Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Blind Defense

2 Posts
2 Users
0 Reactions
430 Views
Rodrigo1988

Mam pytanie ,które mnie nurtuje od dawna , a mianowicie jak powinien zmieniać się nasz zakres bronienia blindów biorąc pod uwagę czy pula będzie multiway czy nie.

Np. Open raisuje rywal BTN , SB fold , będąc na BB calluje go szeroko , może nawet 25 do 30%, ponieważ ma on szeroki range i z Qhigh flush , two pair niekoniecznie top , bottom set czy 2nd strit mogę być górą na SD i nawet wyciągać value .

Ale jak podbije CO , BTN call , jestem na SB i mam za sobą luźnego BB zacieśniam swój range pomimo ,że jak trafię dobry flop to będzie dużo dead money no ale jak bardzo zawężam ? Co z takimi układami jak sekwencja 3 kart + dangler ? ( KQJ3 ss , 9872ss)?

Czy warto bronić takich rąk jak J986ss? w sumie pomimo luki z przodu mają niezły wrap potencjał.

Jak grać z rękoma typu AQJ9 rainbow? z early i mp?

1 reply
lechrumski

Mysle ze nie ma tutaj utartych regulek i duzo zalezy od przeciwnikow, limitu na ktorym grasz i twojej kompetencji gry postflop
Osobiscie jesli mam weak BU to lubie 3 betowac z SB rundwony, mocne KK i rece typu KJT7ds zeby wyrzucic z rozdania BB. Dodatkowo na wiekszosci flopow albo wygram rozdanie CBetem albo trafie cos mocnego, czasami odpuszcze CBeta na kompletnie nietrafionym boardzie ale generalnie mysle ze to dosc profitowe zagranie.
Ja osobiscie gram dosc tight na blindach jako ze pozycja ma w PLO ogromne znaczenie. Niedawno przeczytalem ciekawa rzecz o PLO - jako ze pozycja ma tak ogromne znaczenie - nie mysl o obronie blindow ale o obronie Buttona, do przemyslenia :D

Przeciwko dobrym graczom foldowalbym na blindach nawet rece typu QQ87ss poniewaz i tak na wiekszosci flopow zagrasz check/fold