Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KK NL2

11 Posty
6 Użytkownicy
9 Reakcje
2,407 Wyświetlenia
mamlenia

PokerStars - $0.02 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 81.5 BB
SB: 82 BB
BB: 100 BB
UTG: 100 BB
UTG+1: 59.5 BB
MP: 158 BB
MP+1: 100 BB
MP+2: 139 BB
Hero (CO): 216 BB

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has K♣ K♥

fold, UTG+1 calls 1 BB, fold, fold, fold, Hero raises to 5 BB, fold, SB calls 4.5 BB, BB calls 4 BB, UTG+1 calls 4 BB

Flop: (20 BB, 4 players) J♣ 6♥ 2♣
SB checks, BB checks, UTG+1 checks, Hero bets 13 BB, fold, BB calls 13 BB, fold

Turn: (46 BB, 2 players) 4♠
BB checks, Hero bets 33 BB, BB calls 33 BB

River: (112 BB, 2 players) 7♦
BB bets 49 BB and is all-in, Hero calls 49 BB

Spoiler

BB shows J♥ J♦ (Three of a Kind, Jacks)
(Pre 18%, Flop 88%, Turn 95%)
Hero shows K♣ K♥ (One Pair, Kings)
(Pre 82%, Flop 12%, Turn 5%)
BB wins 202.5 BB

Cześć :)
Typ random, dopiero wszedł na stolik, także 1 rozdanie z nim i zero info.
Jak byście rozegrali to postflop? Jaki sizing na turn?
Dzieki za wszystkie opinie :)

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi

Cześć,

Zagrałbym to tak samo jak Ty, z tym że sizing na turn 1/2 pota i wtedy masz jeszcze jeden bet za 2/3 pota na river.

Na river call nawet przy gorszych oddsach, bo jego linia wygląda trochę bez sensu. Spodziewałbym się, że będzie x/raisował sety na turnie. Poza tym ta 7♦: na river nie mogła mu w żaden sposób pomóc, a z JJ będzie czasem grał raise już na preflopie, czyli nie będzie miał tego zbyt często.

Odpowiedz
Cytat
mamlenia

Właśnie błąd (niedokładność) zrobiłem, ponieważ nie popatrzyłem na wielkość stacka. Pytanie czy przy takich stackach lepszy byłby pot size bet na flopie i wsuwanie turna?

Odpowiedz
Cytat

Nie, dlatego, że to jest multiway i mając trzech przeciwników nie ma potrzeby budowania dużej puli. Im więcej graczy tym siła tego KK jest mniejsza. Myślę, że bet w okolicach 1/2 na flopie jest spoko. Gdybyś wsunął all in na turnie to byłby overbet. Gdybym siedział sobie w tej sytuacji z QJ na BB to jest dla mnie easy fold do takiego sizingu, więc nie wyciagnąłbyś wystarczająco value. A do betu za 1/2 bym się chwilę zastanowił przed kliknięciem fold.

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Sizing flopa mi sie nie podoba- to jest multiway i jestes w sytuacji way ahead or way behind. Zwlaszcza majac Kc nie widze sensu w betowaniu tak wysokim sizingiem. Ja majac tam QJ folduje juz flopa, a to sa rece, od ktorych chcesz dostawac value. Na turnie tez gram mniej z tych samych powodow.

Odpowiedz
Cytat
pzareba

Napisane przez RogerMorales
Sizing flopa mi sie nie podoba- to jest multiway i jestes w sytuacji way ahead or way behind. Zwlaszcza majac Kc nie widze sensu w betowaniu tak wysokim sizingiem. Ja majac tam QJ folduje juz flopa, a to sa rece, od ktorych chcesz dostawac value. Na turnie tez gram mniej z tych samych powodow.

Już widze jak "regularsi" z nl2 foldują top pare z średnim kickerem :)))))))))))))))))))))))) tam QJ jest w stanie wsunąć pre flop i napewno nie zastanawia sie nad call nawet do all in

Odpowiedz
Cytat
szugamiszcz

bardzo dobrze zagrane, trzy strzałki bez A na bordzie, dobry duży sizing, zagrałbym tak samo, elo

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Napisane przez pzareba

Już widze jak "regularsi" z nl2 foldują top pare z średnim kickerem :)))))))))))))))))))))))) tam QJ jest w stanie wsunąć pre flop i napewno nie zastanawia sie nad call nawet do all in

Nie mialem przyjemnosci grania tego limitu, ale jesli byloby tak jak piszesz to nie sadze, zeby autor w ogole wrzucal tu te reke i sie nad nia zastanawial

Odpowiedz
Cytat
pzareba

Napisane przez pzareba

Autor wrzucił tutaj tą rękę prawdopodbnie dlatego , że przegrał rozdanie i nie był pewien czy aby nie przez własny bład
Nie mialem przyjemnosci grania tego limitu, ale jesli byloby tak jak piszesz to nie sadze, zeby autor w ogole wrzucal tu te reke i sie nad nia zastanawial

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

Co do nl2 to są takie osoby co potrafią w tego typu rozdaniach wrzucić tu na flopie np. z KJ a są też tacy co będą tu slowplayować seta w multiway na moktych boardach.

Odpowiedz
Cytat
mamlenia

NL2 jest specyficzne, widziałem różne fajewerki. Wstawiłem rozdanie, ponieważ:
1) Nie podobał mi się mój sizing
2) Jak prawidłowo rozegrać to w standardzie, żeby wyciągnąc value lub stracić mniej od standardowego range'u opponentów?

Odpowiedz
Cytat