Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Combo draw

8 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
900 Wyświetlenia

Tak jakos mnie natchnelo na rozwazanie combo drawow.

Nie mam zadnego rozdania z podobnej sytuacji wiec zalozmy hipotetyczna sytuacje:

Hero: 7:h, A:h lub 3:h, 6:h

Na flopa wpadamy z drugim Big Stackiem

Flop: 4:h, 5:h, 6:c
Villain check, Hero bet 2/3 pot, Villain reraise lub allin, Hero?

o Villim nie wiemy nic poza tym, ze jak ma seta bardzo czesto zdarza mu sie robic c/r. Szanse na to, ze trafil seta oceniamy na ok 70%. Co robi hero z combo drawem?

7 odpowiedzi

Tak szybko patrząc na tabelkę Oddsów masz 50% na wygranie, tak więc moim zdaniem wszystko zależy od tego czy czujesz, że masz szczęście czy pecha. Chociaż teoretycznie już coś jest w puli tak więc chyba powinno się sprawdzić.

Masz 15 otutsów, więc ponad 50%. Można odliczyć ryzyko starcia z fullem, więc powiedzmy że 50%. No więc sprawa prosta, patrzysz na pot-odds i wszystko wiesz.

Original od sebekkz
tak więc moim zdaniem wszystko zależy od tego czy czujesz, że masz szczęście czy pecha

Acha, to nie mam pytań...

Rzeczywiście, dobre kryterium dla pokerzysty...

Original od WolandPL
Masz 15 otutsów, więc ponad 50%. Można odliczyć ryzyko starcia z fullem, więc powiedzmy że 50%. No więc sprawa prosta, patrzysz na pot-odds i wszystko wiesz.

Czyli jak dobrze rozumiem nawet mocno podejrzewajac seta nie zredukowalbys outsow na jego fulla? :)

Original od tyras

Original od WolandPL

Czyli jak dobrze rozumiem nawet mocno podejrzewajac seta nie zredukowalbys outsow na jego fulla? :)

Tak jak pisałem - 15 outsów po flopie to sporo ponad 50% (około 60%). Ze względu na ryzyko fulla redukuję je sobie do około 50% i wtedy patrzę, co mi mówi pot-odds.

W takim wypadku pot-odds zawsze mówi call.

Original od sebekkz
W takim wypadku pot-odds zawsze mówi call.

Masz oczywiście rację, ale jeśli w puli jest $10 a przeciwnik betuje $150 to nie sprawdzę.