Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Split

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
705 Wyświetlenia
lekarz20

Na przykaddzie tego rozdania:

https://forums.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=24523

załozmy ze ktos tam trzyma AJ a kto inny A5 dochodzą do SD, czy bedzie tam split czy nie?

ta sama sytucja z AJ i A3? od czego to zalezy bo wstyd sie przyznac ale nie bardzo wiem

4 odpowiedzi
murkins

dwie pary aa i tt i kicker ze stołu czyli k

toony122

liczysz 5 najlepszych kart i masz zwycieskie uklady

w tym rozdaniu koles mial dwie pary AA i KK z T jako kickerem, kazdy inny as (poza AT) miał dwie pary AA i TT z K jako kickerem

gdyby mieli jakiekolewiek inne asy (poza AK i AT) to maja split pota, gdyby na turnie spadla 5, a na river 3 to wygrywa as z lepszym kickerem (chyba, że oba asy maja kickery 5 lub niżej - wtedy split)

A ja mam trochę inne pytanie, ale również odnośnie split pota więc chyba nikt się nie obrazi jak tutaj je zadam ;) Mianowicie, jakiś czas emu kiedy grałem sobie freerolla w pewniej akcji zagrałem all-in i sprzawdził mnie koleś z o wiele mniejszym stackiem. Rozdanie skończyło się split potem, ale mi nie zwróciło nadwyżki żetonów w puli tylko całość podzieliło na połowę tak że po rozdaniu mieliśmy po równo. Czy ktoś się już z czymś takim spotkał? Czy to jest normalne i po po prostu takie są zasady ?(

Oleyy1

eeee, to raczej niemozliwe Kruko. moze on jednak wygral to rozdanie (np ty miales 3k on 1k i wyszlo, ze wygral i mieliscie po rowno)? nie mozna przeca wygrac od jednego zawodnika wiecej niz sam masz w stacku.