Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ankieta

15 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,005 Wyświetlenia

Prowadzę badania dotyczące gry w pokera. Studentów, którzy grają w pokera proszę o szczere wypełnienie ankiety, która jest anonimowa, a uzyskane odpowiedzi zostaną wykorzystane wyłącznie do celów naukowych.
Z góry dziękuję za pomoc i poświęcony czas.

https://docs.google.com/forms/d/1fB7-Zowcc3zyLqs4by8M2UA90_JEc_1eqOTk8DxY79U/viewform

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi
aniaGD

link nie działa

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik

Napisane przez agnieszka1686
Prowadzę badania dotyczące gier hazardowych.

Napisane przez agnieszka1686
Studentów, którzy grają w pokera

:ayfkm: :ayfkm: :ayfkm:

Jeśli ankieta dotyczy hazardu, zapraszam na http://www.hazardzisci.org/

Poza tym

Żądany plik nie istnieje.

Sprawdź adres i spróbuj ponownie.

Odpowiedz
Cytat

Ankieta dotyczy gry w pokera prosze o pomoc w wypelnianiu poniewaz pisze prace licencjacka na ten temat.

Odpowiedz
Cytat
Jarzab86

Poker to nie hazard.

Odpowiedz
Cytat

Link jest juz ok

Odpowiedz
Cytat
szoker22

Czy z powodu kłótni, niepowodzenia lub frustracji ogarnia Cię nagła potrzeba grania ?

to pytanie dla twardego gamblera a nie pokerzysty

Odpowiedz
Cytat
Jarzab86
wukaesiak

nie jestem studentem, wiec niestety nie pomoge :rage:

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik

nvm, szkoda czasu :facepalm:

Odpowiedz
Cytat

Celem tej ankiety jest odpowiedz na pytanie dlaczego studenci graja w pokera. Nie chodzi tu o okreslenie czy ktos jest hazardzista czy nie. Prosze o pomoc jak ktos nie ma ochoty to niech nie wypelnia ankiety, bez zbędnych komentarzy hejtujacych moja ankiete. Wyluzujcie...

Odpowiedz
Cytat
Dante872

wypełniłem :challenge

Odpowiedz
Cytat
dangaru

Na tym forum raczej nie uzyskasz oczekiwanych przez ciebie wyników tej ankiety, bo tutaj postrzegamy tę grę zupełnie inaczej niż ludzie mający o niej małe pojęcie. Hazard w pokerze to pojęcie dyskusyjne. Moim zdaniem występuje, ale w tej społeczności dążymy do jego odwrotności i nie znajdziesz tutaj hazardzistów. W pokera gramy dla zysku i zdobywamy wiedzę która pozwala nam wygrywać z hazardzistami i ludźmi grającymi dla zabawy, ale także z innymi graczami posiadającymi wysokie umiejętności bo ta konfrontacja jest w większości wypadków nieunikniona.
Co do ankiety to jest ona ułożona w sposób dla nas nie optymalny i przejawiają się w niej elementy które są absurdalne, wynikające z niewiedzy układającego. Na pocieszenie mogę tylko powiedzieć, że to jedna z lepszych które widziałem autorstwa osoby mającej nieprawidłowy wizerunek tej gry.

Edit:
Nawet próbuję wypełnić tę ankietę, ale jest to strasznie trudne. Pytania są bezsensowne albo brakuje oczywistych odpowiedzi.
"Czy kiedykolwiek grałeś/aś w pokera, aby zdobyć pieniądze na spłatę długów lub aby rozwiązać problemy finansowe? " To tak jakbyś spytała przypadkowego człowieka czy chodzi do pracy, żeby spłacić długi...

"Z jaką kwotą siadasz do stołu pokerowego? " Ja gram najczęściej na limicie z maksymalnym wpisowym 50$ ale wpisuję się jednocześnie na kilkanaście stołów, a kwota z jaką jestem wpisany sięga nieraz kilku tysięcy $. Nie wiem czy jak zaznaczę 50-200zł to będziesz mogła poprawnie zinterpretować wyniki.

Wszystkie pytania o samopoczucie są beznadziejne i niedokładne. Tzw. "mindset" w pokerze to obszerny dział , a te pytania są skonstruowane w sposób który wymaga prostej odpowiedzi. Nawet jeżeli na upór zaznacze odpowiedź najbliższą prawidłowej, to i tak nie będziesz w stanie zinterpretować jej prawidłowo i nie będziesz miała pojęcia o moim stanie emocjonalnym przy grze. Generalnie staramy się utrzymać samopoczucie w stanie który pozwala nam osiągać swój cel. Dla jednych to będzie spokój, dla innych dobre samopoczucie, a może się zdarzyć, że komuś wychodzi na dobre sportowa złość, która daje mu motywację. Jak w każdej pracy ludziom towarzyszą rożne emocje które się zmieniają. Jeżeli nie cierpisz swojej pracy, ale wyniki dają ci satysfakcję i rekompensatę za nerwy to i tak będziesz ją kontynuować. Chociaż dla większości ludzi w tej społeczności gra w pokera jest przyjemna, bo reprezentują wysoki poziom umiejętności. Najczęściej osoby które uważają, że grają dobrze a w rzeczywistości jest inaczej, przejawiają złość.

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik

Napisane przez dangaru
Na tym forum raczej nie uzyskasz oczekiwanych przez ciebie wyników tej ankiety, bo tutaj postrzegamy tą grę zupełnie inaczej niż ludzie mający o niej małe pojęcie. Hazard w pokerze to pojęcie dyskusyjne. Moim zdaniem występuje, ale w tej społeczności dążymy do jego odwrotności i nie znajdziesz tutaj hazardzistów. W pokera gramy dla zysku i zdobywamy wiedzę która pozwala nam wygrywać z hazardzistami i ludźmi grającymi dla zabawy, ale także z innymi graczami posiadającymi wysokie umiejętności bo ta konfrontacja jest w większości wypadków nieunikniona.
Co do ankiety to jest ona ułożona w sposób dla nas nie optymalny i przejawiają się w niej elementy które są absurdalne, wynikające z niewiedzy układającego. Na pocieszenie mogę tylko powiedzieć, że to jedna z lepszych które widziałem autorstwa osoby mającej nieprawidłowy wizerunek tej gry.

Edit:
Nawet próbuję wypełnić tę ankietę, ale jest to strasznie trudne. Pytania są bezsensowne albo brakuje oczywistych odpowiedzi.
"Czy kiedykolwiek grałeś/aś w pokera, aby zdobyć pieniądze na spłatę długów lub aby rozwiązać problemy finansowe? " To tak jakbyś spytała przypadkowego człowieka czy chodzi do pracy, żeby spłacić długi...

"Z jaką kwotą siadasz do stołu pokerowego? " Ja gram najczęściej na limicie z maksymalnym wpisowym 50$ ale wpisuję jednocześnie na kilkanaście stołów, a kwota z jaką jestem wpisany sięga nieraz kilku tysięcy $. Nie wiem czy jak zaznaczę 50-200zł to będziesz mogła poprawnie zinterpretować wyniki.

Wszystkie pytania o samopoczucie są beznadziejne i niedokładne. Tzw. "mindset" w pokerze to obszerny dział , a te pytania są skonstruowane w sposób który wymaga prostej odpowiedzi. Nawet jeżeli na upór zaznacze odpowiedź najbliższą prawidłowej, to i tak nie będziesz w stanie zinterpretować jej prawidłowo i nie będziesz miała pojęcia o moim stanie emocjonalnym przy grze. Generalnie staramy się utrzymać samopoczucie w stanie który pozwala nam osiągać swój cel. Dla jednych to będzie spokój, dla innych dobre samopoczucie, a może się zdarzyć, że komuś wychodzi na dobre sportowa złość, która daje mu motywację. Jak w każdej pracy ludziom towarzyszą rożne emocje które się zmieniają. Jeżeli nie cierpisz swojej pracy, ale wyniki dają ci satysfakcję i rekompensatę za nerwy to i tak będziesz ją kontynuować. Chociaż dla większości ludzi w tej społeczności gra w pokera jest przyjemna, bo reprezentują wysoki poziom umiejętności. Najczęściej osoby które uważają, że grają dobrze a w rzeczywistości jest inaczej, przejawiają złość.

This :)

Wg mnie ta ankieta jest przygotowana przez osobę, która kompletnie nie ma pojęcia o pokerze. Pisze sobie pracę licencjacką o hazardzie wśród młodych ludzi, a nawet nie zagłębiła się w temat po to, aby pytania miały choć trochę sensu.

Pytania w stylu:

Czy z powodu kłótni, niepowodzenia lub frustracji ogarnia Cię nagła potrzeba grania ?

Są nie na miejscu. Każdy szanujący się pokerzysta nie narazi swojego narzędzia pracy. Pokerzysta dba o swój mindset! i każdy o tym wie.

Ankieta dla hazardzisty

Spoiler

Czy jesteś uzależniony od hazardu?

1.Czy zdarzyło ci się poświęcać na hazard czas przeznaczony na pracę lub naukę?

2.Czy granie kiedykolwiek powodowało kłopoty w twoim życiu domowym?

3.Czy granie wpłynęło na twoją reputację?

4.Czy kiedykolwiek żałowałeś tego, że grałeś hazardowo?

5.Czy zdarzyło ci się grać po to, żeby mieć pieniądze na zapłacenie długów albo na inne rozwiązanie swoich problemów
finansowych?

6.Czy z powodu grania zmniejszyły się twoje ambicje lub wydajność?

7.Czy po przegranej miałeś poczucie, że musisz jak najszybciej wrócić i odegrać się?

8.A po wygranej czy miałeś silną potrzebę, żeby wrócić i wygrać więcej?

9.Czy często zdarza ci się grać do ostatniej złotówki?

10.Czy kiedykolwiek pożyczałeś pieniądze, żeby mieć na hazard?

11.Czy zdarzyło ci się sprzedać coś, żeby móc grać?

12.Czy miałeś wahania, żeby użyć pieniędzy „na granie” zamiast na zwykłe wydatki?

13.Czy z powodu grania przestałeś dbać o dobrobyt własny albo swojej rodziny?

14.Czy kiedykolwiek grałeś dłużej niż planowałeś?

15.Czy zdarzało ci się grać, żeby uniknąć zmartwień lub kłopotów?

16.Czy kiedykolwiek popełniłeś albo robiłeś plany popełnienia jakiegoś czynu niezgodnego z prawem, żeby zdobyć pieniądze
na granie?

17.Czy z powodu hazardu masz kłopoty ze spaniem?

18.Czy kłótnie, rozczarowania albo frustracje wywołują u ciebie pragnienie grania?

19.Czy kiedykolwiek miałeś ochotę uczcić to, że coś się udało, za pomocą paru godzin grania?

20.Czy zdarzyło ci się rozważać możliwość zniszczenia siebie albo samobójstwa z powodu grania?

18.Czy kłótnie, rozczarowania albo frustracje wywołują u ciebie pragnienie grania?

Przypadek?

Teksty są żywcem wycięte :rolleyes:

Agnieszka, gdybyś poczytała trochę o pokerze, przejrzała forum, poczytała odpowiednie artykuły, Twoja ankieta na pewno byłaby lepsza.

Ale chyba to i tak nic nie da, skoro Twoja praca jest o hazardzie.

Odpowiedz
Cytat
kondziuu

done, chociaż tendencyjność ankiety poraża :f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat