Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] sss 35bb

22 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
2,614 Wyświetlenia
rumbacz

hejka czy w polsce ma ktoś zamiar sie tym zająć czy ni hu... sybir.
u ruskich niemal co tydzień nowy filmik z którego hu..... wiem, a u nas kaczor kaput.

21 odpowiedzi
Countit

ale po co 35bb ja na wiekszosci Plattform jezscze sie da grac tez za 20bb?

rumbacz

no właśnie nie bardzo

szok38

No tak Countit. Ale tutaj rumabcz ma rację. Ruscy tam się nie zastanawiają np. , tylko drążą temat - bo nie wiadomo co przyniesie przyszłość . Fanatycy nie chcą zakopać sss i szukają nowych dróg.
U nas w sumie też by się ktoś mógłby tym zająć. Gołym okiem widać ,że dział sss umiera. Tak samo mamy lukę na forum jeśli chodzi o capy, a to przecież też kierunek graczy sss.
Ale nasi specjaliście się przebranżawiają , raczej nie sądzę aby coś się w tym temacie urodziło.

mik1984

A powinno, bo granie stackiem 30-35bb to standard i podstawa jeśli chodzi o turnieje MTT, gdyż większość gry odbywa się właśnie na takim stacku. Problem polega na tym, że nasze materiały pokrywają grę na Bigstackach M=40+, na shortstackach M=10-19 i push or fold na M=0-9, za to jest TOTALNA czarna dziura jeśli chodzi o grę na M=20-39.

Countit

No ale na jakich nie mozna grac?

mik1984

Na wszystkich największych, a na pozostałych zleciały się wszystkie wypędzone shorty i nie da się tego grać, bo nie znajdziesz stołów.

PS, na FTP na nl100 gra trzech niby profesjonalnych shallow stacków, który mają dosyć solidne stacki i są regami. Takich może w przyszłości być więcej i może przydać się strategia jak z takimi walczyć.

mamoto

Materiałów o graniu stackiem 30-35bb jest pewnie dlatego tak mało bo granie takim stackiem nie jest już tak łatwe z matematycznego punktu widzenia.

Przy 20bb latwo bylo wszystko policzyc... kiedy oplaca sie kiedy przebijac, kiedy raisowac, kiedy squeezowac a kiedy wreszcie pushowac....

Gdy w stacku jest 35 bb wiele decyzji oplacalnych z punktu widzenia strategii 20bb przestaje byc oplacalnych ze wzgledu na rake!! Nie da sie tego sprowadzic do gry preflop - tak jak dotychczas to bylo ze strategia SSS.

Przy 35bb gra wymaga juz niemalych umiejetnosci gry postflop, umiejetnogo dobierania zakresu podbic preflop (w zaleznosci od przeciwnikow) i samego "czucia" gry - nauczenie tych elementow poprzez "proste" artykuly ubrane w sllodkie słówka, ktore na każdą zaistniałą sytuację maja matematycznie poprawną odpowiedz juz nie jest takie proste.

W pokerze kazda kolejna decyzja kosztuje wiecej i uzasadnianie decyzji na kolejnych streetach tym ze ma sie powyzej 50% equity i zagranie jest "poprawne" nie wystarcza gdyz kierowanie sie zasada 50% equity generuje tylko rake dla pokerroomu a nie wygrane dla graczy.

Z checia bede obserwowal jak sie potocza losy strategii 35bb ale sam niestety jestem "za maly" zeby cos wymyslic.

I jak na razie jedyna zyskowna strategia jaka znam, bez wzgledu na to czy gra sie malym czy duzym stakiem, to szukanie fishakow :P ktorzy zaplaca nam za nasze nutsy lub pół-nutsy nawet z nedznym ukladem :)

Countit

Napisane przez mik1984
Na wszystkich największych, a na pozostałych zleciały się wszystkie wypędzone shorty i nie da się tego grać, bo nie znajdziesz stołów.

PS, na FTP na nl100 gra trzech niby profesjonalnych shallow stacków, który mają dosyć solidne stacki i są regami. Takich może w przyszłości być więcej i może przydać się strategia jak z takimi walczyć.

Stars i FTP easy?

Urbi23

Od kiedy wprowadzili stoły 20-50 na P* jest takie akwarium na NL200 jakiego nigdy tam nie widziałem. Nie wiem na co narzekacie :)

rumbacz

nie każdy gra na starsach..
ale tu bardziej chodzi mi o fakt że jedna społeczność - sowiety, mają dostęp do materiałów z sss 35bb, czy też capów, nawet mają oddzielne fora dotyczące tych gier, że nie wspomne o filmikach subara czy founda.

a u nas to wyglada tak

że na głównej stronie Waldi lub Toporek zamieszczają newsa o tym że ten a ten platform podnosi minimalny Bi i najlepiej wogule zacząc uczyc sie bss.

olewactwo - total max.

i ja sie pytam co w tej sprawie robią admini. Co oni wogule robia? - zloty i odpowiadają na pytania w najbardziej strategicznym wątku,

Witamy przedstaw się.

a co do tródnosci grania 35 - 40 bb, to napewno to nie jest tak zaawansowane jak bss, przynajmnie gdzies tak u ruskich to przeczytałem, i duzo lepsze dla poczatkujacych.

tylko że u nas jak zwykle gówno na ten temat jest.

i Urbi23 nie przenos mi tego watka do zażaleń,
bo tam zaraz się znajdzie milion fachowców, którzy skutecznie odwioda od grania 35bb, - big stacki

Countit

Napisane przez Urbi23
Od kiedy wprowadzili stoły 20-50 na P* jest takie akwarium na NL200 jakiego nigdy tam nie widziałem. Nie wiem na co narzekacie :)

i dokladnie dlatego sie pytam. Sam gram na P* i jest easy. A wiem ze na FTP the Shallow sa tez easy. Wiec niewiem tak zbytnie o co chodzi. Na Starsie do NL400SH sie z tableselection na tych stolikach 20-50bb fajnie gra.

rumbacz

chodzi mi o to co napisałem wyżej,
gram na party, a tam tak różowo nie jest,
a poza tym,
nawet jak nikomu sie nie chce tego tematu ruszać
to nie wiem czy to problem przetłumaczyć filmy z ros. ps. podobno to jedna społecznośc.....?

hazjon

Na rosyjskim forum jest mnóstwo świetnych informacji dla graczy sss - choćby schematy

czego u nas tego nie ma ??

rumbacz

ale mamy za to * adminów.

PanDuzePE

;-)

rumbacz
hazjon

No to jak z tym sss 35bb :)
Wiadomo już coś więcej ??

szok38

Może Gomez coś pomyśli w tym temacie.Ale na Niego trzeba poczekać, chłopina teraz walczy ze swoją pracą mgr.
Pozdro

natraj

Ja wciaz gram SSS, ostatnio na ipoker gdzie min buyin to 30bb i osiagam wiekszy winrate niz za czasow 20bb. Wszyscy przeciwnicy SSS od zawsze zakladaja blednie ze szort nie potrafi myslec kiedy mu sie flop otworzy, ze dziala jak matematyk a nie jak pokerzysta. Gram SSS bo czuje sie komfortowo psychicznie wrzucajac all ina w dowolnym momencie fazy gry.
Tabelkowo szortowo mozna grac do NL25/50 potem jednak mozg i statystyki sa niezbedne :f_thumbsup: