Przejdź do forum
Omaha- Calling Pref...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Omaha- Calling Preflop 4bets

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
683 Wyświetlenia
Byqu

Witam

Posługuję się książką Tri Nguyen;a "Transforming from NLHE to PLO", i próbuję zrozumieć matematykę stojącą za sprawdzeniami 4betów preflop.

Wkleję tutaj kilka screenów, i jeśli ktoś może to proszę o wyjaśnienie, skąd się pewne wielkości biorą.

W przykładzie posługujemy się ręką 4 :spade:5 :spade:6 :diamond:7 :diamond: vs AAxx

Uploaded with ImageShack.us

Tutaj to co zaznaczone jest niezrozumiałe. Skąd te wielkości? O ile ta pierwsza wartość jeszcze niejako zrozumiała dla mnie jest gdyż: (78+100)/2= 89%, ale potem to już nie rozumiem skąd te wartości. Uprzejmie proszę o wyjaśnienie. Te segmenty jakby się nie pokrywają z tym co tu opisane zostało.

Pozdrawiam

6 odpowiedzi
hard2burrn

Nie wnikałem w szczegóły, ale PLO from scratch PART 3 może pomóc. Jest tam opisane w jaki sposób wyliczać wszystkie potrzebne wartości na podstawie wykresów.

Mam nadzieje, że pomoże.

Moze to od whilera pomoze. wyjasnia to samo ale troszke czytelniej.

CLICK

Byqu

Ok pojąwszy :f_p:

carl0s85

jak mam czutke to calluje jak nie to nie calluje..proste choc moze datego ciagle siedze na micro :ayfkm:

MrBocian

Zdecydowanie polecam przestudiowanie materiałów od Whilera i próbę samodzielnego testowania różnych sytuacji.

Szczególnie warto sprawdzić różne typy rąk przy różnych SPR - np double suited hands, rundowns, KKxx, etc. Po kilku takich symulacjach znacząco wzrasta trafność oceny sytuacji podczas sytuacji w grze, więc też nasze EV. Warto!

Pzdr

Byqu

Mam takie pytanie, czy podczas analizy w ProPokerTools i patrzenia na graph jak np. wpisujemy 2h3d8sJc vs AA**, to lepiej patrzeć na graph HvH (Hand vs Hand), czy HvR (Hand vs Range)? Te dwa graphy różnią się dość znacznie...