Przejdź do forum
Omaha PLO STT

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Omaha PLO STT

6 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
583 Wyświetlenia

gram coś takiego na mikrolimitach
moje doświadczenie pokazuje, że większość osób limpuje preflop i akcja zaczyna się dopiero od flopa - a zwykle w 4-6 osobowej puli, ktoś coś trafia. sam w sumie też rzadko podbijam pf w początkowej fazie, bo często się znajdzie maniak, który przy większej puli robi od razu all-in...

tyle dywagacji, ogólnie to prosiłby o wszelkiego rodzaju tipy, jak grać takie turnieje

5 odpowiedzi
Juzwabeznogi

Mam podobny problem, bo ostatnio zaczalem wieczorami próbować turki w omahę za 2,25 Euro [PLO 6 max] i powiem szczerze ze idzie mi tragicznie... Z moich obserwacji wynika ze największe stacki to mają goście z VPIP >70 (tacy mnie najczesciej zreszta eliminują ). Ponawiam pytanie kolegi: Jak sie gra turnieje w PLO?? Czy to jest przypadek że goście z duzymi stackami mają VPIP takie wysokie czy po prostu w turku trza jak najwięcej flopów oglądać ? Z góry dzięki i pozdro! :)

napalm77

tu chyba nikt Wam nie pomoże, nasz guru od Omahy MrBocian miał nakrecić filmik turniejowy Omaha ale temat ucichł. musicie chyba próbować po angielsku na forum 2+2 albo szukać filmików na cardrunners itp.

Wilczybobek

W omaha nie ma takiej różnicy rąk prefloop jak w holdemie.

Rzadko będziesz miał więcej jak 60 %. Na micro dostosowujesz się, oglądasz jak najwięcej flopów i grasz jak coś złapiesz.

Często ludzie z AA podbijają prefloop o pulę i potem już nie zrzucą :D Dwie pary trafić gdy masz 4 karty jest bardzo łatwo...

ahmedzik2009

Imo ja np. podbijam preflop tylko z AAxx,KKxx na ręku + drawy monstery np. 910JQ, 6 :diamond: 8 :diamond: Q :club: J :club: a tak tylko limp bo raisowanie preflop o pule jak to się odbywa na cashach jest nieopłacalne bo zżera nam na prawdę duże ilości stacka :)

marusza

Taka charakterystyka SnG na mikro, według mnie we wczesnej fazie ważniejsza jest gra post flop, często przy reise preflop maniacy podbijają o pota szukając szczęścia wielokrotnie z magicznymi rękoma, odpowiednia gra post flop skutecznie eliminuje maniaków i przypadkowe trafienia kart przez nich, sytuacja sie zmienia w później fazie turnieju wtedy zwiększam agresje preflop ale przeciwnicy już są wtedy inni:)