Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KTs

11 Posty
6 Użytkownicy
3 Reakcje
734 Wyświetlenia
kwachu89

Party, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $16.11 (161.1 bb)
BB: $10.15 (101.5 bb)
UTG: $10.20 (102 bb)
MP: $11.44 (114.4 bb)
CO: $12.78 (127.8 bb)
Hero (BTN): $11.57 (115.7 bb)

Preflop: Hero is BTN with T♣: K♣:
3 folds, Hero raises to $0.25, SB folds, BB calls $0.15

Flop: ($0.55) T♥: K♠: 9♥: (2 players)
BB checks, Hero bets $0.39, BB raises to $1.70, Hero raises to $11.32 and is all-in, BB calls $8.20

Turn: ($20.35) 3♦: (2 players, 1 is all-in)
River: ($20.35) 4♦: (2 players, 1 is all-in)

Results:

Spoiler

$20.35 pot ($1.00 rake)
Final Board: T♥: K♠: 9♥: 3♦: 4♦:
BB showed Q♣: J♥: and won $19.35 ($9.20 net)
Hero showed T♣: K♣: and lost (-$10.15 net)

Na gracza brak statystyk. Na parypoker statystyki tylko z obecnej sesji a ta nie była b.długa.
Cóż mogę skomentować. Czemu tego nie chciałem callować? Multum turnów zabija mi akcję więc wolę zestakować się na flopie, niestety w equillabie dając przeciwnikowi cały zakres jakim się zahaczył ( top pair, sety, two pairs, FD) mam ok 53% więc czy tego typu ręce najlepiej callować w takich sytuacjach i doczołgać się SD ? Bo wiadomo że jeśli poprawia na turnie to praktycznie nie ma tam blefów. Tak/ Nie/ Nie wiem?

dzięki

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Problem z tym stackoffem jest taki,że nutsem jest tutaj QJ których przeciwnik ma pewnie każdą kombinacje w range. Zauważ,że nawet jesli on stackuje wszystkie 2pairsy to nie masz 50%:

Stół: K♠T♥9♥
       Equity  Wygrana  Podział
MP3    45.65%   39.34%    6.31% { KcTc }
BU     54.35%   48.05%    6.31% { 99, KTs-K9s, QJs, T9s, KTo-K9o, QJo, T9o }

Oczywiście on może mieć flushdrawy - tyle,że większość wyrzucasz shipem, a zostają combodrawy z którymi i tak masz ledwo 60% equity. Wyrzucasz też u kumatego przeciwnika T9(o ile jest w ogóle to raisował na flopie) czy nawet K9. Efekt? Nie tyle ciągniesz value bo wiele turnów zabija Ci akcje, a raczej sam się izolujesz. Jakbyś wiedział,że grasz vs luźna ryba to spoko bo o stacki mozesz grac vs goły fd czy KJ. Generalnie jednak wolę tu b/c flop, call turn i decide(fold?) river.

Odpowiedz
Cytat
kwachu89

Ja bym mu dał lekką ręką Kx suited i wszystko co się zaczepiło o flop ( 87s, Jx, Qx). Ja to rozkminiłem tak. W tym spocie overfolduje na jego raisa. ( przy takim założeniu mógłbym grać potbet lub nawet overbeta) Dlaczego, bo bardzo dużo turnów zabija mi akcję i nie będę miał szansy na realizację equity. Wszystkie heartsy, J, Q nawet 6 powoduje że jestem b. z tyłu. Gdy poprawia na turn to raczej będzie się polaryzował i frekwencyjnie będzie miał mniej blufów niż value ( moim zdaniem). Nawet jeśli przeczeka to czeka mnie zgadywanka na river. A to nl10 nie nl100 i średni profit z levelowania się. Ale sytuacja zmienia się kiedy miałbym K w hearts. Wtedy mogę rozgrywać swoją rękę ponieważ mam blockery do wszystkich Kx w heartsach. I dużo kart na turn utrzymuje moje equity, dodatkowo dzięki blockerowi w postaci K w heatsach mogę bluffować na flushu. Takie jest moje zdanie po przemyśleniu

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

no waśnie nie jest tu kolorowo ze stackoffem , śmiało można powiedzieć że nawet 37% mamy tutaj na range przeciwnika

pl.pokerstrategy.com
Stół: Th9hKs
Equity Wygrana Podział
SB 63.24% 56.02% 7.22% { 99, KTs-K9s, QJs, KhJh, KTo-K9o, QJo }
BB 36.76% 29.54% 7.22% { KcTc }

generalnie nie lubie akcji na takich boardach

można zagrać check i indukować leveling od KQo,KJo gorszych K9 , anyway busto drawów na spoko turnach ,nikt nam nie każe sadzić od flopa zwłaszcza na unka nie znając jego tendencji trochę spiny mnie nauczyły takiego podejścia , ale tam sa dużo szersze zakresy niż na cash

problem w tym spocie jest taki że jak bedziesz betował od flopa to na ultimate blanku turn przeciwnik nie znając twoich tendencji zleveluje te łapy od których ty masz value i nadal bedziesz w dupie na turn na raise , a potkontrolować turn nie możesz

Odpowiedz
Cytat
Jeeex

Napisane przez allinntopsad
można zagrać check i indukować leveling od KQo,KJo gorszych K9 , anyway busto drawów na spoko turnach ,nikt nam nie każe sadzić od flopa zwłaszcza na unka nie znając jego tendencji trochę spiny mnie nauczyły takiego podejścia , ale tam sa dużo szersze zakresy niż na cash

:facepalm::facepalm:
jak tu mozna zagrac check behind na tym flopie? rozdajesz darmowe eq dla jakis rak typu J2ss

Odpowiedz
Cytat
kwachu89

indukować leveling na nl10?sorry ale nie. problem w tym że praktycznie każda karta na turn pwoduje że gram w zgadywanke. A mając equity jak we flipie to nie value tylko rzut monetą. Dlatego moim zdaniem overfold. Mając K w heartsach można próbować coś wyrzeźbić.

Odpowiedz
Cytat
molekpl

Call flop i na takim runoucie jaki poszedł to call T i R

Odpowiedz
Cytat
arkhos

Check behind na flopie to faktycznie porażka - nie blokujesz żadnych drawów, a dajesz dobierać darmowe equity. Ze stackoffem jak już koledzy napisali problem jest tego typu, że na unknowna na NL10 zbyt często zobaczysz jednak to QJ, a semi-blefów można by się doszukiwać, jakbyś miał jakiekolwiek info na przeciwnika.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Napisane przez kwachu89
W tym spocie overfolduje na jego raisa. ( przy takim założeniu mógłbym grać potbet lub nawet overbeta) Dlaczego, bo bardzo dużo turnów zabija mi akcję i nie będę miał szansy na realizację equity. Wszystkie heartsy, J, Q nawet 6 powoduje że jestem b. z tyłu. Gdy poprawia na turn to raczej będzie się polaryzował i frekwencyjnie będzie miał mniej blufów niż value ( moim zdaniem).

To,że spot może bardzo się skomplikować to tylko wymówka. Z KTs granie tutaj bet/fold jest możliwe jedynie gdy widzisz w range przeciwnika wyłącznie QJ i zero blefów. Na typowego przeciwnika ta reka jest zbyt silna by foldować ją już na flopie.

Napisane przez kwachu89
. A to nl10 nie nl100 i średni profit z levelowania się

Levelowaniem to byłoby właśnie twoje bet/foldowanie KTs bo jako exploit grasz overfold.

Napisane przez allinntopsad

Jeśli chcesz grać tu xback z mocną ręką to przede wszystkim dlatego,że wiesz, że przeciwnik jest agresywny i bedzie wywierał na Ciebie ogromną presję - dlatego też przenosisz wtedy część top range do xbacka by mieć łapy z którymi bezproblemowo możesz calldownować. Tyle,że IMO T9s od czasu do czasu starczy do tego - nie betowanie z setem czy top two to zwyczajnie ucinanie sobie EV w longrunie.

Odpowiedz
Cytat
kwachu89

Stół: K♠T♥9♥
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    52.42%   51.91%    0.52% { KcTc }
MP3    47.58%   47.06%    0.52% { TT-99, ATs-A9s, K9s, Q9s+, J9s+, T9s, AhKh, AhQh, KhQh, AhJh, KhJh, KhTh, Ah8h, Kh8h, Qh8h, Jh8h, Ah7h, Kh7h, Jh7h, 8h7h, Ah6h, Kh6h, 7h6h, Ah5h, Kh5h, Ah4h, Kh4h, Ah3h, Kh3h, Ah2h, Kh2h, QJo }

To jest flip! Spada Q,J, każdy hearts moje equity spada do 30%. Podkreślam że mając K w heartsach a tym samym blocker do kombinacji przeciwnika sytuacja jest inna. FD to nie jest pure bluff tylko semi bluff, chyba. Dodatkowo wiele jego FD to także gutshoty.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Posiadanie Kh ma niewielkie znaczenie , bo łapy typu FD+TP bardzo wielu graczy będzie w tym spocie rozgrywać pasywnie, nie mówiąc juz o tym,że jak grajek raisuje takie ręcę... to nie chcesz ich blokować bo im więcej flushdrawów w range przeciwnika(nawet monsterdrawów) tym lepiej dla Ciebie bo ogólem powoduje to,że masz większe equity vs range przeciwnika.

Odpowiedz
Cytat