Pomine sytuacje OOP, bo to naprawde musialbym miec solidne info na goscia, zeby na moim limicie pakowac sie w takie spoty. np. gosc z duzym bluffing 3bet range pasujacyc na 4bety albo strasznie agresywny postflop
Zajmijmy sie stadnardowy calling rangem 3bet IP
1. 1. CO/MO vs blinds
a) wiadomo, ze chetniej callowac bedziemy suited rece. jakie warunki musza zostac spelnione zxebyscie callowali np. AQs, AJs, KQs (to glownie)
b) jakie warunki musza zostac spelnione (mowie oczywiscie o naszym 3betujacych gosciu) zebyscie callowali jakies suited connectory typu 78s,89s,TJs, (JQs?)
c) to samo z PP TT-JJ
d) to samo z AQo, AJo, KQo
Zakladam ten temat, bo zauwazylem, ze nie mam calling range prawie, za to 4betuje za duzo, co jest moim leakiem i chce to zmienic.
Pewnie jest tak dlatego, ze nie mam na gosci niewiadomo ile statow i bardzo czesto dostaje 3beta od kolesia na ktorego nie mam wiecej niz 500 rak, wiec najczesciej ciezko mi okreslic jego agresje i faktyczny 3bet, dlatego nie calluje bo gram random pokera czesto postflop. Jak wy reagujecie z tymi rekoma na 3bet od graczy, na ktorych nie macie duzo info? fold albo 4bet?
2. POSTFLOP WHEN CALLED
a) powiedzmy callujemy 3beta z AQs i spada board Kxx i co teraz? najczesciej bez jakies backdoora czy sytuacji, gdzie gosc 3betuje i cbetuje duzo za duzo, to ja to czesto folduje, to ten board lepiej jego trafia niz mnie, chociazby dlatego, ze on ma jakies KT, KJ czego ja nie mam za czesto + on ma AK, ktorego ja nie mam prawie nigdy
b) to samo ale spada niski board. na agro gosci gram pewnie call 2x razy (a Wy?), natomiast co z przecietnym regiem?
Chodzi mi o dyskusje, bo nie wiem jak mam pracowac nad tym elementem. Wiekszosc filmow i wszystkie jest freestyle poker, a ja wiem gdzie mam leaki i licze na Wasza pomoc.