Skip to forum
Notifications
Clear all

ACTA a poker

500 Posts
179 Users
0 Reactions
80.8 K Views
czajs

26 stycznia mają podpisać w Polsce ACTA

czy to może w jakiś krytyczny sposób wpłynąć na możliwość grę w pokera?

czy w związku z nielegalnością pokera online w Polsce dostawcy internetu będą zmuszeni blokować witryny pokerowe i czy mogą lokować też dostęp do pokeroomow?

Reply
499 replies
naturehol

Ja nie wiem, ale po antyhazardowej i ACTA stwierdzam, że trzeba się z tego kraju wynosić, póki wyjazd nie jest na przepustkę.

Reply
schematyczna

Napisane przez naturehol [...] trzeba się z tego kraju wynosić, póki wyjazd nie jest na przepustkę.

+1
:f_frown:

Czajs fajnie ze założyłeś temat też jestem mocno ciekawa jak to będzie wyglądało. :f_thumbsup:

Reply
mariusz0091

Ciężko cokolwiek powiedzieć w obecnej chwili. Wszystko było skrzętnie ukrywane przed opinią publiczną - międzynarodowe prace nad tym porozumieniem. Polski rząd nieładnie postąpił ze swoimi rodakami ukrywając chęć podpisania tego dokumentu. Sprawa jest teraz nagłaśniana, więc miejmy nadzieję, że na dniach się wszystko trochę rozjaśni.

Moim zdaniem ISP powinni zacząć protestować niczym lekarze i aptekarze w ostatnim czasie. Jeżeli ten akt by na dobre wszedł w życie, to mieliby masę roboty, często syzyfowej

Reply

tyle w temacie SOPA & ACTA :pokerface:

Reply
Byqu

http://www.indect-project.eu/front-page

http://pl.wikipedia.org/wiki/INDECT

Niestety to jest część większego projektu :(

"Kto dla bezpieczeństwa wyzbył się choć cząstki swej wolności, nie zasługuje na nią w ogóle"

Reply
mariusz0091

Podobają mi się słowa jednego z europosłów, Alexandra Alvaro:
Odpowiedzialność prawna dostawców internetu jest jak wprowadzanie odpowiedzialności dla poczty za to, co znajduje się w wysyłanych listach.

Kilka faktów, żeby wiedzieć o czym w ogóle mowa:
http://wolnemedia.net/prawo/acta-co-trzeba-wiedziec-o-antypirackim-pakcie/

Reply
KudlatyPL

Napisane przez Mortum

tyle w temacie SOPA & ACTA :pokerface:

Spoiler

btw zna ktos jakies tanie VPNy z krajów nie objętych tym gównem?

Reply
destrukttt

Co to za kraj!! Wszystko aby typowemu polakowi życie utrudnić a te największe złodzieje z Tuskiem na czele w dupie mają dobrą ludzi , jak takich cymbałów można było do władzy do puścić ,przecież oni nam cały kraj rozpierdolą!

Reply
koval1990

lol toc niech poczekaja jeszcze z rok moze dwa co wejde na jakies konkretne stawki i zdaze uciec z tego kraju ;o

Reply
furn1

Ja nie widzę związku z wejściem w życie ACTA a pokerem, ale strony torentowe i uploadowe mogą pozamykać.

Reply
kisiellodz

Napisane przez furn1
Ja nie widzę związku z wejściem w życie ACTA a pokerem, ale strony torentowe i uploadowe mogą pozamykać.

Tu nie chodzi o strony torrentowe, tylko o to, że będą mogli każdego monitorować na każdym kroku.

Zapraszam do grupy na facebook'u: NIE dla ACTA - apel do naszych przedstawicieli w Parlamencie Europejskim

Reply
halabasa

bedziemy mieli przejebane..... i zadne pisemne apele nie pomoga.. dosc kurwa! ustaw, praw z ktorymi wiekszosc sie nie zgadza a ludzie wybrani przez wiekszosc nam je narzucaja. Czas sie zebrac i rozkurwic ten system sila. :rage:

Reply
marinero36

Czy to pewne, ze oni to podpiszą?

Reply
winkel1989

Napisane przez marinero36

caly swiat niemal ma to podpisać, więc wątpię by Tusk i Polska się wyłamała - zresztą to pewnie niemożliwe przez anrzucenie nam aktu przez UE.

Reply
isioveb

Napisane przez winkel1989

Napisane przez marinero36

caly swiat niemal ma to podpisać, więc wątpię by Tusk i Polska się wyłamała - zresztą to pewnie niemożliwe przez anrzucenie nam aktu przez UE.

heh chyba wystarczy, że zacytuje nagłówek jednego z zamieszczonych artykułów na pewnym portalu prawnym: "ACTA: sukces polskiej prezydencji"

Reply
keziu123

Oni beda monitorowac internet kazdego. Nie ma to zwiazki z pokerem? Oczywiscie , ze jest. Ch***a sobie pograsz bo w polsce jest to nielegalne i jak wyłapią to masz przerabane. Nie zdziwilbym sie jak Ci kase zarekwiruja.

Reply
koval1990

Moze ktos z wladz pokerstrategy sie wypowiedziec na ten temat ?

Reply
JuelzWicco

Mylisz sie.Jesli wezmiemy pod uwage ustawe antyhazardowa + ACTA to mozemy zapomniec o graniu online w Pokera.Zwlaszcza po ostatniej wielkiej "oblawie" w Lodzi.Trzeba jakos latac dziure budzetowa.

Reply