Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Slowplay

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
511 Wyświetlenia
Flowwater

W jakich sytuacjach slowplay na mokrym boardzie jest dobrą strategią? Np. przeciwnik otwiera z MP, ja jestem na BU z 99. Flop: 972fd. Czy na przeciwników, którzy grają bardzo tight postflop i często foldują do raise, lepszym zagraniem będzie tutaj tylko call na flopie i call na blanku na turnie? - wiem, że to pytanie bardzo ogólne, dlatego chodzi mi tylko o jakieś ogólnie podpowiedzi, w jakich sytuacjach dobrze sprawdzi się slowplay, mimo że stół jest mokry.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
McBurak

972 z fd to nie jest mokry board. Slowplay ma sens wtedy, kiedy gramy z przeciwnikiem fit/fold, a sami blokujemy duzo ukladow, ktore potencjalnie moglyby nam dac akcje. Czyli (jesli gramy z takim przeciwnikiem) np na AT7ss z AA bedziemy czesto slowplayowac, a z TT nie.

Na boardach faktycznie mokrych, jak np JT8ss, raczej unikamy slowplayowania vs kazdy typ przeciwnikow, nie dlatego ze "boimy sie ze im dojdzie", ale przede wszystkim dlatego, ze nawet jesli przeciwnik rowniez ma dobrze, to na scary cards (np 9s w tym przykladzie) moze sie nie wyplacic.

Na takich boardach gramy tez czesto nie slowplay, ale pot control ze stosunkowo mocnymi ukladami, mozemy np grac tutaj x/c z asami z agresja (co ma swoje uzasadnienie z punktu widzenia balansu na danych strukturach flopa).

Odpowiedz
Cytat