Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] PLO SH staty

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
852 Wyświetlenia
lechrumski

Hej,

Zaczalem ostatnio uzywac HMa i zasanawiam sie jakie mniej wiecej zasiegi przeciwnikow oznaczaja okreslone staty w PLO SH, bo np. w holdemie roznica miedzy graczem 18/17 a 60/8 jest dosc oczywista, w omahe niby tez chociaz nie jestem jeszcze w stanie tego przelozyc na zasiegi kart.

Zauwazylem ze sam gram mniej na SH w zaleznosci od stolu mniej wiecej 28/22/6, czy to jest ok czy za duzo?

Wiecie moze jak po Vp/PR odroznic murka/nita/taga/laga/maniaka ?

To co wynioslem ostatnio z filmiku Bociana to ze 3-bet na poziomie 2% oznacza zakres AAxx i warto go rozszerzyc na silne KKss, rundownyss i broadwaysss zeby 3-bet skoczyl do 5%

kolejna sprawa to kwestia went to showdown i won money at showdown, jakie staty sa ok a jakie fishowate?

Wszelkie przemyslenia na temat statow mile widziane.

4 odpowiedzi

Ja zauważyłem, że bardzo często vpip/pfr nie określają jakim przeciwnikiem ktoś jest POSTFLOP, np widywałem kolesi typu 80/70/3bet:40 a grali fit or fold,
albo kolesie typu 30/2 którzy byli overaggro od flopa.

Jakie staty ma nit/murek? Ja na razie staram się grać ABC i mam staty 16/12/3bet:4.5 - czyli jak ktoś ma vpip 15 lub mniej to można go uznać za nita/murka ^^

Jeżeli masz hem to kliknij options->auto rate i wybierz u góry omaha. Tam są właśnie przedziały określające różne typy graczy.

arthmax

Tez często grałem z kolesiami którzy mieli 40/20 a po flopie grali bardzo ostrożnie. Trzeba znać co najmniej 8-12 statystyk po 1k rak żeby określić typ gracza.

Jak dla mnie poniżej 18% VPP to już bardzo selektywny gracz jak na omahe.
LAG IMO mieści sie w przedziale VPP 35-40, PFR 20-30 Nie wiem czy mozna mieć w dłuższej perspektywie VPP na poziomie 40-50% i być wygrywającym graczem, to już musza sie grający wyżej wypowiedzieć:) W każdym razie na micro nie spotkałem:)

Maniac VPP/PFR powyzej 60/40

Gram od niedawna w omszke i po 10k mam takie statystyki:

Czy może ktoś się wypowiedzieć :)? Chętnie wysłucham wszelkiej krytyki, która może pomóc w poprawie mojej gry:)
zaznaczam, że gram więcej FR niż SH...

lechrumski

Nie jestem specem od FR, gralem tam moze 2 tyg na NL25 jednak na pierwszy rzut oka widac ze grasz za malo agresywnie, PFR 5% to zdecydowanie za malo.
Podbijaj wiecej rak zwlaszcza na CO i BU, limpuj nieco mniej 27% to za duzo na FR, zwlaszcza ze nie jestes agresywny postflop wiec czesto po prostu oddajesz te limpy za free.

Z czasem rozszerzylbym rowniez 3-bet range powyzej tradycyjnego AAxx zwlaszcza na CO i BU i generalnie gral nieco bardziej agresywnie zarowno pf jak i postflop