Witam,
Chciałem się dowiedzieć jaki stosujecie BRM i w co gracie jeśli chodzi o omahę ?? Wiem, że BRM to indywidualna kwestia i każdy powinien stosować taki w jakim najlepiej się czuje. Ja się właśnie przenoszę na FTP. Zamierzam grać stoły SH. I postanowiłem się stosować takiego BRM:
PLO10- 40BI
PLO25-45BI
PLO50-50BI
I dalej jak narazie nie wybiegam w przyszłość. Zobaczę jak będzie szło na PLO10:D
Jaki wy BRM stosujecie ??
Ja się na PLO25 czuje komfortowo z 30BI. Ustalam sobie tylko limit bólu i nie zszedł bym niżej dopiero mając 30BI na PLO10 (300$) tylko po stracie 4-5 BI czyli tak przy 650$. W PLO jeszcze nie spadałem jakoś ale w HE 3 razy atakowałem NL25 i 2 NL50 tym właśnie sposobem (tyle, że 25BI). Nie grałem dużo PLO50 ale myślę, że 35BI z limitem bólu o 5BI by wystarczyło. Niemniej jednak tak jak napisałeś każdy ma swój system z którym powinien się dobrze czuć. Jak by co to zawsze możesz iść do Teddyego KGB i postawić całego rolla na jeden BI
Mi w holdemie starczyło 20BI. W omahe po fatalnym początku kiedy nie miałem żadnego pojęcia o tej grze i tilcie po serii badbeatów przyjąłem dokładnie takie same wartości jakie podałeś.
Omaha to bardzo swingowa gra. Imho (sam nie gram) to od PLO100 zaczynalbym z ollem 50BI+. Mniej to raczej hardkor
Napisane przez SamRadziwill
Omaha to bardzo swingowa gra. Imho (sam nie gram) to od PLO100 zaczynalbym z ollem 50BI+. Mniej to raczej hardkor![]()
+1
50 to minimum jezeli gramy 4-6 stołow SH żeby czuć sie komfortowo
ja też staram się grać z 50bi ...natomiast nie wiem jaki roll jest potrzebny do MTT PLO ? Grywam takie za 2$+20, 5$+50 ale zastanawiam się nad 11$+1 - mój roll to około 1200$ Myślicie, że to dobry pomysł :D?