Skip to forum
Notifications
Clear all

nl 10 AA

5 Posts
4 Users
12 Reactions
658 Views
pawel9

wiedziałem że przeciwnik ma coś w stylu TT-KK i chciałem żeby sam betował, po fakcie można powiedzieć slow play you pay ale czy to jest taka zła strategia gdy wiem że nit mi zrzuci te 10 czy walety

Reply
4 replies
aleasy77

Tutaj to można ewentualnie zagrać wyższy cbet na flopie, żeby dostać calle od gorszych overpar, jak gra check-raise to można dać się mu wystrzelać, board jest bezpieczny, część poola z tych limitów nie gra 3bet/4bet z takimi rękami jak JJ+ ale jak mają overpare to od razu na flopie odpalają się.

Reply
Gomez224

1) Pre-flop 3bet standard na micro nie raz stosowałem sizing wyższy np. 3.5x jeśli grałem przeciw słabemu fishowi.
2) Flop - b/c jest OK natomiast z racji tego że to 3bet tutaj głównie spodziewam się OP 88-JJ. Jeśli ma blefy to call pozwoli je tutaj utrzymać.
3) Natomiast na turnie postawiłbym go już na all inie.

Reply
Moderator
baadnewz01

Jeśli ma blefy i call pozwoli je utrzymać to po co chcesz grać all in na Turn gdy spada blank

Reply
Gomez224

Bo obstawiam go już na made hand w postaci OP i chce ściągnąć maxa zanim spada karta która z jego perspektywy będzie na tyle scary że nie zabetuje już na river. Ludzie na micro mają dodatkowo tendencję do overplay właśnie takich OP jak 99/TT/JJ i dodatkowo chce to wykorzystać.

Reply