Przejdź do forum
Range call IP vs re...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Range call IP vs resteal

7 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
831 Wyświetlenia
maesky87

Hej,

Mam pytanko, jakie ręce zawrzeć w range do calla IP vs resteal, gdy tylko w 12% range call'a takie JTs ma jedynie 35% vs 15% resteal? A wiadomo, że nie mogę callować tylko 12%, bo w połączeniu z 4betem np. 6%, będę miał fold to 3bet 82%. Dlatego o jakie ręce rozszerzyć ten call?
Poniżej wspomniane 12% zaproponowane przeze mnie:
http://prntscr.com/59xpwt

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Najczarniejszy

A możesz napisać vs jaki zakres JTs ma te 35%? Wydaje mi się że jest JTs jest całkiem grywalną ręką. Czego nie mogę powiedzieć o 22-55 które w 3betowanej puli ssie i jest wrażliwe na wyoutowanie.

Odpowiedz
Cytat
Culber

Hej, jak nie chcesz być eksploatowany musisz do tego podejść trochę inaczej. Weźmy np. Twój steal z BTN = 600 combo (~45%) i chcesz go bronić, czyli z przynajmniej 30-35% tych kombinacji chcesz dawać akcję (w zależności od sizingu) 33% = 200 combo i to jest jakieś 15% zakresu. Sporo, więc albo na tak agresywnego 3betora zawężasz steal, albo np 4betujesz light masę kombinacji z blockerami.

Był jakiś trening z Muckinfellą gdzie on tworzył taki zasięg uwzględniając nawet trapowanie AA, KK.
A range do obrony był fajnie podzielony 50-50. To było coś z preflop perfection jak się nie mylę.

Odpowiedz
Cytat
kukipio

Jeśli otwierasz 100% to musisz mieć do tego powód w postaci dużej ilości foldów, tak by steal z any two był profitowy.
W takim wypadku nie musisz się przejmować swoim foldem do 3betu, bo robisz profit na foldach przeciwników i to Ty eksploatujesz ich leaki a nie oni twoje.

A jeśli przeciwnicy są lepsi i nie stealujesz 100% tylko np. 50% to 12%call i 6% 4bet daje 32%foldów. 32/50=64 I tyle wtedy wynosi twój fold to 3bet. I wtedy nie musisz poszerzać calla vs resteal.

Odpowiedz
Cytat
maesky87

Napisane przez Najczarniejszy
A możesz napisać vs jaki zakres JTs ma te 35%? Wydaje mi się że jest JTs jest całkiem grywalną ręką. Czego nie mogę powiedzieć o 22-55 które w 3betowanej puli ssie i jest wrażliwe na wyoutowanie.

Vs 15%

Dzięki chłopaki za odpowiedzi.

kukipio Ja policzyłem ten fold to 3bet ze 100%, a wiadomo, że tyle nie stealuje, więc z Twoich obliczeń wynika, że wcale nie trzeba mieć szerokiego range, żeby mieć przyzwoity fold to resteal. Myślę, że 10% call IP w zupełności wystarczy.
A Wy jakie ręce byście uwzględnili w takim defaultowym zakresie? Moja propozycja tutaj: http://prntscr.com/5a00p9
Nie wiem czy bardziej celować w sc czy pp, niby 22 ma więcej equity niż 87s...

Odpowiedz
Cytat

Hej maesky87,

z pewnością zainteresuje Cię produkcja Muckinfelli, w której odpowiedź na Twoje pytanie jest wątkiem przewodnim:
-> Guilty of Stealing: gameplan przeciwko re-stealom

Miłego oglądania ;)

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
LAPA2000

W pierwszej kolejności to należy rozróżnić range villaina ze względu na pozycję, z której robi resteal, bo to robi ogromną różnicę. Ze sb będzie to z reguły zdepolaryzowany range, większość regów stara się jednak grać strategią no call ze sb. Z bb będzie to range spolaryzowany. Ja na 15% reasteal bronię już z reguły wszystkie Axs, bo mają fajne playability na postflopie. Do tego zawsze trzeba szukać leaków u przeciwników. Patrz głównie na x/f na streetach (w połączeniu z barrelami) i foldy vs raise, bo tam leży największa kasa. Dopiero po spojrzeniu na te staty można określać range defendu. W dobie dataminingu trzeba grać tylko i wyłącznie exploit.

Odpowiedz
Cytat