Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] rerise preflop

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
640 Wyświetlenia

Czesc,

Known players:
[tg]Hero$2,30:///////;MP3$9,20:///////;MP2$10,00:///////;SB$1,90:///////;CO$8,20:///////;BU$20,75:///////;MP1$7,60:///////;BB$9,80:///////;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.49 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is UTG+2 with K♥, A♦
Hero raises to $0,40, 6 folds, BB raises to $0,90, Hero raises to $2,30 (All-In), BB calls $1,40.

Flop: ($4,65) 4♣, 8♠, 6♠
Turn: ($4,65) K♦
River: ($4,65) 6♣

Final Pot: $4,65

Results follow (highlight to see):
Hero shows two pairs, kings and sixes (Kh Ad)
BB shows a full-house, kings full of sixes (Ks Kc)

BB wins with a full-house, kings full of sixes (Ks Kc)

mam takich wiecej i sie zastanawiam
w rerisach mamy:
stosunek naszego pierwszego rise do stacka | karta
dowolny | AA-JJ, AK
1:4 lub wiecej | TT, AQ
1:2.5 lub wiecej | pozostale z SHC dla SSS

generalnie z AK bardzo rzadko wygrywam rerisy i sobie myslalem czy duzo strace przenoszac AK do kategorii '1:4 lub wiecej' ?
(czy tez kompletnie sie nie przejmowac i czekac na ten raz na ilestam prob jak skosze 5 facetow na 40$ ? :P )

4 odpowiedzi
JacekPL

Witaj Bergman84,

Ja bym zagrał tak samo.

Miał lepszą kartę, trudno.

Ale niech wypowiedzą się specjaliści. Następne dwa razy będą Twoje (statystycznie).

Tutaj link do artykułu na temat tej sytuacji.

Zapraszam w jutro na trening magica, tam będziesz mógł podyskutować na żywo z naszym ekspertem.

d0c3n7

Witaj

Na tym limicie dobrze zagrales, gramy sztywno jak strategia nakazuje, nic nie zmieniaj tez osobiscie myslalem, ze AK przynosi mi straty i za bardzo jest przeceniana, jednak teraz wiem jak dobra jest karta;]
Pamietaj AK vs nizszy pocket od kroli to ~~45:55%
Na wyzszych limitach jesli bedziesz uzywal pt+pah czy elephanta z PS, i bedziesz mial wystarczajace przypuszczenia, ze przeciwnik zagrywa tak krole czy asy fold nie bedzie tu zlym posunieciem. Jednak na nl10/20/25 jestes spokojnie +EV na takich zagraniach.
Pozdrawiam

JacekPL

d0c3n7 napisał

Witaj

Na tym limicie dobrze zagrales, gramy sztywno jak strategia nakazuje, nic nie zmieniaj tez osobiscie myslalem, ze AK przynosi mi straty i za bardzo jest przeceniana, jednak teraz wiem jak dobra jest karta;]

Pamietaj AK vs nizszy pocket od kroli to ~~45:55%

Na wyzszych limitach jesli bedziesz uzywal pt+pah czy elephanta z PS, i bedziesz mial wystarczajace przypuszczenia, ze przeciwnik zagrywa tak krole czy asy fold nie bedzie tu zlym posunieciem. Jednak na nl10/20/25 jestes spokojnie +EV na takich zagraniach.

Pozdrawiam

Ciekawy komentarz, choć nie wiem czy prawidłowy. Polecam ocenę dwóch rąk, których oceny będą brane pod uwagę w naborze do mojego Gangu.

MichaU1337

A ja Ci powiem tak:

Jezeli to taka pierwsza sytuacja z tym graczem to dobrze zagrales. Zobacz ze dostales miniraise'a a nie od razu all ina. Zrob sobie notatke o tym graczu ze jezeli miniraisuje shorta ktory podbijal z early to z KK lub AA i chce go wciagnac na all ina.