Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10 Rush AA

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
1,374 Wyświetlenia
Araxuss12

Zawsze foldujecie takie donk shove na river? Długo myślałem nad tym callem, ponieważ nie sądziłem, że dobierał do backdoor draw grając raise na flopie, poza tym miałem reada, że przeciwnik (regulars) czasem zagrywa coś w stylu raise flop duży bet turn i fold na mój shove mimo, że musiałby dołożyć do puli może 35-40BB więc zasugerowałem się pewnie niepotrzebnie tym readem i jego skłonnościami do blefów, że chce wykorzystać, że spadł kolor i zagrać tak nietrafiony draw. Pomijając to bije jakieś top pair, over pair ale on by tak ich raczej nie rozegrał i pewnie grałby 3bet preflop. Chyba bez sensu ten call mogłem odpuścić niedużą pulę, co innego jakbym musiał dołożyć mniej żetonów a co innego tutaj.

Jak tak głębiej się zastanawiam to jego zagranie w sumie jest bez sensu bo na sparowanym bordzie izoluje się takim czymś na to, że dostanie call raczej od fulli lub wyższego koloru niż od gorszych rąk, jednak tym razem trafił idealnie, bo nie uwierzyłem w jego silną rękę i dałem się wciągnąć.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Krris

Flop: znajac 10nl to na sparowanym flopie wiekszosc czasu ludzie tu zraisuja kompletny air zeby repować tripsy lub majac FD. Wiadomo czasem ma A3 ktore blokujesz i to tyle o ile nie defenduje jakis trashy typu k3,q3 etc. z bb Więc zagralbym call i dalbym mu betowac dalej

Turn: Zagralbym overbet zeby wyciagnac max value bo leżą dwa flush drawy na boardzie + zauwaz ze jest masa combo drawów( JQs,KQs,J9s,J8s,78s etc) w :heart: lub :diamond: ktorych nie podda

River: Easy fold imo. bez wiekszego info o graczu. Znajac tendencje ludzi z tych stawek to typowy desperacki shove zeby wygrac stacka z flushem/setem. A czysto teoretycznie to raczej poprawny call

Odpowiedz
Cytat
Krris

.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

100% folda

Odpowiedz
Cytat