Skip to forum
Notifications
Clear all

Problem MSSa..

8 Posts
6 Users
0 Reactions
1,077 Views
elmander1991

Witam,
Pisze ten post bo już nie wiem co mam robić, jak grać itd. Gram obecnie NL50 i od jakiś 3tyg. nie wiem co się stało z moją grą ale regularnie przegrywam. Najlepsze jest to że NL25 przeszedłem jak burza w niecały miesiąc bez żadnej nauki a NL50 męczę się już 2 miesiące z wynikiem -12.74, -0.06BB/100, EV: -6.58$. Czy taki wynik po 44395 rąk jest normalny?? Od NL50 zacząłem solidnie podchodzić do pokera, analizować sesje, wklejać rozdania a filmy PDP MSS FR obejrzałem wszystkie po 3razy, a wyników brak.. Powoli mi siada mindset ;/

Myślę nad nagraniem jakiegoś filmu z mojej gry i wstawieniem go na forum bo muszę coś z tym zrobić :( Czy byłby ktoś chętny na ocenę mojej gry? Zwracam się tu w szczególności do blewapa i PDP bo Wy najlepiej ogarniacie tą odmianę :) Pozdrawiam i liczę na to że mi pomożecie, elo :)

Reply
7 replies
elmander1991

okej pierwsze wideo nagrane, rano wstawie na jakiś serwer i podrzucę linka, liczę na jakiś feedback z Waszej strony, elo :)

Reply
babel92

Z perspektywy BSS powiem Ci, że ludzie wchodzący z nl25 na nl50 i z nl50 na nl100 często nie radzą sobie z agresją, z dynamiką i z wieloma sposobami expoloatacji - jak na moje popracuj nad swoim 3bet/4bet i 5betting rangem z programami typu stove, equilab etc i to powinno przynieść efekty, gdyż gra na low stakes stacznie różni się od micro i wygrywanie grając MSS będzie znacznie trudniejsze - w większości profit będziesz musiał oprzeć na rb ;)

Pzdr _thumbsup:

Reply
shovi

Napisane przez babel92
Z perspektywy BSS powiem Ci, że ludzie wchodzący z nl25 na nl50 i z nl50 na nl100 często nie radzą sobie z agresją, z dynamiką i z wieloma sposobami expoloatacji - jak na moje popracuj nad swoim 3bet/4bet i 5betting rangem z programami typu stove, equilab etc i to powinno przynieść efekty, gdyż gra na low stakes stacznie różni się od micro i wygrywanie grając MSS będzie znacznie trudniejsze - w większości profit będziesz musiał oprzeć na rb ;)

Pzdr _thumbsup:

Potwierdzam słowa tego randoma nade mną - miałem tak samo, przechodząc podane limity ;)

Reply
PanDuzePE

Cześć,
Przede wszystkim, trzeba zacząć od tego, że wcale nie przegrywasz, tylko jesteś w okolicach break even. A to już jest dobry prognostyk, bo znaczy, że jesteś w stanie utrzymać się na tym limicie. Skoro wygrywałeś na NL25, to znaczy, że masz umiejętności i jak będziesz dalej się rozwijał to na pewno jesteś w stanie wygrywać na NL50. Wiadomo, że jak na prawie miesiąc gry, jeżeli podejdziemy do tego tak 'czysto finansowo' to jest to wynik niezadowalający, ale czasem tak bywa w pokerze, że są miesiące lepsze i gorsze, ty przechodzisz akurat ten gorszy moment i trzeba się z tym pogodzić, a wkrótce jest szansa , że Twój wykres pójdzie do góry. Przede wszystkim nie stój w miejscu. Wrzucaj mnóstwo rozdań na forum, oglądaj filmy i uczęszczaj na treningi, a wszystko wróci do normy.

Powodzenia! :)

Reply
elmander1991

Zgodnie z postanowieniem wklejam link do filmu NO. 1, planuje nagrać 3, 4 części w zależności od ilości akcji, tutaj akurat na ich ilość nie mogę narzekać więc zapraszam do oglądania. Bardzo cenię sobie jakikolwiek feedback z Waszej strony, Pozdrawiam :)

Link:
http://download.hellshare.pl/freescreenvideorecordervideo-avi/7490479

HUD:
VPIP/PFR/Postflop AF/3Bet/WTSD
Fold to 3Bet/CB Flop/CB Turn/Fold to CB Flop/TOT Steal/TOT Fold to Steal

Reply
changeom

Napisane przez elmander1991
Zgodnie z postanowieniem wklejam link do filmu NO. 1, planuje nagrać 3, 4 części w zależności od ilości akcji, tutaj akurat na ich ilość nie mogę narzekać więc zapraszam do oglądania. Bardzo cenię sobie jakikolwiek feedback z Waszej strony, Pozdrawiam :)

Link:
http://download.hellshare.pl/freescreenvideorecordervideo-avi/7490479

HUD:
VPIP/PFR/Postflop AF/3Bet/WTSD
Fold to 3Bet/CB Flop/CB Turn/Fold to CB Flop/TOT Steal/TOT Fold to Steal

Wrzuć na YT będzie łatwiej

Reply
andrzej6666

[Treść wyedytowana]

//spam - dohpaZ

Reply