Skip to forum
Notifications
Clear all

NL2 TT

8 Posts
8 Users
6 Reactions
675 Views
mardmo

tu jest call na R, nie prawdaz?
z jednej strony jakis randomowy K sie moze u niego w reku znalezc, z drugiej strony bije 2 pary,
im dluzje mysle o tym rozdaniu jednak pas bardziej mi pasuje
od razu uprzedzam ze moglem tam raisowac na flopie przez co prawdopodobnie bym wyrzucil przeciwnika z rozdania ale rozwoj kart mi za bardzo nie pomogl

PokerStars - $0.02 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (SB): 304.5 BB
BB: 100 BB
UTG: 58 BB
MP: 113 BB
CO: 91.5 BB
BTN: 48.5 BB

Hero posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has T♣ T♠

UTG raises to 3 BB, MP calls 3 BB, fold, fold, Hero calls 2.5 BB, fold

Flop: (10 BB, 3 players) A♣ 7♥ T♦
Hero checks, UTG bets 5 BB, fold, Hero calls 5 BB

Turn: (20 BB, 2 players) J♦
Hero checks, UTG checks

River: (20 BB, 2 players) Q♠
Hero checks, UTG bets 12 BB, fold

Spoiler

UTG wins 19.5 BB
Rake paid 0.5 BB

Reply
7 replies
TheFanciest

Grasz vs. short stack na NL2, przeciwnik może być fishem. No ale załóżmy, że ogarnia.
Otwiera z UTG, gdzie w rangu będzie miał bardzo dużo mocnych Asów, więc spora szansa, że callnie twój reraise na flopie, Ty tu możesz mieć sporo drawów do strita, które możesz semibluffować.

Także zdecydowanie za mało agresji wg mnie, slowplay ma sens, jeśli masz jakieś dobre powody żeby tak grać, np. mega agresywny gracz.
Ja bym grał x/r flop, bet turn

Reply
4greg4

Chyba wolę grać stratą "brak calling range na SB", i sqz TT pre - tym bardziej że EP to najprawdopodobniej fish (niepełny stack).
As played jeżeli nie masz żadnych stat/informacji na EP to wychodzę z założenia że betując tutaj vs MP/SB (dwóch przeciwników) EP rzadko będzie miał tutaj total air - więc x/r for value takim sizingiem aby spokojnie wrzucić na T.

Natomiast nie rozumiem tego stwierdzenia : "od razu uprzedzam ze moglem tam raisowac na flopie przez co prawdopodobnie bym wyrzucil przeciwnika z rozdania ale rozwoj kart mi za bardzo nie pomogl" Wygląda to tak jakbyś żałował tego że go nie raisnąłeś - bo wtedy by spasował :)

Reply
taczkadrzewa

Jeśli bb nie 3betuje to podejrzewam że call pre spoko. Problem pojawia ssię gdy po naszym 3becie pre utg wsuwa, a nam wtedy ciężko z tym TT. Na 35 bb chyba bym już 3betowal, oraz na 65 bb plus. As playedmożna donka flop, można raise flop, call to strata value. Można również donka turn. As played chyba nie folduje

Reply
molekpl

SQZ pre i stack off vs 58bb

Reply
DeSade2378

Ten brak raisu to duży błąd na flopie. On ma w rangu KQ 98 QJ KJ które i tak więcej nie płacą A mają gutshota i dajesz im kartę. Następną jest sprawa taka ze check to tutaj grasz x/C to tutaj grasz Jak spadnie flop T23 T22 albo T42 bo wtedy ciężko żeby miał to T A tutaj leży ten A którego on ma w rangu dużo. Nie gra się tak nigdy wolno jak nie masz top seta.
Sqz pre flop też lepszy. Chociaż na fisha który tu nie folduje to jeszcze ma jakiś sens. Jak sqz to wiadono ze call allina

Reply
jociasija

zarowno squeeze pre jak i flat maja sens
x/call i x/r na flopie sa spoko
ale jak juz obierasz tak pasywna linie to masz call na river
mozesz zagrac tez blockbet na river po takiej linii - masz krole w range'u, a on glownie powinien miec tu Ax i 2 pary

Reply
venatici

Zdecydowanie gram tu x/r na flopie. Nie ma na co czekać.

Reply