Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 100 pompek

27 Posty
21 Użytkownicy
0 Reakcje
3,939 Wyświetlenia

Siemka.
Miał ktoś doświadczenie z tym "programem trenginowym"?

http://100pompek.pl/

jest on skuteczny? warto się bawić w takie coś? Postanowiłem wreszcie wziąć się za siebie, a do siłowni mam kiepski dostęp (dość daleko i praktycznie dojazd zajmowałby więcej niż same ćwiczenia). Ewentualnie jakieś inne fajny programy, które można robić spokojnie w domu, najlepiej bez "sprzętu".

26 odpowiedzi
solmyr9

Ja kiedyś próbowałem, doszedłem do poziomu ok. 50, ale później zrezygnowałem ponieważ nie byłem wstanie przeskoczyc tego poziomu zgodnie z zaleceniami. Jeśli interesują Cię też treningi na inne części ciała to na brzuch polecam 6 Weidera.

deltoos

Z autopsji moge Ci polecic ten program: http://hundredpushups.com/. Nie przeglądałem dokładnie planu tego, co podałes ale wnioskuje, że musza być dośc podobne. Ja osobiście doszedłem do 6 tygodnia, w tym 2x powtarzałem 5 tydzień i byłem w stanie zrobić 80 pompek na raz. Przed rozpoczeciem programu ledwo zrobiłem 30, więc progres był :) Ale żeby skończyć całość w programowe 6 tygów trzeba być dość mocnym imo. Przez pierwszy tydzień będziesz miał prawdopodobnie mega zakwasy, jeśli wcześniej nie robiłeś zbytnio ćwiczeń na ręce. W kolejnych tygodniach zakwasów nie będzie, jedynie zmęczenie mięśni bezpośrednio po serii. Ogólnie, ze swojej strony polecam, klata rośnie :)

Norbert4

http://wdziek.info/cwiczenia_na_klatke_piersiowa.html

Prawdopodobnie dużo lepsza strona. Nawet jeżeli miałbyś robić tylko pompki (przeczytaj komentarze na dole) to i tak rezultat powinien być dużo lepszy, ponieważ są ich różne rodzaje i działają na inne mięśnie. Ja byłem bardzo zadowolony jak ćwiczyłem:)

szok38

Perffecto na pewno warto jeśli czuć potrzebę.

W chwilach słabości Bruce Lee podobno mawiał : minuta = 100 pompkom .
Swietny temat i dzięki za linki.

boxer82

Ja również korzystam ze strony 100 pompek.
z racji tego że cały 2010 rok nic nie robiłem zaczynam od samego początku.
Obecnie kończe 2 poziom, na ta chwiolę jestem zadowolony.
Zobaczym co dalej

Majare

Napisane przez boxer82
Ja również korzystam ze strony 100 pompek.
z racji tego że cały 2010 rok nic nie robiłem zaczynam od samego początku.
Obecnie kończe 2 poziom, na ta chwiolę jestem zadowolony.
Zobaczym co dalej

i jak progres? ile robiłeś max zanim zacząłeś a teraz?

InTooDeep

6 świetna, ale ciężka w sumie :) mysle że podobny efekt można uzyskać robiąc 6x6x3 z przerwami 1-2 dni bez większej męczarni.

EDIT: ale to trochę bez sensu, jeśli robię 5x pompek to powinienem od końca właściwie zacząć, a za chiny nie zrobię setki teraz, ale 50 machnę. Oraz kiedy próbować robić setkę, bo watpie że przy treningu 3 dniowym z 60 pompek można już setkę robić. Kiedyś robiłem tak codziennie, a setki nie osiągnąłem. Właściwie kiedyś robiłem kilkaset pompek dziennie w seriach po 25-35. Myślę że wartość maxymalną należy podzielić na dwa i zacząć od tego momentu, a nawet możnai od początku, żeby przyzwyczaić się do robienia serii.

napalm77

thanx przyda się

JakPi

doszedlem do robienia 70 na raz, i sie skonczylo ;/ musze zaczac znowu bo pewnie z 20 to max moich mozliwosci na teraz niestety;p wypracowac cięzko a spada w masakrycznym tempie pozdro :)

InTooDeep

ja też, w zime zawsze tyje i olewam i się dopiero ogarniam ;)

6w i to 100 pompek tez zacznę, właśnie myślałem żeby zacząć jakiś czas temu, a skoro mam jakąś systematykę podaną to tez dobrze :D

Zacząłem robić:
-100 pompek
-200 przysiadów
-A6W z zamiarem dociągnięcia do min. połowę, z uwagi na moją słabą formę obecnie i ciężkość ćwiczeń.

ligabb

We wrześniu zacząłem robić 100pompek.pl - pierwszy test 25pompek. Teraz trzaskam poziom 60pompek i więcej. Może te 100 pompek w 8-10tygodni (czy ile tam mają napisane) to przesada, ale przy regularnym pompowaniu są efekty :) Widzę po sobie, niedługo będzie challange czy trzasnę upragnioną stówkę :)

doncamilloskate

Spoko temat, chetnie skorzystam z linkow!
Nie ma opierdalania sie :f_thumbsup:

arturh

kilo koksu i nie ma lypy :D

kamil90

dlaczego wszyscy sie rzucaja na a6w skoro jest wiecej wydajnych cwiczen ?(

ajakuba

Na brzuch osobiście polecam ABS II, A6W robiłem kiedyś, teraz robie ABS II i jestem pod wielkim wrażeniem stosunku czasu spędzonego na ćwiczeniu do rezultatów. O niebo lepszy program ćwiczeń na brzuch.

irobson

Do 100 pompek doszedlem robiac 2 serie dziennie rano i wieczorem zwiekszajac codziennie ilosc pompek. Przypuscmy przed wieczorem 20 , rano 20 , nastepny wieczor 23.
Postawilem sobie taki czelendz bo mialem akurat push up'y do zaliczenia w szkole sredniej.
Z tym ze tu podkresle ze nie zaczynalem od zerowej ilosci pompek tylko tak od 40-50. I ogolnie bylem tego czasu aktywny sportowo.
A co do tego trneingu to sam bym chetnie sprobowal ;d odbudowac troche forme by sie przydalo ;p..

kamil90

Napisane przez ajakuba
Na brzuch osobiście polecam ABS II, A6W robiłem kiedyś, teraz robie ABS II i jestem pod wielkim wrażeniem stosunku czasu spędzonego na ćwiczeniu do rezultatów. O niebo lepszy program ćwiczeń na brzuch.

nareszcie choc jeden sie trafil ktory wie co dobre ;]

Lucenzi

Chłopaki wedlug mnie to weźcie się za michę i lećcie na pakernie , bo na takich programach (może oprócz ABS2) to zrobicie rzeźbe i to mizerną , a nigdy nie będziecie jak Burneika xD