Ad 1.
Ale jakich filtrów używać? Na co kłaść największy nacisk? Jak znajdować leaki? Nie chcę jeszcze kombinować i próbować zaawansowanej gry, chcę po prostu wiedzieć, gdzie robię błędy, a samo wrzucanie rozdań to za mało, bo pomijam zdecydowaną większość potów. Mogę robić błąd gdzieś w mniejszych potach i nie jestem w stanie tego wychwycić. Zastanawiałem się po prostu, czy bardziej zaawansowani gracze mają jakieś sposoby na szukanie w swoich rozdaniach tych major leaków, czy to poprzez ustawianie jakiś filtrów w HM czy też poprzez cokolwiek innego. Co do HM to będę miał dopiero pojutrze licencje, bo za parę punktów jeszcze dostanę 75$ w sklepie, więc na small stakes OM mi starczy, ale chciałbym najszybciej jak to możliwe lokalizować miejsca, w których uciekają mi pieniądze. Fajną sprawą jest na pewno nagrywanie live sessions, no ale tutaj nikt ich nie komentuje 
Ad 2.
Tu jest jeszcze inna kwestia, o której nie napisałem. P* zapewnia gry all day/ night long, a ja niestety jestem w grupie na studiach, która ma zajęcia wieczorami (mimo, że studia dzienne). I przez to gram z o wiele mniejszym volume niż mógłbym, bo na ongame rano są 2 stoły at best. Do tego jak stackuje się 100bb deep na P* to rake wynosi 1$ (dokładnie 5%) natomiast na ongame stakoff 100bb deep PLO10 generuje ponad 1.40$ rake. Teraz robiąc platinum mam te 24%rb, a grając (z first depo!) na ongame mam około 45%, a first depo kiedyś się skończy. Także jak widać wygląda to podobnie a P* zapewni mi o jakieś 20-30% większy volume + o niebo lepszy soft, a poziom mniemam, że jest bardzo podobny, co za tym idzie większy rb, akurat w tym przypadku może nie oznaczać lepszego"deala". Ciekawiło mnie, czy ktoś to dokładnie policzył i jak sprawa wygląda na (n)i(t)pokerze.
Ad 3.
Miarodajna, aby określić czy jestem wygrywającym graczem, czy luckboxem.
Ad 4.
Co do ABC, to określam tak po prostu granie straight forward. Naturalnie mieści się w tym pojęciu granie pod słabych graczy, tylko po prostu nie kombinujemy, nie pakujemy się w marginalne spoty, nie blefujemy, tylko vbetujemy na maksa. To jest w gruncie rzeczy to o czym piszesz, bo fiszów się generalnie nie blefuje (chyba że ready/ staty pozwalają) a ciągniemy od nich value, bo lubią sprawdzać.
Ad 5.
Nawet grając NLHE oglądałem filmy Bociana, bo super się je ogląda i to przygotowanie każdego filmu z dokładnością, zaangażowaniem. Bajka. Wiadomo, że nie robię sobie pokazów jak na festiwalach, ale jednak każdą wolną chwilę (ot chociażby jazda pociągiem/ tramwajem) odpalam filmik/ otwieram książkę i czytam. I na pewno lepiej mieć więcej dobrych materiałów niż mniej.
Jakby coś, to będę pytał tutaj, bo może kiedyś komuś się Twoje odpowiedzi przydadzą. A wywody możesz pisać na wcześniejsze pytania, bo ja je na pewno przeczytam i czuję, że mi pomogą.
Pozdro i dzięki!