Przejdź do forum
Advanced open raisi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Advanced open raising

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
3,853 Wyświetlenia
Borek00733

Witam,
jestem ciekawy jakie jest Wasze zdanie na temat tej strategii: http://pl.pokerstrategy.com/strategy/omaha/1631/1/ ]
Spotkałem się z opiniami, żeby otwierać za pot z każdej pozycji lub zmniejszać sizing im późniejsza pozycja, ale nigdy z tym, żeby otwierać z UTG za 2bb z pewnym zakresem.
Od jakiegoś czasu stosuję tę metodę i mam wrażenie, że się sprawdza. Ofc mowa o micro :f_drink:
Pozdro :)

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
kejsper

basically moja strategia do plo100 jest taka zeby otwierac z kazdej pozycji za pot - jedyne wyjatki robie na specjalnych przeciwnikow czyli tych, ktorzy duzo 3betuja, bardzo duzo folduja, itd.

Na swoich stawkach betuje pot z kazdej pozycji i najczesciej 3bb z btn ale tutaj rowniez staram sie uwzglednia graczy na blindach i mam np limping range, min betting i potting range.

2bb z UTG to bardzo dziwny wymysl, ktory imo nie ma praktycznego zastosowania :)

pzdr

Odpowiedz
Cytat
ddaniecki

Otwieraj z All-ina unikniesz trudnych decyzji na puzniejszych streatach:thinking:

Odpowiedz
Cytat
kejsper

W sieci merge byly kiedys stoliki no-limit omaha i czesto zdarzaly sie 3bet all iny :D albo single raised pot HU i cbet za 90bb :)

Odpowiedz
Cytat