Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Wp$Ip

20 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,033 Wyświetlenia
PLxxx

Jaki wg was jest optymalny WP$IP grajac na stolach NL SH. Czy okolice 29% to duczy czy malo

19 odpowiedzi
damianpat

cofam wypowiedź, nie sprecyzowałeś, że grasz NL, myślałem, że chodzi fixed limit;)musisz to od razu postawić jasno

PLxxx

2k rozdan. A ktory parametr w elephancie mowi o PFR ?? bo nie moge znalesc

p.s.dziekuje za fachowa odpowiedz

damianpat

więc jeśli chodzi VPIP i PFR, to można dostrzec wyraźną tendencje nawet po 100 rozdaniach, z ocena innych wartosci, a zwlaszcza win rate radzilbym sie wstrzymac, bo ta probka jest zwyczajnie za mala, generalnie w wartosciach chodzi o to, zeby ulepszac gre, a nie wartosci ;)

PLxxx

tak to u mnie wyglada. Bardzo prosze o komentarze. Mowcie prose bez ogrodek i szczerze

mazaq

u mnie tak to wyglądało, jak się bawiłem PT ->
Aktualnie nie używam żadnych takich programików ;p.
Nawet nie wiem, czy moje staty są dobre.

MoroP

Przeniosę do działu FL, żeby nikogo tytuł nie mylił.

damianpat

raczej NL

PLxxx

MoroP napisał
Przeniosę do działu FL, żeby nikogo tytuł nie mylił.

czemu FL :( Skoro to NL ??

MoroP

Popatrzyłem co wkleił Mazaq i pomyślałem, że to dyskusja o FL. No dobra no to hop do działu NL. Sorki :)

ja znalazlem kiedys taki podzial graczy ze wzgledu na
VP$IP, PFR, AF

--loose--
vp$ip > 50%
PFR- graniczna wartoscia jest 8%, powyzej gracz jest agresywny na preflopie ponizej pasywny
AF- agresywny gdy wartosc AF > 1 wpp pasywny

--neutral--
vp$ip \in [30%,50%]
PFR- graniczna wartoscia jest 7%
AF- graniczna wartoscia jest 1.6

--tight--
vp$ip <30%
PFR- graniczna wartosc 10%
AF- graniczna wartosc 2.5

MoroP

TAG - 18/13 do 25/20 potem już powoli LAG :)
Poniżej tego pokroju 11/6 to nit :)

damianpat

Właściwy artykuł, ze złota wkrótce pojawi się w sekcji NL

VP$IP: VP$IP podaje, jak dużo rąk startowych rozgrywasz. Z jego pomocą możesz przyporządkować przeciwnika do określonej kategorii. O tym więcej później. Na stołach full ring (FR), twoje VP$IP powinno wynosić 13-20%, zaś na stołach shorthanded (SH) 17-23%.

PFR: Preflop raise podaje procent kart startowych, z którymi wykonałeś podbicie na preflopie. Mówi więc o tym, czy robisz to zbyt często, czy też za rzadko. Istotny jest związek pomiędzy PFR i VP$IP, ponieważ stosunek obu wartości powinien być względnie stały. Tak więc optymalne PFR to około 2/3 VP$IP. Dla VP$IP na FR, które wynosi 13-20%, odpowiedni PFR, to 8-14%. Na stołach SH wartość ta będzie wyższa- 11-16%.

toony122

Bergman84 chyba przeladałeś jakies nienajlepsze strony bo staty które wkleiłeś są bardzo dziwne :D

ja mam vpip 22-21, pfr 17-18, af 3,3 i dobrze mi z tym :)

petesam

Gratuluje diamentu! :)

toony122

dzieki :D

PLxxx

To musze popracowac nad obnizeniem nieco mojego WP$IP nie mowiac o poprawie PFR , dziekuje za wszystkie opinie

MoroP

Jak masz 29% i mały PFR to pewnie za dużo callujesz. Nie rób open limp i z wczesnych pozycji nie graj rak typi A8 czy KJ to samo się poprawi.

Jednak nie staraj się dostosować do statystyk, ale do przeciwników :)

PLxxx

Czesto moje limpy na PF to wynik pocekt par, ktore wg SHC powinny byc limpowane a nie raisowane. A karty typu A8, Kx nauczylem sie lekko zrzucac grajac aktualnie na 3 stolach, dizkei czemu WP$IP po 4k rozdan to juz tylko 25,3%

toony122

Plxxx pocket pair gramy raise, jak z kazdą ręką z którą chcemy wejść do rozdania jako pierwsi lub po jednym limperze (po 2 lub wiecej juz mozna czasem cos limpowac), SHC jest dla stołów full ring, a Ty grasz na SH gdzie powinno sie grać dużo agresywniej, szczególnie na pre flopie

Polecam filmiki Wanpiego i artykul przesiadka na SH zeby lepiej zapoznac sie ze specyfika gry na stolach 6 osobowych