Skip to forum
Notifications
Clear all

Fr -> Sh

3 Posts
3 Users
0 Reactions
360 Views
Jatzek3

konwersja z FR na SH

Postanowiłem długość z długiego na krótki :pokerface:

możecie mi polecić jakieś konkretne serie do obejrzenia, filmiki i artykuły. Jestem pewien, że nie ja jeden dokonałem takiej zmiany. Chciałbym pomocy w udzieleniu rad na początek gry SH, selekcji stołów i różnych innych. Napewno osoby, które mają to za sobą mogą mi udzielić wielu cennych wskazówek:)

Aha jeszcze napisze bo to dosyć istotne. Grałem NL 20$, Ł, E na ipoker i teraz praktycznie po przejściu tego limitu postanowiłem przejść na NL SH 20

Reply
2 replies
micuu

Polecam całą serie 'Sweating the coach', szczególnie pierwsze 4 filmy (nl25 z Rusherem) powinny Cię zainteresować. Mogę też polecić 'Gameplanning with ge5sterne' + obowiązkowe niezależnie od odmiany 'Beyond ABC poker'.

Przy przechodzeniu na sh przeczytałem większość artykułów do złota włącznie, ale żaden konkretny mnie jakoś nie oświecił :) Ostatnio gdzieś widziałem artykuł o graniu TAG, w którym były nawet rozpisane dokładne zasięgi zależnie od pozycji, więc może Ci się to przyda, skoro dopiero zaczynasz.

Powodzenia :D

edit: W razie czego, chodziło mi o to: http://pl.pokerstrategy.com/strategy/weekly-no-limit/1804/1/
Na sh tego typu tabelki są raczej mało przydatne, ale na nl20 powinno wystarczyć :)

Reply

"Bez pozycji robi się znowu bardziej tight, a na big blindzie rzadko będzie miał możliwość, żeby podbić jako pierwszy."

Zacząłem czytać ten artykuł ale po takim babolu daje sobie spokój

Reply