu na river jak się już znalazłeś w tej sytuacji.
Duży sizing na river jest dobry, możesz nawet pokusić się o większy. Jak słusznie zauważyłeś twój range jest bardzo spolaryzowany i w takich sytuacjach chcemy używać dużych sizingów. Inne są dobre wtedy jeśli wiesz że przeciwnicy będa popełniać vs nie błędy.

Odpowiedz
Cytat
ablazer

Dzięki chłopaki. Bet flop i give up wydaje mi się słuszny jak piszecie.

@emiya - na tym boardzie popełniłem błąd, ale nie próbowałem wywalać 7x. Jednak jakby spadł A,K lub spadły 2 overkarty to często będziemy w stanie wywalić 9x, 7x. Wydaje mi się, że zwłaszcza na NL5.

@7bekon7 - tak, zdaje sobie sprawę, że jak blefuje tu 45 to blefuje tu wszystko. Dalej wierzę, że blefowanie więcej niż wynika z teorii na tych stawkach jest dobre. Przekonania nabrałem po filmikach rushera z tych stawek i jak zagrałem dość dużo rąk w ten sposób to się tylko w tym utwierdzam.

Krzyziu, Bubson - dzięki. Ciężko się nie zgodzić z tym co piszecie.

Odpowiedz
Cytat