Skip to forum
Notifications
Clear all

Omaha Live

8 Posts
5 Users
0 Reactions
627 Views

Mam rozdanie PLO live do oceny nie znalazłem odpowiedniego działu gdzie mógłbym to wrzucić więc zrobię to tutaj

Ostatnio grałem cash live ze starymi znajomymi , vena alkoholowa sprawila ze zaczelismy grac Dealer's choice'a . Polowa graczy byla pod wplywem alkoholu i byl to bardzo luzny obfitujacy w mase gamblerskich zagran stolik,.

Rozdanie z PLO 1/1

SB (~300 bb ( NIT )
BB (~400 bb) ( TAG )
UTG (~380bb) ( autor postu :)
UTG2 (~400 bb) ( TAG )
mp(~400bb ( szalony gambler pod wplywem alkoholu nieprzewidywalny i grajacy any two)
MP2( ~300 bb)
CO ( 180bb) (wekendowy gracz, chyba 1 raz grał choicea
BU (140 bb) (Milujący sie w drawowaniu OMAHowiec)

PREFLOP
UTG bet 2 bb (live straddle) (7s 7h 6s 8h)
UTG 2 bet 4 bb ( live straddle)
4 graczy sprawdza
mp2 fold

BB raise 20 bb
wszyscy sprawdzają

FLOP(120 bb) 7c 10d Ad ( 6 players )

SB check
BB check

UTG ??? (7s 7h 6s 8h)
Zastanawialem się co zrobić w takim przypadku gdzie jest multiway pot
i mam najniższego seta

wg mnie BB nie posiada AAxx zawsze cbetuje i nie trapuje takich układów,
po za tym rozgrywka na takich stolikach wyklada tak że w początkowej fazie ( stacki <500) wygląda to jak faza rebay w turkach o niskich wpisowych
czeste stackowanie i agresywne rozrgywanie silnych ukladów preflop
oraz większość graczy nie chętnie zrzuca drawy
Oceniłem że skoro BB nie posiada AAxx to nikt inny ich nie ma gdyż zdecydowanie dał by znać pre flop, więc układ którego się obawiam to TTxx
I teraz pytanie jaka jest najlepsza linia rozegrania tego układu ?

Reply
7 replies
kajman27

bottom set OOP na drawowatym bordzie vs 6 graczy pod wpływem alkoholu w PLO na deepach... sam jestem ciekaw :D
...
jaki jest sens w graniu stradla w PLO? Super jak jesteś IP, ale samemu po kiego?

Reply

Z tą zywa w ciemno to prawie standard na stolikach tam gdzie gram , nie pamietam jak była idea pierwotna , ale chyba przez to że blindy 1/1 a większość na deepach , jednak nie wszyscy zgadzali się zwiększyć blindy na 1/2 czy 2/4 szczególnie że nie grywają w inne odmiany pokera.

Stacki po 7 h robią się średnio ponad 1000 bb a blindy 1/1 :)

Reply
AliAli

jezeli nie wiesz co chcesz zrobic postflop z 2nd nutsem (przy zalozeniu ze odrzucasz AAxx u przeciwnika) i dodatkowo gutshotem to folduj to pre :D bo z pocket 7 chyba nie myslales ze to bedzie zawsze top set na boardzie 732r?

Reply
Malolat69

Grzejesz ile wlezie zanim na stole pojawi się coś co cię bije tzn any diamond i praktycznie wszystkie kombinacje stritowe. :fdrink

Edit: a tak btw to oni tam 99% czasu nie mają tych AAxx.

Reply

zrobilem tak

bet 80 bb
2 folds
CO raise all in 160 bb
BU calls 120 bb

UTG calls 80 bb

showdown
UTG 7s 7h 6s 8h
CO TT 6o4o
BU Kd Jd xx ( xx niskie konektor)

----------
uwazam ze na tym stole przy takiej dynamice gry i przeciwnikach oraz gamblerskich zapedach bylo to ok zagranie, nie podzielał tego mój kolega UTG +2 i zdecydowanie krytykował mnie za tą decyzje i postanowiliśmy wrzucić to na forum

Może trochę źle sformułowałem pytanie, sytuacja w której się znalazłem gdzie zakresy rąk przeciwników są bardzo szerokie , drogą dedukcji eliminując AAxx jak często mogę się nadziać na TTxx , to właściwie chciałem się dowiedzieć gdyż mój kolega ( początkujący omahowiec UTG+2) uważa że TTxx to prawie pewne i nalezało by przeczekać i zobaczyć co zrobią inni ewentualnie check raise albo fold , z tym że nigdy nie wiem czy gram przeciwko set czy draw.

Reply
Malolat69

To że ktoś ma TTxx na łapie jest już sporo prawdopodobne - ostatnio pograłem troche w Omahe i widziałem takie akcje.

Reply
MrBocian

Najlepiej wrzucaj rozdania z gry live do normalnych tematów z analogicznymi stawkami - tam gdzie ich miejsce ;)

Bottom set na tym boardzie przy family pot to bardzo niebezpieczna ręka. Nie tylko biją Cię wyższe sety, ale także kombinacje top two/FD/wrapów, których na tym stole może być multum.

Wg mnie gdybyś był tutaj do 250bb deep, najlepszą opcją będzie pot/call. Przy obecnych stackach polecam jednak check/reevaluate, z intencją check/fold - jeżeli będzie dużo akcji od deep stacków.

Dodatkowo czy masz absolutną pewność, że żaden z graczy deep nie będzie tutaj slowplayował preflop najsłabszych Asów? 3bet/4bet byłby przecież błędem...

pzdr

Reply