Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 AKo

4 Posty
4 Użytkownicy
3 Reakcje
390 Wyświetlenia
mardmo

vs reg 21/16 ft3bet 50
pre standard 3bet OOP
F: 1/3 cbet, reg call, on wie ze ja tam nie mam ani 9 ani 3,
T: probuje repowac J stad 1/3 pota, reg nadal nie wierzy
R: trafiam swojego krola i plan taki ze bet za 1/5 dzieki ktoremu chce wyindukowac bluff i wtedy ship
ma to sens?

PokerStars - $0.05 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 147.6 BB
SB: 76.8 BB
Hero (BB): 111.4 BB
UTG: 66.8 BB
CO: 100 BB

SB posts SB 0.4 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.4 BB) Hero has A♠ K♦

fold, fold, BTN raises to 2.4 BB, SB calls 2 BB, Hero raises to 10 BB, BTN calls 7.6 BB, SB calls 7.6 BB

Flop: (30 BB, 3 players) 9♣ 3♦ 3♠
SB checks, Hero bets 9.6 BB, BTN calls 9.6 BB, fold

Turn: (49.2 BB, 2 players) J♥
Hero bets 15.6 BB, BTN calls 15.6 BB

River: (80.4 BB, 2 players) K♠
Hero bets 20 BB, fold

Spoiler

Hero wins 77 BB
Rake paid 3.4 BB

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
SojaDa

Według mnie stanowczo za mało izolujesz preflop, tym bardziej że Sb jest bez pełnego stacka i jest to prawdopodobnie fish. Jak dla mnie powinieneś zagrać 13bb. Na flopie betujesz dosyć nie przyjemny board. Powinieneś bardziej zagrać check/call, bo jeżeli on Ci zagra raise to będziesz musiał foldować, A swoim betem nie wyrzucisz go nigdy z pocketów, Ax. Turn zamieniasz już w blef i szczesliwie dla Ciebie na river spada król. To jest moja opina, jak coś zle przemyślałem proszę o odpowiedź :)

Odpowiedz
Cytat
Andrzej1960

Nie jestem specem, ale ja napewno gram wyzszy sizing pre.
Na F majac 2 przeciwnikow gram to jednak przez c/c lub c/f w zaleznosci od sizingu. Tak jak zagrales to faktycznie trzeba uderzac 3 razy z tym ze plan.na c/ship mi sie nie podoba.Ja widze jego raise zawsze z lepsza reka od Twojej.

Odpowiedz
Cytat
patryk060

Tak jak koledzy piszą: pre większy sizing
As played masz 3 waya sb często ma jakieś pockety, btn tez ma je na pewno w calling rangu i tego często nie wyrzucisz 2 beczkami, przy niesprzyjającym runocie i z 3 beczka będzie problem a pula już duza. Lepiej zagrać x/c, na turnie z czystym sumieniem możesz zrzucić choć czasem dostaniesz za darmo karte na river, w tym wypadku dobra i zagrałbym jakiegoś value beta właśnie z pocketow małym sizingiem i foldowal do raise a nie shipowal.

Odpowiedz
Cytat