Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl 2

15 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
634 Wyświetlenia
mustang0018

Witam, oglądając poprzednie tematy aż głupio mi się zrobiło, wstawiam 600rąk. Jednak chciałbym aby ktoś podpowiedział mi nad czym muszę konkretnie popracować. Wiem że nad wszystkim ale gdy będę miał to wypisane w punktach na pewno łatwiej będzie mi zabrać się za prace, czytać konkretne materiały na dany temat. Nie muszę dodawać że dopiero zaczynam z pokerem online więc proszę głośno się nie śmiać. I mam nadzieję że wklejam dobrą statystykę, wywnioskowałem że tak to należy zrobić.

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi
Edziorrr

Po pierwsze 600 rak to żadna próbka.
Po drugie, dałeś złe statystyki.
Po trzecie, czytałeś jakieś artykuły, oglądałeś jakieś filmiki? Bo po tym co wkleiłeś wnioskuje, że nie a to podstawa. Robisz podstawowe błędy patrząc na Twój vpip/pfr

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siemanko.

No coz, powiem Ci ze 600hands to w sumie nie jest w ogole probka, do analizy stat. Tu nic nie jest wymierne tak na prawde... ale jednak na cos jestem w stanie zwrocic Ci uwage:

Twoja gra to raczej wynik Twoich wlasych upodoban. To nie ma nic wspolnego z gra zawarta w artach, filmikach itp. Grasz rece, ktore Ty uwazasz za dobre, grasz je raczej w zly sposob - prawdopodobnie limpujac i to nigdzie Cie nie zaprowadzi.

To co ja Ci moge polecic, to jak najszybsze zapoznanie sie z materialami szkoleniowymi, dostepnymi dla Twojego statusu. Zacznij od artow, pozniej filmy i najlepiej na chwile zrezygnuj z gry, a skup sie na nauce. Uczeszczaj na treningi live, ktorych jest sporo i powinny Ci zainteresowac + kiedy juz bedziesz gral, zapraszam Cie na forum do analizy rozdan, gdzie nasi sedziowie podpowiedza czy twoje rece byly grane poprawnie czy nie. Jednak obecnie na prawde skup sie na poznaniu podstaw strategii, bo grajac jakl grasz - nawet jesli poki co wygrywasz - mozesz wszystko bardzo szybko stracic.

Odpowiedz
Cytat
mustang0018

Witam, mam mały problem. Odnośnie mojej gry na małych limitach. Podam próbkę, oczywiście zaraz posypią się komentarze że jest za mała (a jest mała) jednak wiem że moja gra (raczej niestety) się nie zmienia za bardzo. Od ostatniego mojego postu powyżej starałem się zmienić wiele rzeczy. Staram się grać tight, ale nie za bardzo wiem czy to mi wychodzi. Czy to jest tihgt głaz polodowcowy czy cos jeszcze gorszego. Prosiłbym rushera badz kogoś innego o porównanie powyzszych i obecnych statystyk jeżeli da się cokolwiek wywnioskować, z obecnych. Wiem że próbka jest mała jednak w mojej grze (nazywam to "tight") raczej sam nie zmianiam na przestrzeni sporo wiec gram raczej tak samo.

http://www.picshot.pl/public/view/118572
nie wiem jak uploadowac te zdjecia aby wyswietlały sie w poście.

Odpowiedz
Cytat
PrzemoPL

Jako iż nie jestem Rusherem chciałbym wtrącić swoje 3 grosze. Otóż patrząc po tej twojej próbce 1k rąk, nie wiem ile to grałeś prawdopodobnie jedną sesję. Na pewno jest lepiej niż poprzednio. Staraj się wcale nie limpować, jeżeli twoja ręka nie nadaje się do podbicia a chcesz wykonać limp, najlepiej zrób FOLD, to nie żarty. Pobierz SHC ze strony ze strategiami, graj na razie to co tam jest, pomijając oczywiście limp call. Druga sprawa staraj się nie grac bez pozycji. Pozycja jest bardzo ważna z sb, bb staraj się nie rozgrywać praktycznie nic, a bynajmniej nie graj standardowego zasięgu (mam tu na myśli grasz tylko premium hands, ewentualnie KJ+ AT+). Ciężko powiedzieć coś więcej bądź co bądź próbka nie jest usatysfakcjonująca. ale na 1 rzut oka mały gap między VPIP a PFR to dobry krok. Kolejnym polecam ci oglądnąć serię filmików muckinfelli crushing microstakes. Nie blefować i czytać sumiennie pokolei wszystkie artykuły zaczynając od pierwszego, dla brązu. To tyle ode mnie, jeżeli cos mi się przypomni to zedytuje. Pozdrawiam, i tylko się nie zniechęcaj!
Pamietaj! "wygrywanie poprzez pasowanie."

Odpowiedz
Cytat
witia

obejrzyj filmiki rushera a będziesz miażdzył. najważniejsza jest gra z pozycją.

Odpowiedz
Cytat
mustang0018

No niestety to nie jest jedna sesja, raczej kilka, powyzej godziny ciezko mi sie gra wiec robie przerwy. No tak, wiem że na poczatku powinienem grac wedlug tabelek shc, i staram sie tak grac, ale nie wiem czy gracze tez maja hud-a, a raczej tak, gdy podbijam otrzymuje foldy na całym stole, a czasami nie, wiekszosc pul wygrywam poprzez bet na fopie albo bet przed flopem. wiem ze nie ten dział ale nie moge znalesc nic odnoscie pozycji, jakis artykuł badz filmik, mogłby ktos cos polecic.

Odpowiedz
Cytat
witia
Maksymus007

niedawno przechodziłem NL2 (teraz jestem panisko NL4, :fuckyeah ), ale z okazji kolejnego kapitału startowego od PS gram NL2 na innym roomie.
U mnie rozkład sesji był prosty - VP$IP > 17 - sesja na czerowno, mniejsze - sesja na zielono.
Widze, ze u Ciebie też jest podobny zarys, ale moja próbka miała 10k rąk.
Co od siebie? Albo grasz agresywnie albo odpuszczaj.
Jak wchodzisz z reką to podbijasz. Jak nie jesteś pewien przeciwnika to bez KK,AA odpuszczasz gdy dostajesz 3beta preflop.

Jak masz, nie wiem, AK a flop jest 2KKxx a dostajesz duze bety - choc nie przyszłoby Ci do głowy np. sprawdzać czyjes podbicie z K2 to jednak na 90% twoj przeciwnik będzie miał właśnie to K2.

Prosta gra. Ale naprawde prosta. I to jest w tym najgorsze i najcięższe. Ale daje rezultaty, u mnie dało.
I nie wierz filmikom :) U mnie się kompletnie nie sprawdzały, zawarte tam tezy że grają sami fishe niestety drogo kosztują w praktyce.

A - gaybety - tutaj polecam zawsze robic 3-bet. Sporo osob liczy,ze wypchnie cie z rozdania jak do puli 0,40 bedziesz musial doplacic 0,04 centa. Druga część ma monstera i chce zebys sprawdzal bo boi sie stracic value.

Tyle chyba moich wnioskow.

Odpowiedz
Cytat
PrzemoPL

Trzymaj się SHC jak nie wiem czego :D SHC w pierwszych okresach grania bez SHC nie siadaj do stołu. Graj i nie myśl czy ktoś ma huda czy nie, większość ludzi z nl2 huda nie posiada, ale ty tym sobie głowy nie zaprzątaj. Nie zniechęcaj się!!!! betuj BETUJ BETUJ nie kombinuj nawet jak pasują, musisz pracować nad cierpliwością. Masz rękę? Betuj nie patrz, że przez cały czas pasują, jeżeli nie wytrenujesz cierpliwości to nawet nie ma mowy o graniu w pokera ;).
Jeżeli chcesz znaleść filmy kliknij: Wideo>odznacz statusy od srebra w góre>zjedź suwakiem na limit NL2>wybierz swoją stretedię BSS a następnie format stołu>odznacz Angielski język> nadus wyszukaj>i jeżeli grasz FR oglądnij step by step "babel92" jeżeli short handed Crushing Microstakes "muckinfella" tam powinne być poruszane tematy pozycji. Były jeszcze filmy szkoleniowe "Rusher'a" Tylko chyba gdzieś się schowały jakiś jeden jest :P poszukaj popatrz. Your choose

Ps. Tak na początek nie polecam ci filmów Zoom.

Odpowiedz
Cytat
mustang0018

Dzięki wszystkim za rady. Zwykle im ktoś mocniej opierdala tym lepiej sie do głowy bierze. Szczerze mówiąc jeszcze nie znam sie aż tak na tych cyferkach w pt3 ktore wkleiłem ale wydaje mi sie ze jakis mały postep zrobilem, czy tylko mi sie wydaje?

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

W sumie najwazniejsze juz zostalo napisane i powiedziane :) Trzymaj sie SHC i artow i powinno byc dobrze. Poza tym nauka, nauka, nauka! :) Polecam filmiki "muckineflla" dla micro SH, bo sa swietne i uzyskasz z nich mase info - a jesli wolisz spokojniejsza gre, to polecam Ci po prostu FR zamiast SH - pozniej zdecydujesz co CI sie gra lepiej.

Anyway obecnie staty sa duzo lepsze. Oczywiscie po 1k hands totalnie nie da sie nic konkretnego powiedziec, ale jest progres :)

Jesli chodzi o filmy Zooma, to tez ich nie polecam jako pierwszy material szkoleniowy, chociaz w tych pierwszych z NL2, klepiemy standardy - wiec nie zaszkodza.

Ps. Zeby wyskoczyly moje filmy, wystarczy wpisac "rusher88" w wyszukiwarke. Mi sie pokazuja chyba wszystkie moje produkcje :).

Odpowiedz
Cytat
mustang0018

Hej, to znowu ja, grałem trochę ostanio, czasem w górę, czasem w dół, ale jednak coś źle robię. Możę trochę za dużo stołów gram ale wydaje mi się że jestem skupiony i to mi nie przeszkadza, taki zoom. No czasami wygrywam ale przez gluipie błędy duzo trace.

prosiłbym o konstruktywne opinie.

http://www.picshot.pl/public/viewset/73806

Odpowiedz
Cytat
saja13

Wiesz no nie chcę udawać eksperta, ale sam napisałeś, że przez głupie błędy tracisz. Tutaj nikt nie poda Ci złotego środku na to jak zacząć wygrywać miliony w pokera. Jest na prawdę masa filmów, dla początkujących graczy, które pokazaują jak spokojnie budować swojego rolla, dlatego wystarczy trochę samozaparcia i efekty przyjdą szybciej niż myślisz. Wiem bo sam mam nie raz duże problemy z motywacją, ale jak już się zabiorę za siebie to od razu widać różnicę!

Odpowiedz
Cytat
PrzemoPL

Z tego wykresu wynika jasno nie graj bez pozycji. Ucz się grania i dopiero wtedy rozgrywaj ręce. Czytaj jak grać po flopie. Graj totalne ABC jak każa w filmach a zobaczysz efekty mówię ci, zero kombinacji. Co do twoich obaw, że wykres się waha cały czas to na minus to na plus... Każdy to przechodził. Wcale to nie znaczy, że grasz źle. Powtarzam ci to jeszcze raz, NIE GRAJ BEZ POZYCJI, bądź unikaj tego jak ognia. Pieniądze ciągniesz od przeciwnika który gra bez pozycji do ciebie zapamiętaj. Stal ucz się. Od razu w kilka dni nie będziesz pro wymiataczem, wiec nie nastawiaj się na taki stan. Ta gra wymaga dużo czasu i dopiero po dłuższym czasie da się wysnuć jakieś wnioski. Powiem ci krótko myśl co robisz przy stole, zawsze coś analizuj, przyspieszysz to swój rozwój, spekuluj jaka kartę może mieć przeciwnik. Patrz na statystyki graczy i określaj sobie w głowie z czym TY byś wszedł do gry będąc na jego miejscu mając takie statystyki ;P :f_tongue: jeżeli wyćwiczysz sobie dobrze odczytywanie w pewnym zakresie rąk przeciwników będzie to spory +. Polecił bym ci również zrezygnowanie z multitablingu. Najlepiej włącz 2 stoły i cały czas analizuj! analizuj! analizuj! i analizuj! Trzymając się strategii SHC i wszystkiego czego się uczysz na Pokerstrategy.com
"Graj spokojnie a dojdziesz do celu" (już nie powiem czyje to słowa ;p)
Ps. Ćwicz cierpliwość, bo to cnota każdego pokerzysty.
Pozdrawiam Przemek

Odpowiedz
Cytat