Skip to forum
Notifications
Clear all

NL5 KJs BBvsBU

9 Posts
6 Users
17 Reactions
995 Views
rudzik

PokerStars - $0.05 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 127 BB
SB: 135.2 BB
Hero (BB): 132.8 BB
UTG: 128.8 BB
MP: 121.6 BB
CO: 113.4 BB

SB posts SB 0.4 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.4 BB) Hero has J♥ K♥

fold, fold, fold, BTN raises to 2.2 BB, fold, Hero raises to 10 BB, BTN calls 7.8 BB

Flop: (20.4 BB, 2 players) 6♣ 2♣ J♣
Hero checks, BTN checks

Turn: (20.4 BB, 2 players) K♦
Hero bets 12 BB, BTN raises to 31 BB, Hero calls 19 BB

River: (82.4 BB, 2 players) 9♥
Hero checks, BTN bets 86 BB and is all-in, fold,

Przeciwnik wyglądający na Rega po 47 hands

Call Turn bo nie chciałem sie nadziać na top range villaina. Na river widzę jego range mocno spolaryzowany ale pool na micro underbluffuje, zwłaszcza na Zoom a mało prawdopodobne mi się wydaje aby zamienial tutaj jakaś gorszą rękę w bluff (typu AcKx).
Shove Turn? czy to nie jest overfold na River?

Reply
8 replies
Krris

.

Reply

Cześć,

Masz rację z tym underbluffowaniem. Moim zdaniem zrobiłeś dobry fold na river. A jakbyś chciał callnąć to lepiej byłoby wybrać do tego inną rękę - najlepiej taką, która zawiera :club: .

Pozdr

Reply
rudzik

Nie grałem cbetu na flopie ponieważ wydaje mi się, że wcale nie jesteśmy jakoś super z przodu vs calling range villaina na takim boardzie (który gra z pozycją) + nie mam blokerów do koloru.

Reply
Krris

.

Reply
DzikiHenry

jak dla mnie to gruby blad brak cbetu na flopie, koles ma mase klubow z ktorymi zaplaci, missujac flopa missujesz mega duzo info.
ja bym szowowal turna , za duzo drawow. jak ma kolor to luz , nie wazny jest top rendza , wazna jest reszta.
karta na river mega zla bo 9 i moze zlapal jeszcze strita z dupy, ale jesli gosc ogarnia to bedzie tam zawsze wsowal widzac twoja slabosc na flopie, on tez moze cie stawiac na para + draw. masz top2 wiec albo wsow turna albo zamykasz oczy na call non club river

Reply
Jeeex

Napisane przez DzikiHenry
jak dla mnie to gruby blad brak cbetu na flopie, koles ma mase klubow z ktorymi zaplaci, missujac flopa missujesz mega duzo info.
ja bym szowowal turna , za duzo drawow. jak ma kolor to luz , nie wazny jest top rendza , wazna jest reszta.
karta na river mega zla bo 9 i moze zlapal jeszcze strita z dupy, ale jesli gosc ogarnia to bedzie tam zawsze wsowal widzac twoja slabosc na flopie, on tez moze cie stawiac na para + draw. masz top2 wiec albo wsow turna albo zamykasz oczy na call non club river

zamykasz oczy i call xD no jedyna szansa zeby nacisnac fold przypadkiem na slepo i zaoszczedzic pare zetonow

Reply
DzikiHenry

:f_drink::appl::profit:

Napisane przez Jeeex

Napisane przez DzikiHenry

zamykasz oczy i call xD no jedyna szansa zeby nacisnac fold przypadkiem na slepo i zaoszczedzic pare zetonow

Reply
RogerMorales

Gram tak samo jak Ty- na river jego blefy to AcQo, AcTo, ale field bedzie gral to glownie poprzez call na turnie, wiec jak dla mnie poprawna logika i dobry fold

Reply