chcialem wczoraj napisac ze jednak da sie cos ugrac na tym rushu plo (chyba pierwsza taka sesja na +; +3bi), ale dzis wszystko jednak wrocilo do "normy"... ![]()
pozdr
Napisane przez kevONEin
lol. plo100?
ta
Grabbed by Holdem Manager
PL Omaha $1(BB) Replayer
Hero ($180)
BB ($99.50)
UTG ($220)
UTG+1 ($39.70)
CO ($43.85)
BTN ($54.65)
Dealt to Hero 6♥ 7♠ A♣ A♦
UTG raises to $3.50, fold, fold, fold, Hero raises to $7.50, fold, UTG raises to $23.50, Hero raises to $71.50, UTG calls $48
FLOP ($144) 2♥ 6♠ J♥
Hero bets $109 (AI), UTG calls $109
TURN ($362) 2♥ 6♠ J♥ 6♦
RIVER ($362) 2♥ 6♠ J♥ 6♦ K♦
Hero shows 6♥ 7♠ A♣ A♦
(Pre 56%, Flop 58.8%, Turn 95.0%)
UTG shows J♣ Q♠ T♦ 9♦
(Pre 44%, Flop 41.2%, Turn 5.0%)
Hero wins $359
PL Omaha $1(BB) Replayer
SB ($250)
BB ($162)
UTG ($193)
Hero ($371)
CO ($131)
BTN ($211)
Dealt to Hero 3♦ A♣ J♣ Q♥
UTG raises to $3.50, Hero calls $3.50, fold, fold, fold, BB calls $2.50
FLOP ($11) A♥ 3♥ A♠
BB checks, UTG bets $9, Hero raises to $38, BB calls $38, UTG folds
TURN ($96) A♥ 3♥ A♠ 9♠
BB checks, Hero bets $96, BB raises to $121 (AI), Hero calls $25.05
RIVER ($338) A♥ 3♥ A♠ 9♠ 3♠
BB shows A♦ 8♠ K♥ Q♦
(Pre 55%, Flop 30.1%, Turn 17.5%)
Hero shows 3♦ A♣ J♣ Q♥
(Pre 45%, Flop 69.9%, Turn 82.5%)
Hero wins $335
PL Omaha $1(BB) Replayer
SB ($169)
Hero ($179)
UTG ($150)
UTG+1 ($100)
CO ($61.85)
BTN ($91.75)
Dealt to Hero Q♠ 9♠ 9♦ 8♥
fold, UTG+1 raises to $3.50, fold, fold, SB calls $3, Hero calls $2.50
FLOP ($10.50) A♠ K♠ 9♣
SB checks, Hero checks, UTG+1 bets $9, SB folds, Hero calls $9
TURN ($28.50) A♠ K♠ 9♣ J♠
Hero checks, UTG+1 bets $22, Hero raises to $57, UTG+1 raises to $87.50 (AI), Hero calls $30.50
RIVER ($203) A♠ K♠ 9♣ J♠ 8♣
Hero shows Q♠ 9♠ 9♦ 8♥
(Pre 39%, Flop 30.6%, Turn 82.5%)
UTG+1 shows 3♠ K♥ K♣ 5♠
(Pre 61%, Flop 69.4%, Turn 17.5%)
Hero wins $200
Napisane przez Siwariusz
Ja zacząłem grac NL10 i narazie nie narzekam.
przyjdzie korekta, spokojnie. aha no i chyba plo10.
Oczywsice PLO10, to juz z przyzwyczajenia napisalem. Korekta przyjdzie napewno bo narazie idzie duzo za dobrze ale mam nadzieje ze uda sie mimo wszystko wyciagnac jakis porzadny winrate.
Odświeżam temat. Ktoś gra na stałe w to? bo ja dla zabawy spróbowałem i mimo wielu nieprawdopodobnych rozdań jakoś wyszedłem na plus. Ale ogólnie pachnie ruletką:) Nie wiem czy w to brnąć czy nie ryzykować:)
Oczywiście, że nie. Ja w tej grze widzę większy potencjał niż w holdemie. Ale mowa jest o wersji rush na FTP. Może za krótko grałem w tą rush omahe, ale naprawdę niektórzy tam grają na zasadzie `a może trafię`. No i ciężko zebrać jakieś notki na przeciwników bo nie widzimy jak się potoczyło rozdanie po naszym foldzie. No ale pogram trochę i najwyżej wrócę na spokojnie do normalnych stołów.
Ja grałem sporo czasu na NL 25 Rush i mam zdanie, iż ta gra niczym nie różni się od zwykłej stolikowej poza tym, iż gracze grają lepsze układy niż normalnie. Przyczyną jest możliwość szybkiego doboru rak startowych. Dobry gracz da sobie radę zarówno na rush jak i na zwykłych stolikach - kwestia gustu.
Sama gra nie ma prawa się różnić bo niby czym? Te same zasady, ta sama matematyka. Jedyna różnica to dużo mniejsza możliwość czytania przeciwnika. A już na pewno jeżeli ktoś nie ma PT, HM i nie analizuje rozdań, szczególnie tych które pasujemy.
Niby tak, ale grając normalne stoły, jakieś bardzo pechowe sytuacje zdarzają się na tyle rzadko, że tego nie odczuwamy:) Dziś już miałbym super udaną sesję ale na sam koniec mój full z asów poległ z karetą dziewiątek
A to Poker tracker działa też na rush omaha? bo pamiętam że na rush holdemie miałem jakieś problemy z tym..
Ja myślę że pechowych sytuacji na 10k rąk złapiesz tyle samo na rushu co na zwykłych stołach. A że na rushu zagrasz je dużo szybciej to się wydaje że są częściej.
Ja na początku też myślałem ze rush to bardziej zabawa w pokera niz prawdziwy poker, zagrałem kilka tys rąk i widzę więcej plusów niz minusów. Kwestia ocen to już sprawa indywidualna. To co dla jednego będzie plusem, dla drugiego będzie minusem itd.
Nie używam PT, używam HM który na rushu działa normalnie, łącznie z HUD'em, żadnych zastrzeżeń
podobienstwo do ruletki konczy sie na tym za gra zapier.... , adrenalina skacze, podejmujesz zle decyzje i przychodzi wkurw a za nim kac "moralny"(jezeli przeanalizujesz swoje ruchy)
wystarczy sie dostosowac do warukow, a jak nie idzie wrocic na normalne stoly
a swoja dorga to ile stolow rush'a gracie, ja daje rade na 3-4max
Napisane przez gosiamg
a swoja dorga to ile stolow rush'a gracie, ja daje rade na 3-4max
Dobry jesteś. Ja gram jeden - próbowałem 2, ale nie mogłem się skupić na grze i poszłoooo
Gra na rush jest bardzo trudna, ponieważ jest mało informacji o przeciwnikach a gra się bardzo szybko. Podstawą omahy jest pozycja a tym bardziej w Rush. No i zdarzają się tu naprawdę sytuacje przykre, gdzie wrąbujesz swój stack na zupełnie nieprawdopodobne układy (cytowany tu full AAAxx przeciwko karecie - rzecz wcale nie rzadka na rush). Albo są całe serie, gdzie przeciwnikowi dochodzą nieprawdopodobne układy, a mnie nic. Łatwo wtedy o tilt, a tilt na rush oznacza szybkie bankructwo.
Dlatego gram minimalnym stackiem i staram się zachować żelazną konsekwencję. Jeśli mój stack rośnie, kończę sesję i zaczynam od początku.
Wg mnie podstawowa sprawa to nie wchodzić w sytuacje wątpliwe - raczej trzeba odpuścić nawet, być może zwycięską kartę, niż ładować się w jakieś niejasne końcówki. Natomiast dobre układy rozgrywać mocno, pod warunkiem posiadania odpowiedniej pozycji.
Na rush nie musisz dbać o swój wizerunek, w końcu gracze co chwila się zmieniają.
A i jeszcze sprawa blefu - można stosować, ale z dużą ostrożnością.
wczoraj (f*ck me, at last!) w koncu zdobylem OM i po zobaczeniu mojego wykresu z rusha plo, przez 10 minut nie moglem uwierzyc, ze wykres moze az tak pikowac w dol :D. i az dziw bierze ze nie przegralem tam calego rolla...