Przejdź do forum
downswing HE a PLO

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] downswing HE a PLO

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
952 Wyświetlenia
wujekryba

Przez ostatnie kilka dni przeżywam największy downsiwng w życiu. W kilka dni straciłem 13BI. Mogę jeszcze pograć na limicie 50 ale już marginalnie. Praktycznie wszystko straciłem w HENL (zbudowałem rolla z kapitału startowego na tej grze i nie czuję się jakimś na maxa fiszem).

Trochę to się odbija na mojej psychice ale nie jest tak źle (gorzej się czułem po spadnięciu z 310$ na 250$ na początku gry). Nie wiem czy to fiszowanie czy pech ale akcja jest taka, że przegrywam wszystko co się da czyli sety na jakieś z dupy strity które nie powinny mieć miejsca w 3betowanej puli (czyli już wiadomo, że deep akcja i 2BI w plecy), fulle na karety i magiczne rivery z 2outami. Do tego chyba gram z otwartymi kartami bo nikt nie wchodzi mi w mocny układ a w słaby z jeszcze gorszym aby perfekcyjnie czytać moją grę i robić naprawdę hero calle.

Co myślicie o tym, że przez HE muszę zejść w PLO? Czy może grać PLO dalej mimo słabego rolla (to, że na HE jeszcze starcza nie znaczy, że na PLO jest ok).

Jedno jest pewne - moja pewność siebie spadła bardzo w dół.

5 odpowiedzi
szok38

Gdybyś miał podzielonego rolla na obydwie odmiany , to by nie było tematu.A skoro jest jeden ,to musisz zejść w PLO jeśli spadł poniżej wymaganego poziomu.Nie powinno się do stawek przywiązywać , to może być bardzo kosztowne bez wymaganego rolla.Pozdro

Obydwie odmiany mają dużą wariancję, więc sugerowałbym oprócz zejścia na niższe stawki również grę na bardziej przewidywalnych stołach.

Szczególnie w Omaha zdażają się takie szalone stoły gdzie co chwilę latają pule z 3-4 graczami all in. Jak masz oprócz skilla trochę farta to można się tam szybko obłowić. Gorzej jak permanentnie nic nie trafiasz a debile all inujący ręce (które ja folduję bez zastanowienia) trafiają jakieś chore układy.

Jak masz downswing a dodatkowo łatwo wpadasz w tilt to takie stoły omijaj z daleka :)

wujekryba

ogólnie w PLO szukam największej widzialności flopa i najmniejszej średniej puli (czyli jak najwięcej calling statnion). To ja chce być tym agresywnym na stoliku.

shin0bi69

Rozumiem doskonale jak boli schodzenie na nizszy limit pod downswingu - "bo jak przyjdzie korekta to odegram 2 razy mniej". Pamietaj jednak, ze w pokerze pojecia downswing i upswing siedza glownie w naszej glowie - gramy po prostu zgodnie z zasadami BRM. Za malo BI - schodzimy nizej i zaciskamy zeby:)

Napisane przez wujekryba
ogólnie w PLO szukam największej widzialności flopa i najmniejszej średniej puli (czyli jak najwięcej calling statnion).

Pewnie to usłyszałeś w tym filmiku z ang PS który dzisiaj oglądałem, ale jak dla mnie to jakaś głupota bo imo powinno się szukać stolików z jak największym av pot żeby fishe nam się wypłacały ;

A co do tematu to chyba niezbyt mądry pomysł, żeby z gry o niższej wariancji przechodzić na grę o wyższej wariancji żeby uniknąć wariancji ? xD