Przejdź do forum
SSS problem z AK

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SSS problem z AK

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
515 Wyświetlenia
100lc

Witam,
gram od kilku dni i postanowiłem zacząć od shorta. Jednak mam kilka powtarzających się sytuacja na których jestem zdecydowanie w plecy. Mianowicie: jestem na obojętnie jakiej pozycji no i z AK,QQ,JJ, wchodzie 4BB+1BB*ilość limpów, co robić w przypadku podbicia? Traktować to jak podbicie za mną gdzie zakres dla mojego all-in to TT do AA oraz AK, czy może jako drugi podbicie i bez AA bądź KK fold.
Rozegrałem już pod 10k rąk na FTP i jestem na tego typu akcjach sporo w plecy bo traktowałem to jako podbicie za mną i zawsze pushowałem... czy to był błąd?

no i czy mógłby ktoś dać jakieś rady bądź namiary na artykuły na temat kradzież blindów bo aż szkoda nie korzystać z wizerunku ultra tight

4 odpowiedzi
IceWhoo

Jeżeli podbijasz i ktoś Cię przebija to z tego co pamiętam z SSS to push tylko z AA KK.

Aimboy

Napisane przez IceWhoo
Jeżeli podbijasz i ktoś Cię przebija to z tego co pamiętam z SSS to push tylko z AA KK.

To słabo pamiętasz :P

Wygląda to tak, trzymasz JJ, przed tobą 2 limperów, podbijasz do 6bb, za tobą przeciwnik reraisuje, reszta graczy pasuje, tobie pozostaje call.

Grasz na pozycji BU i trzymasz JJ. MP1 gra raise 4bb, MP2 gra reraise 12bb, ty grasz fold, bo nie masz żadnego fold equity i spodziewasz się u gracza z MP2 zasięgu, który cię dominuje:

Equity Win Tie Loss Hand
Player 1: 36,585% 35,015% 3,140% 61,845% JJ
Player 2: 63,415% 61,845% 3,140% 35,015% JJ+, AKs, AKo

Co do steali, to więcej informacji znajdziesz w artykułach dla wyższych statusów. Poza tym zachęcam do wrzucania rozdań na forum do oceny. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pytaj.

100lc

Dzięki trochę rozjaśniłeś, bo ja w takich sytuacjach grałem fold albo push nie patrząc na equity ale chyba czas zacząć zwłaszcza w kontekście przejścia na BSS .
Jeszcze co do SSS to jak mam traktować minibety? Teoretycznie po przebiciu z dobra kartą powinienem dowalić all-in ale nie wydaje mi się żeby było to optymalne rozwiązanie

Urbi23

Bo to nie jest optymalne rozwiązanie :P

Podbijasz tu do ok 6bb, tak, jakby przed Tobą było dwóch limperów. Robisz tak :
a) gdy nie masz notatek o graczu, że w ten sposób rozgrywa silne ręce
b) grasz na mikro

Pozdrawiam