Skip to forum
Notifications
Clear all

nl A10

3 Posts
3 Users
0 Reactions
226 Views
pawel9

Przeciwnikiem był gracz z Ukrainy statystyki tag/nit, być może skrytykujecie mnie za to rozdanie ale byłem z siebie zadowolony, że zachowałem dyscyplinę i sfoldowałem to

Reply
2 replies
aleasy77

Nie no, nie pasował bym tu top two, zwłaszcza grając 3bet, jedyne potencjalne combo, które nas bije to 66, jeszcze może mieć jakieś combo drawy, A6, z rąk które bijemy. AA/TT powinien 3betowac preflop a z AT, blokujemy ilość combo tych rąk. Z czym grał byś tutaj call na ten all in?

Reply
PhoenixAssassin

Sam fold na wielu graczy zapewne będzie dobrym zagraniem, ale nie powinieneś się w tej sytuacji znaleźć. Z jakiego powodu zagrałeś 3beta na flopie? Nie wiem jak wygląda tutaj podejście GTO, ale intuicyjnie to AT jest idealnym value handem na calla raisa, w szczególności vs tight rywal. 3beta na flopie mógłbyś grać tutaj z TT jedynie i wokół tej ręki zbudować bluffing range w postaci jakichś backdoorów, gutshotów lub po prostu pójść na łatwiznę i wrzucić do 3beta np. K♠:J♠: dzięki czemu będziesz miał chociaż to 1 bluffing combo vs 3 value combo w postaci seta TT. Raise A high flop jest mocno underbluffed, więc na wielu graczy można wcale nie mieć bluffing rangu w tej sytuacji, a 3bet z AT vs ich raising range jak dla mnie calkowicie tutaj odpada.

Reply