Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 AKo

12 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
811 Wyświetlenia
zbok

iPoker - €0.02 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

CO: €2.17 (VPIP: 24.36, PFR: 17.34, 3Bet Preflop: 5.60, Hands: 715)
Hero (BTN): €2.58
SB: €2.64 (VPIP: 23.58, PFR: 20.75, 3Bet Preflop: 2.94, Hands: 108)
BB: €2.25 (VPIP: 19.15, PFR: 17.02, 3Bet Preflop: 5.71, Hands: 96)
UTG: €1.80 (VPIP: 27.77, PFR: 18.51, 3Bet Preflop: 3.41, Fold to cBet: 50, Hands: 628)

SB posts SB €0.01, BB posts BB €0.02

Pre Flop: (pot: €0.03) Hero has K♠ A♣

UTG calls €0.02, fold, Hero raises to €0.08, fold, fold, UTG calls €0.06

Flop: (€0.19, 2 players) 9♦ K♣ K♥
UTG checks, Hero checks

Turn: (€0.19, 2 players) J♦
UTG bets €0.16, Hero raises to €0.46, UTG raises to €1.42, Hero raises to €2.48, UTG calls €0.30

River: (€3.63, 2 players) 3♠

Nie widzę tu za dużo rąk, które limpuje i sprawdza do otwarcia.
Może to być coś takiego:

Stół: 9♦K♥K♣ J♦
       Equity  Wygrana  Podział
MP2     9.20%    9.20%    0.00% { TT-22, J9s+, T9s, 98s }
BU     90.80%   90.80%    0.00% { AcKs }

Na flopie mogłem betować, mam value od PP, które mógł tak rozgrywać.
Check back przy takiej strukturze i dynamice to duży błąd?

Na Turn bije mnie w zasadzie tylko 99 (#3).
JJ przy takich statach na pewno otwierałby PF.

Ma trzy kombinacje na KJo i K9o, ale myślę, że takiej ręki nie grałby PF limp/call.
A nawet jeśli to raczej dostałbym donkbet na flopie.

Będę wdzięczny za opinię.

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Masz na gracza już 600 rąk - po pierwsze powinieneś już wiedzieć jakie ręcę lubi limpować, czy gra fit-or-fold postflop, czy potrafi połknąć haczyk i w odpowiedzi na pasywność być agresywnym z blefem. Bez tego nie da się odpowiedzięć na pytanie co będzie lepsze. Co do turna - ja nie jestem happy dostając tu taką akcje, nie folduje(zwlaszcza na nl2), ale kokosów z tego nie będzie.

Odpowiedz
Cytat
Lucaso89

Myślę, że cbetowanie flopa nie jest najgorszym pomysłem patrząc na jego statystyki

co do turna zagrałbym tak samo gdyż oprócz słabszych króli on tu może mieć sporo FD i układów typu para + FD

podzielam twoją opinię że JJ jest tu mało prawdopodobne natomiast nie zgadzam się że KJ i K9 nie grałby PF limp/call

Odpowiedz
Cytat
zbok

Napisane przez Lucaso89
natomiast nie zgadzam się że KJ i K9 nie grałby PF limp/call

I prawidłowo, jak patrzę z perspektywy to zwłaszcza suited te ręce może tak rozgrywać.

Napisane przez EmiyaKiritsugu
Masz na gracza już 600 rąk - po pierwsze powinieneś już wiedzieć jakie ręcę lubi limpować, czy gra fit-or-fold postflop, czy potrafi połknąć haczyk i w odpowiedzi na pasywność być agresywnym z blefem.

Ogarniam dopiero HUD, na jakie staty sugerujesz zwracać uwagę żeby indukować takie rzeczy?

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Generalnie chodzi o agresje postflop - bet vs miss cbet, afq na kolejnych streetach.

Odpowiedz
Cytat
djuqpl

preflop: gitara
flop: nie ma co slowplayować na tych stawkach, walimy z grubej :f_ugly:
turn: gitara

Odpowiedz
Cytat
ransoft500

Dokładnie jak mawiał kapitan bomba
co robimy Panie Kapitanie ?
Flop=
rżnąć z karabinku !!!!

Odpowiedz
Cytat
zbok

Brak betu na flopie grając z pozycją to błąd, macie racje.
Jak patrzę z perspektywy powinienem uderzać za 0,14 - 0,16$

Odpowiedz
Cytat

Pre-Flop
Dla mnie gitara. Na NL2 w zasadzie limpować mogą wszystko. Z perspwktywy flopa wydaje mi się, że 99 by nie limpwał pre więc raczej odpadają.

Flop
Na tych stawkach raczej grałbym rase, ale z drugiej strony check/rase nie jest zły mało rąk mogłoby cię tutaj zdominować. Zdecydowanie jesteś na prowadzeniu i raczej dałbym się tu wystrzelać przeciwnikowi na turn. Szczególnie że grasz tutaj z pozycją.

Turn bez zarzutów.
Co na konic pokazał ?

Odpowiedz
Cytat
zbok

Napisane przez geniuswolfxx

Flop
Na tych stawkach raczej grałbym rase, ale z drugiej strony check/rase nie jest zły mało rąk mogłoby cię tutaj zdominować. Zdecydowanie jesteś na prowadzeniu i raczej dałbym się tu wystrzelać przeciwnikowi na turn. Szczególnie że grasz tutaj z pozycją.

I dlatego jestem tu za betem, skoro nie donkował muszę z tego wyciągać value.
Na jego kolejny, ewentualny, check na turnie (w zależności od tego co spadnie ofc) mogę nie dostać już żadnego calla.

Napisane przez geniuswolfxx

Co na konic pokazał ?

QTo bodajże.

Odpowiedz
Cytat
arthur0093

Czy jeżeli miałbyś na ręce załóżmy 77 to rzecz jasne cbetowałbyś taki flop ? Jest naprawdę dobry. Nie ma za dużo rąk, które tutaj sprawdzają. Tak więc dlaczego nie cbetowałeś w wysokości 1/2 puli na flopie ? Jeżeli na turnie nagle się budzisz i ostro przebijasz to znaczy, że slowplayowałeś trójke króli.

Odpowiedz
Cytat
zbok

Napisane przez arthur0093
Czy jeżeli miałbyś na ręce załóżmy 77 to rzecz jasne cbetowałbyś taki flop ? Jest naprawdę dobry. Nie ma za dużo rąk, które tutaj sprawdzają. Tak więc dlaczego nie cbetowałeś w wysokości 1/2 puli na flopie ? Jeżeli na turnie nagle się budzisz i ostro przebijasz to znaczy, że slowplayowałeś trójke króli.

Brak betu flop to błąd.
Na tym limicie coś takiego nie powinno mieć miejsca.

Odpowiedz
Cytat