Siemka Panowie, jaki sizing powinno się grać na 200bb deep? gram 11bb IP vs 3x open i 12,5 OOP. poprawnie? na 300bb ładujemy jeszcze większe sizingi? Przy okazji zapytam, co myślicie o 4betach 2,8-3x na 100bb deep? widzę że sporo graczy na NL5 gra takie coś, sam rzadko kiedy przekraczam 2,6x, raczej w okolicach 2,5x, zależnie od sizingu 3beta.
O cholera serio takie rozkminy na nl5 teraz chodzą? Ja 4bet na mikro gram zawsze z intencją stakowania się także na szczęście nie muszę głowić się czy zagrać 2,8 czy 3x ;-)
ja mysle ze napoczatku gierek to sobie upraszczaj grajac max 120bb deep i 4betujac tylko 4stackoff a nie lvling gaming.
Napisane przez baadnewz01
O cholera serio takie rozkminy na nl5 teraz chodzą? Ja 4bet na mikro gram zawsze z intencją stakowania się także na szczęście nie muszę głowić się czy zagrać 2,8 czy 3x ;-)
Jestem pewien że na sporą część graczy na zoomie NL5można grać profitowo 4b/f szczególnie w spotach typu BTNvSB itp. Napewno można grać tylko 4b for value ale imo nie jest to max EV.
Tak po mojemu. Dzisiaj dostałem 5b shove 120bb deep od unk rega (50 hands) z 87s na nl5. Bb vs bu, zoom. Nie to żebym miał jakiś kosmiczny 4bet, może 3%. Co do gry na deepach, podobno chodzi o wywieranie presji, na tych stawkach może 10 entry na 500 zauważy, że coś kminisz, także mozna miksować wszystko. Wiadomo, w standardzie jeśli 3betujesz rangę który gra np 60% vs 40 % calling range, to lepiej grać wyżej, natomiast tam wątpię, że ktoś to ogarnie jaki sizing użyjesz. Widziałem filmik na nl500 zoom wygrywającego gracza, który na każdego miksowal sizing na deepach. Poker to gra oparta na adjuscie, a nie tylko matmie, jak nie którym się wydaje, przynajmniej do nl 1k+ imo, kiedy 90% sesji to moze byc walka z innymi regami i silnikowymi rozkminami.
Tl,dr : graj jak chcesz, ale myśl, czemu to robisz, a nie przeliczaj jakieś bb/100
sokraht, tylko czy właśnie wyższy sizing nie spowoduje że będziemy dostawać więcej foldów? Chodzi mi stricte o NL5 bo wydaje mi się że przeciętny grajek tego limitu widząc 3bet do 12bb pomyśli sobie " gra dużo musi mieć ".
Napisane przez YoungKid
sokraht, tylko czy właśnie wyższy sizing nie spowoduje że będziemy dostawać więcej foldów? Chodzi mi stricte o NL5 bo wydaje mi się że przeciętny grajek tego limitu widząc 3bet do 12bb pomyśli sobie " gra dużo musi mieć ".
Tylko, że na nl5 o to chodzi. Rake = 0 wtedy, a mi rake zabiera 8.5bb/100. Poza tym. Jeśli ktoś chce trafić 2p /w j8s to i tak sprawdzi. Najważniejsze to nauczyć się, że kk/AA to tylko 0.8% range, trzeba myśleć jak rozegrać pozostałe 99.2% range.
Napisane przez sokraht
Napisane przez YoungKid
sokraht, tylko czy właśnie wyższy sizing nie spowoduje że będziemy dostawać więcej foldów? Chodzi mi stricte o NL5 bo wydaje mi się że przeciętny grajek tego limitu widząc 3bet do 12bb pomyśli sobie " gra dużo musi mieć ".Tylko, że na nl5 o to chodzi. Rake = 0 wtedy, a mi rake zabiera 8.5bb/100. Poza tym. Jeśli ktoś chce trafić 2p /w j8s to i tak sprawdzi. Najważniejsze to nauczyć się, że kk/AA to tylko 0.8% range, trzeba myśleć jak rozegrać pozostałe 99.2% range.
Czy dobrze rozumiem? Sugerujesz, że z nutsami chcemy dostawać foldy pre ze względu na wysoki rake???
Napisane przez YoungKid
Jestem pewien że na sporą część graczy na zoomie NL5można grać profitowo 4b/f szczególnie w spotach typu BTNvSB itp. Napewno można grać tylko 4b for value ale imo nie jest to max EV.
Potwierdzam. Grałem 4b/f i dobrze na tym wychodziłem. Kwestia zagrania tego prawidłowo a nie na palę