Skip to forum
Notifications
Clear all

NL2 SH 30k

5 Posts
3 Users
1 Reactions
533 Views
Krismat23

Witam, wrzucam moje statystyki do analizy, niestety mam rozegrane ponad 32k rozdań, a popup "wykrywa" tylko 18k, więc wrzucam staty z zakładki Reports, mam nadzieję że wybrałem te naistotniejsze.

Dopiero zaczynam przygodę z cashami, jest to tak naprawdę moja pierwsza większa próbka, wcześniej szukałem odmiany, w którą chcę grać.
Myślałem czy SnG, MTT, spiny czy może cashówki, wybór padł na cash i tyle rozdań rozegrałem od 23 września na regularnych stołach NL2. Grane na P*.
Wszelka krytyka i wskazówki mile widziane :f_thumbsup:
Generalnie myślę, że moim dużym leakiem jest to, że rzadko odpuszczam busted drawy/słabe parki na riverze, szczególnie na fisha/maniaka i mimo, że wiem na 90% że jestem z tyłu gram call, teraz staram się bardziej zwracać uwagę na takie spoty.
Staty ogólne:

Staty pozycyjne:

Staty bardziej szczegółowe:

Jeśli brakuje jakiejś statystyki to mogę ją dodać, niestety mam Hm'a 2 od niedawna i nie wiem czemu popup nie łapie mi wszystkich moich rozdań :f_mad:

Pozdrawiam :f_thumbsup:

Reply
4 replies
rusher88

Siema.

Żeby wyświetlic popupy ze wszystkich rozdań, musisz na table HUD wcisnąć takie zębate koło -> tam będzie pewnie ustawione "20000" i zmienic to na więcej niż masz rozdań w bazie - wtedy pokaże wszystkie.

Nie bardzo rozumiem co masz na mysli pisząc, że nie odpuszczasz busted drawów na river, bo wtedy przecież max XY high i callowanie tego, mija się w sumie z celem :)

Tu nie ma wielu statystyk, ale ogólnie widać, że grasz dośc luźno, jesli chodzi o podbicia - masz 17% PFR z EP, natomiast nie widać Raise 1st, więc nie wiem ile stealujesz - a to często robi mase profitu, szczególnie na micro, gdzie wiele osób broni spooooro za mało.

Troche płaski 3bet, tzn. 5% na MP to sporo, natomiast zauważ, że na BU masz 'tylko' 7 - róznica miedzy MP a BU jest bardzo mała.

Mało 3betujesz z BB vs BU, bo tylko 7,5% - głównie widze callujesz, patrząc na to, że ogólnie bronisz 33%.

Na BU foldujesz vs 3bet 52%, na SB 61%, tylko że nie wiem ile tam otwierasz (RFI), więc cięzko to określać, ale sprawdziłbym na Twoim miejscu w filtrach czy/jak zarabiasz na callowaniua 3betów, zarówno tych Ip jak i tych OOP - to jest czesto miejsce, gdzie szczególnie początkujące osoby, mają duże problemy z decyzjami, a te bywają kosztowne.

Mało cbetujesz na flopie, bo <50%. No nie jest to coś, co przeciwnicy z NL2 wykorzystają, ale z drugiej strony, oni czesto foldują tyle, że możesz betować w zasadzie bez zastanowienia ----> warto pomyślec o tym, żeby wykorzystywac ten fakt częściej. Oczywiścnie nie staraj sie na siłe bluffować fishy itp.

Patrząc na CB turn i River, widać, że Twoja gra jest tam bardzo szczera - no tutaj nie ma w tym dramatu, bo jak wyżej wspominałem, przeciwnicy w wiekszości tego nie będą wiedzieć, bo oni nie myslą o zakresach, więc to nie problem.

Na koncu masz %fold vs 3bet 46%, więc tym bardziej sugerowałbym, żebys popatrzył na to jak grasz w tych 3bet potach. Szerokie callowanie, potrafi byc bardzo kosztowne - fakt, że wielu z Twoich przeciwników, popełnia ogromne błędy, ale callując jakieś zdominowane układy, szczególnie bez pozycji może prowadzić do sporych strat, które bardzo łatwo zminimalizować, po prostu foldując więcej, lub ewentualnie 4betując - bo tego przeciwnicy nie będą tu exploitować.

Reply
Krismat23

Witaj, udało mi się ogarnąć popupa, dzięki za tą radę z limitem rozdań, było 20k rzeczywiście ustawione :f_thumbsup:
Wrzucam poniżej :

Preflop:

Steal:

Flop:

Turn:

River:

Co do busted drawów, to wygląda mniej więcej tak: często mam jakąś słabą top parke i sprawdzam 2 beczki od villaina patrze river flush draw się nie uzupełnił, "on teraz zamienił rękę w blef, call" Staram się nad tym pracować, wyfiltrowałem sobie winrate gdy gram X/C River i jest to -1500bb/100 (96 rozdań) i C River -380bb/100 (237 rozdań) :f_mad:

Reply
rusher88

No teraz juz troche bardziej rozumiem o co chodzi z tymi busted draws :)

Ok, patrząc na to co dałeś, skupie się na kilku ważych rzeczach:

Jak się spodziewałem, dośc sporo grasz z EP/MP i stosunkowo mało z BU - na SB to juz wygląda trochę inaczej.

Płasko 3betujesz i faktycznie bardzo mało restealujesz + głównie callujesz z blindów, co w połączeniu z dośc sporym fold to Cb flop, nie jest szczególnie dobre - bo OOP foldujesz 50%. Trochę za bardzo hit or fold tu grasz. Warto się zainteresować obroną blindów.

No i calle do 3betów. Jak dało się wywnioskować nawet na bazie poprzedniego info, to tutaj już widać, że wartości calli, to w zasadzie 40-50% w zależności od pozycji, często są to pewnie calle OOP no i to w dłuższym okresie czasu może nie byc dochodowe - tzn. część rąk może zarabiać, ale sporo z nich może przynosić straty, szczególnie, że Ty otwierasz dość szeroko nawet z EP.

Warto też zwrócic uwagę, że vs raise CB, zarówno na flopie, jak i na turnie mało foldujesz - na turnie, to w sumie w ogóle. Rozumiem, że Twój cbet range, jest dość connected, a turn, jest głównie connected, ale mimo wszystko chyba nie lubisz odpuszczać :)

Dochodzi tu jeszcze fakt, że kiedy nie cbetujesz, a ktos w Ciebie betuje, to też nie za bardzo odpuszczasz -> jak bronisz, to głównie check/callem.

Połączenie tego jak grasz cbety i jak grasz check/calle kiedy nie cbetujesz, rysuje obraz osoby, która ogólnie ma spory problem z foldowaniem, gdzie pewnie często Twoi przeciwnicy są dość szczerzy - nie wszyscy, ale częśc z nich. W efekcie mamy WTSD 32, przy stosunkowo luźnych statach pre. Udaje się póki co utrzymać W$SD 50%, ale nie jestem przekonany, czy ta tendencja utrzyma się dłużej.

No nic, popracuj nad tymi kilkoma wspomnianymi rzeczami, zobaczymy jak będzie szło za jakis czas :) ( to callowanie 3betów wex pod lupę w szczególności!)

Reply
GrzechuBrzeg

Przecież on gra NL2!!! Tam sie gra bez huda i wygrywa! Jakbym nie widział stwek na jakich gra to myslałbym ze chodzi o NL100

Reply