Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QQ nl5

7 Posty
6 Użytkownicy
3 Reakcje
1,001 Wyświetlenia
Oksiu
6 odpowiedzi
misiek1994

Nie gram FR, ani nie mam stat na gościa, ale wydaje mi się, że on tam raczej light 3betu nie ma :)
Jak coś 3betuje to pewnie JJ+, a nawet AK przerzuca do calla, więc odpuszczałbym już pewnie pre. Jeżeli masz na niego próbkę, że 3 betuje odrobinę więcej, to i tak 99 i TT zachaczają sety, więc ręka do zrzucenia na flopie.

Odpowiedz
Cytat
RotakesMan

Bez statów to sobie można wróżyć. Jeśli total nit to można i pre sobie odpuścić. Natomiast jak już zagrałeś to na tak korzystnym Turnie musisz grać dalej, bo jaki jest sens callowania Flopa, żeby na blanku odpuścić Turna? Więc w tej sytuacji albo fold pre, albo jak koleś dosyć aggro to grasz do końca - znaczy ja bym tak grał xD

Odpowiedz
Cytat
Endurx

Serio inaczej nie potrafię pomóc, prawdę mówiąc czy on jest agro czy tight to ja tego turna nie calluje nigdy, ja go tylko check shovuje lub check folduje, to jest NL5 a ja nie chce być wydymany przez rękę typu As5s na river.

Odpowiedz
Cytat
kwachu89

też nie gram FR tylko SH w takiej sytuacji standardowo gram 4bet ( chyba że koleś 3betuje +/- 3% wtedy uzasadniony fold) i staxkuje sie preflop. Bo co może 3betować, najsilniejszy zakres to wiadomo AA, KK, QQ, JJ, AKs, AQs, może AJs do tego KQs. jeśli się polaryzuje to dałbym mu A2-A5s, Jts, T9s, 98s przykładowo. Biją nas tylko AA, KK więc dla mnie stackoff pre flop easy. pozostałe ręce dominujemy, z AK mamy flipa. Na takim boardzie oraz suchym turnie może barrelować FD+ 2 OC lub jakies combodrawy. Rozważałbym x/raise turn.

Odpowiedz
Cytat
Slooneeek

Jezeli scallowales flopa, to taki turn tez musisz. Może grac tak JJ jak i jakies fd, wiec fold na turnie imo to slabe rozwiazanie. Decide river - w tym przypadku fold jest ok, fd wjechal, watpie aby JJ 3rd barellowal.
Jezeli nie znasz ziomka, w takich sytuacjach mysle ze stackoff na flopie jest ok, bo jezeli jest np fiszem i 3betowal wesolo JQ, jakies suited spejdy Kx i Ax to w tym przypadku jestes happy ze stackoffu - tak samo moze zdecydowac ze jego JJ jest dobre i wlasciwie na tym zarobisz. Bija Cie KK i AA, jak ma to trudno, bedziesz wiedzial na przyszlosc co 3betuje na utg+1 vs utg open. Jezeli pokaze seta, to takze masz cenne info. I warto pamietac, ze dalej dwie karty przed Wami, a masz backdora i dwie Q w talii
Nie sugeruj sie jakos super tym co napisalem, bo dopiero sie ucze łupac nl5 ;)
Cheers

Odpowiedz
Cytat
misiek1994

Napisane przez kwachu89
też nie gram FR tylko SH w takiej sytuacji standardowo gram 4bet ( chyba że koleś 3betuje +/- 3% wtedy uzasadniony fold) i staxkuje sie preflop. Bo co może 3betować, najsilniejszy zakres to wiadomo AA, KK, QQ, JJ, AKs, AQs, może AJs do tego KQs. jeśli się polaryzuje to dałbym mu A2-A5s, Jts, T9s, 98s przykładowo. Biją nas tylko AA, KK więc dla mnie stackoff pre flop easy. pozostałe ręce dominujemy, z AK mamy flipa. Na takim boardzie oraz suchym turnie może barrelować FD+ 2 OC lub jakies combodrawy. Rozważałbym x/raise turn.

Ołłłł.... Czyli twierdzisz, że jak 3betuje milion rąk, to też będzie z nimi bardzo chętnie się stackował? A przynajmniej callował 4bet?

Odpowiedz
Cytat