Przejdź do forum
Implided pot odds -

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Implided pot odds -

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
656 Wyświetlenia

Witam,
wziąłem się za ponowne czytanie artykułów tym razem o BSS i Implied Pot Odds.

Mianowicie z definicji jest to obecna pula + podbicia przeciwników w przyszłości : wysokość podbicia do sprawdzenia.

Pod tą definicją jest podany przykład:

Załóżmy, że pot wynosi $10 na flopie. Twój przeciwnik podbija $5. Dostajesz pot odds w wysokości $15 : $5, czyli 3:1. Jeśli sprawdzisz, pula na turnie będzie wynosił $20. Jeśli jesteśmy pewnie, że przeciwnik podbije dodatkowo na turnie przynajmniej połowę pota, oznacza to, że powinien podbić $10. W takim wypadku możesz doliczyć tę sumę do wartości pot odds, co daj nam implied odds w wysokości $15+$10:$5 czyli 5:1.

I tu właśnie rodzi się moje pytanie. Czemu wysokość sprawdzenia do podbicia to tylko 5$? Przecież jak przeciwnik podbije za 10$ to my żeby sprawdzić będziemy musieli dopłacić kolejne 10$. Chyba, że zakładamy, że już wtedy będziemy mieć Seta.

3 odpowiedzi
damianpat

otóż to das stimmt ;)
chodzi o skompletowanie na następnym streecie tego, jeśli będziesz miał monstera to Twoje inwestycje przestaja byc istotne, bo i tak wracaja do Ciebie
w teorii w praktyce tracisz na rake

a jak nie skompletujesz to nie musisz placic tych 10$, chyba ze ponownie pot odds i implied pot odds beda dobre ;)

No ja masz rację w ogóle nie myślałem o tym żeby w tym momencie jak nie weszło liczyć jeszcze raz :D Chyba jeszcze za wcześnie jest :D

Dzięki za szybką i rzeczową odpowiedź.

damianpat

po to tu jesteśmy ;)artykuły trzeba czytać dokładnie i przyswoić a nie zapoznawać się pobieżnie, bo cały crew wkłada dużo pracy w to, żeby były jak najlepsze ;)

Gdybyś miał pytania, wal śmiało ;)