Skip to forum
Notifications
Clear all

NL10 77

4 Posts
3 Users
4 Reactions
685 Views
Krris

BTN: 102.5 BB
SB: 180.5 BB
Hero (BB): 172 BB
UTG: 110.5 BB
MP: 100 BB
CO: 198 BB

SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 7♥ 7♦

UTG raises to 3 BB, fold, fold, fold, SB calls 2.5 BB, Hero calls 2 BB

Flop: (9 BB, 3 players) 7♠ T♥ 4♣
SB bets 3 BB, Hero raises to 12 BB, fold, SB calls 9 BB

Turn: (33 BB, 2 players) Q♥
SB checks, Hero bets 28 BB, SB calls 28 BB

River: (89 BB, 2 players) K♥
SB checks, Hero bets 43 BB, SB calls 43 BB

sb fishek i obaj jestesmy deep
ktos gra to inaczej? mam waptliwosci co do rivera

Reply
3 replies
devotional

zastanawiam się z jakimi gorszymi rękoma mógłby sprawdzić tego rivera. jeśli to ostry fish to grałbym podobnie. Jeśli wiedziałbym że on trochę ogarnia grę to check byłby lepszy. Nie wydaje mi się aby sprawdzał z AJ od flopa, w flush też nie wierzę. mógłbym się spodziewać jakiś dwóch par QT, KT których nie potrafił zrzucić. Reasumując uważam że po jego check na river jestem dalej z przodu

Reply

Cześć,

Tak, ja gram inaczej.

Czemu nie ustawiłeś tematu tak, aby wrzucić all in na river i wyciągnąć maks value od fisha ? Moja pierwsza myśl jak widzę, że mam fisha na deepie i trafiłem seta jest taka: jakich betów użyć, żeby wyciągnąć w s z y s t k o ? Tutaj wydaje mi się, że największy sens jest overbetować Turn i wtedy na River masz coś koło pot size beta i jest OK. A dlatego Turn, że jest dużo różnych made hands i drawów, których fish nie zrzuci.

Poza tym wyobraź sobie jakbyś się czuł gdybyś dostał na ten River raise.

Pozdr

Reply
Krris

Napisane przez 7bekon7
Cześć,

Tak, ja gram inaczej.

Czemu nie ustawiłeś tematu tak, aby wrzucić all in na river i wyciągnąć maks value od fisha ? Moja pierwsza myśl jak widzę, że mam fisha na deepie i trafiłem seta jest taka: jakich betów użyć, żeby wyciągnąć w s z y s t k o ? Tutaj wydaje mi się, że największy sens jest overbetować Turn i wtedy na River masz coś koło pot size beta i jest OK. A dlatego Turn, że jest dużo różnych made hands i drawów, których fish nie zrzuci.

Poza tym wyobraź sobie jakbyś się czuł gdybyś dostał na ten River raise.

Pozdr

true. rozwazalem to ale pomyslalem ze dziesiatke wyrzuci na overbeta

Reply