Skip to forum
NL25 AA - reg table

Notifications
Clear all

NL25 AA - reg table

18 Posts
8 Users
18 Reactions
1,430 Views
Ein89

Cześć. Poradzę się coś nie coś przy rozdaniach, bo mam wątpliwości.

$0.10/$0.25 No Limit Holdem
PokerStars
6 Players
Hand Conversion Powered by WeakTight Poker Hand History Converter

Stacks:
UTG ($101.64BB) 102bb
UTG+1 ($95.72BB) 96bb
CO ($161.28BB) 161bb
BTN ($166BB) 166bb
SB Hero ($139.64BB) 140bb
BB ($102.68BB) 103bb

Pre-Flop: (1.4BB, 6 players) Hero is SB A♥: A♣:
UTG raises to 2.64BB, 3 folds, Hero raises to 10BB, 1 fold, UTG calls 7.36BB

Flop: 4♦: J♦: A♠: ($21BB, 2 players)
Hero checks, UTG bets 13.24BB, Hero calls 13.24BB

Turn: 7♥: ($47.48BB, 2)
Hero checks, UTG checks

River: T♦: ($47.48BB, 2)
Hero checks, UTG bets 29.92BB,

UTG, 19/16, 800 hands, wtsd 26%, w$sd 70, fold to cbet 3bet pot 80% (5). Nie miałem z nim historii.

Na flopie wolę zagrać check/call. Na turnie plan był taki, że jeśli nie spada , a on betuje to gram raise. Z tego względu, że grając just call, a fd się nie uzupełni to on na riverze oprócz setów to gra tam check behind. River chyba spadł najgorszy z możliwych, oprócz uzupełnionego FD wchodzi też str8 do KQ, które spokojnie tam siedzi. Widzicie tutaj szanse na call? Czy całość mojego rozumowania jest w złą stronę?

Reply
17 replies
Gomez224

co powiesz na x/r na flopie po tym jak oddałeś inicjatywę?

Reply
DeeJay90

Bez pozycji x/c F i x T nie ma sensu, chyba że rywal jest agresywny. Na takiego typa wolałbym cbet flop i overbet T.

Reply
Dyszka90

3bet jak najbardziej poprawny Flop : check max ev Turn to znowu jest check/call i river to jest check/call jeżeli uważasz że villain gra tu nie wystarczająco często gorsze ręce to masz fold , Call nie jest tu happy więc raz na jakiś czas fold może być Ok.

W dobrą stronę twoje rozumowanie jest tylko że nie gramy tu x/r ani na flopie ani na turnie , tak jest to call na river to zależy czy raz na jakiś czas coś zamieni w bluff np 56s,76s,89s,T9s,Ak,A5s,A4s,ATs,AJs jakieś one pair handy typu KK,KTs itd

Reply
DzikiHenry

slabo imo.

Reply
Marsh

typ jest nitem, dodatkowo wygląda na pasywnego. napierdalaj w niego. on tu nie wyczaruje blefów, które sam betnie a których by nie callował. on ma tt+ Aq+ a nie jakieś 76s, których nawet nie otwiera. Nawet bał się betować swoje Akdd na turnie, które cię wydymało a chcesz zeby blefował xD

Reply
klz03

nie zagrales zle, 800h to tez jest bardzo mala próbka. Może mieć nitowate póki co staty na preflopie, ale na postflopie grać agresywnie.
Widziałem na high stakes podobny x/c F z tym że reg zadonkował za 20% turna :) chłop ma mind fucka wtedy

Reply
Dyszka90

Napisane przez Marsh
typ jest nitem, dodatkowo wygląda na pasywnego. napierdalaj w niego. on tu nie wyczaruje blefów, które sam betnie a których by nie callował. on ma tt+ Aq+ a nie jakieś 76s, których nawet nie otwiera. Nawet bał się betować swoje Akdd na turnie, które cię wydymało a chcesz zeby blefował xD

Też gościu ma w zasięgu ma two pairs i sety tylko pytanie jak często z tym stawia , ja uważam że jak masz reada to powinieneś z niego korzystać.

Reply
Ein89

Napisane przez Gomez224

Nie chciałem tego robić, bo wyrzucałbym ręce KQ, KJ, KT, T9, 98.

Napisane przez DzikiHenry
slabo imo.

Dobrze jakbyś dodał informacje, dlaczego :)

Napisane przez Dyszka90
Też gościu ma w zasięgu ma two pairs i sety tylko pytanie jak często z tym stawia , ja uważam że jak masz reada to powinieneś z niego korzystać.

Na miejscu villaina grałbyś tutaj check behind na T z two pairs/setami?

Dzięki za wypowiedzi :f_thumbsup:

Reply
Gomez224

Napisane przez Ein89

Napisane przez Gomez224

Nie chciałem tego robić, bo wyrzucałbym ręce KQ, KJ, KT, T9, 98.

Tylko że zobacz że jesteście w 3bet pocie a on po twoim check bije za 2/3 puli co w moim odczucie oznacza silną ręką. więc w jego zasięgu widzę JJ, A:d K:d A:d Q:d, K:d Q:d i chce pozyskać maxa od tego zakresu. Dlatego grałbym właśnie x/r i wrzutkę na tym turnie.

Reply
DeeJay90

Napisane przez klz03
nie zagrales zle, 800h to tez jest bardzo mala próbka. Może mieć nitowate póki co staty na preflopie, ale na postflopie grać agresywnie.
Widziałem na high stakes podobny x/c F z tym że reg zadonkował za 20% turna :) chłop ma mind fucka wtedy

Czyli preflop raczej nie ma tam niskich sc. River jest dla niego idealny,żeby blefowac i zrzucić u Hero KK,QQ. Jeśli jesteś nitem to nawet seta asów czy 2 pary( zrzuciłeś ?). Czyli jedyne ręce jakie Cię biją to AQs,KQ i może 89suited.
To jest easy call choćby dlatego by sprawdzić z czym gra taką linią.

E- a jaki ma 4bet?

Reply
Ein89

Próbka 4betu mało miarodajna - 14% (7).

Finalnie zagrałem call (pokazał A2:d), ale bardziej z tego względu, żeby napisać notkę odnośnie linii.

Reply
DzikiHenry

Napisane przez Ein89
Próbka 4betu mało miarodajna - 14% (7).

Finalnie zagrałem call (pokazał A2:d), ale bardziej z tego względu, żeby napisać notkę odnośnie linii.

smiechlem

Jaka napisales notke ? ze oddales inicjatywe z setem na draw heavy bordzie dales dobierac za darmo , wszystko wpadlo a ty zlapales akurat jego jedyny blef w tym spocie ? gdzie 95% czasu jak bije ma value.

Po 1 takie linie to gruba ruleta nita z nl5 tam 2nd nutsa na river do betu caluja :D
kto oddaje inicjatywe w tym spocie , nie ma to zadnego sensu
jak chcesz czekac flopa to x/r
na turnie regardles bet.

Reply
Ein89

Czyli dla Ciebie to by było mało istotne co by pokazał na river i co mógłbyś wpisać w notkę?

Moim zdaniem jest ogromna różnica czy ja oddaje tam inicjatywę z setem AA, czy z setem JJ.

Reply
Dyszka90

przeciesz on nie złapał blefu tylko przegrał na flusha

Napisane przez Ein89

Na miejscu villaina betuje A♦:K♠:,A♦:K♣:,A♦:K♥: czyli te z :diamond: ale też czasami 4betuje się to preflop tak że nie zawsze jest to w range'u bet , AJs i A♣:5♣:,A♥:5♥: A♦5♦ ,AT, Jts czasami mówimy tu o dużym becie po prostu to pcham. z Tripsami czekam rzadko je tu mamy czasami pcham najsłabszego z nich pocketa 77 czyli prawie nigdy bo go betuje juz na turnie.

Nie ma tu znaczenia czy oddajesz inicjatywę z setem JJ czy z AA obydwie te ręki rozgrywa się przez x

Reply
DzikiHenry

Napisane przez Dyszka90

Napisane przez Ein89

Na miejscu villaina Asy A♦:K♠:,A♦:K♣:,A♦:,A♦:K♥: czyli te z :diamond: ale też czasami 4betuje się to preflop tak że nie zawsze jest to w range'u jest to value bet , AJs ,Ats, czasami i A♣:5♣:,A♥:5♥: A♦5♦ , Jts mówimy tu o dużym becie po prostu to pcham.

Nie ma tu znaczenia czy oddajesz inicjatywę z setem JJ czy z AA obydwie te ręki rozgrywa się przez x

imo kozacki range i kozackie x lub x/c z setami :D

Reply
WizoWizo96

No wlasnie masz super racje, duzo $$$ idzie w tej lini.;)

Reply
Dyszka90

Napisane przez DzikiHenry

Napisane przez Dyszka90

Napisane przez Ein89

Na miejscu villaina Asy A♦:K♠:,A♦:K♣:,A♦:,A♦:K♥: czyli te z :diamond: ale też czasami 4betuje się to preflop tak że nie zawsze jest to w range'u jest to value bet , AJs ,Ats, czasami i A♣:5♣:,A♥:5♥: A♦5♦ , Jts mówimy tu o dużym becie po prostu to pcham.

imo kozacki range i kozackie x lub x/c z setami :D

Pisałem o river a na turnie to z setami betuje na miejscu villaina w okolice pota a two pairs nie mamy w rangu.

Reply