Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Barcelona - Inter

61 Posts
34 Users
0 Reactions
2,767 Views
TthreeO

FORZA INTER! :D w koncu barca wpierdzieliła po fartownym przejściu w poprzednim półfinale dobrze im tak!

Inter murki i symulanci, sedzia powinien ze 20 minut doliczyc - to jedno, poza tym decyzje w 1 polowie na korzysc Barcy wpizdziec (zeby byc obiektywnym;))

Moim zdaniem wygral antyfutbol (szacun dla Murinio). Szkoda Barcy, byle wyscig z realem wygrali w lidze..

solmyr9

Napisane przez babel92
Barca pokazała słabą grę, ale jednocześnie klasę. To jedyny klub na świecie, który odważył się grać bez obrońcy w zasadzie ostatnie 20 minut. Pokazali, że nie można się poddawać i należy robić wszystko, co tylko się da, aby odnieść sukces.

Wszystko pięknie, fajnie ale to zdanie? Który zespół w takiej sytuacji by tego nie zrobił? Co mieli do stracenia? Czy przegrają, czy zremisują nie ma znaczenia, tutaj liczył się tylko awans więc nie widzę powodu do zachwytów w tej sytuacji.
Zwycięzcą tego półfinału okazał się Mourinho, który pokazał, że trener ma więcej do powiedzenia niż się na pierwszy rzut oka wydaje.

Napisane przez babel92

Napisane przez ebenemal
Jak tam co tam babel był pogrom? Bo nie widziałem. :D
Pogromu nie było, mimo iż bez problemów mogło być 2:0.

Barca pokazała słabą grę, ale jednocześnie klasę. To jedyny klub na świecie, który odważył się grać bez obrońcy w zasadzie ostatnie 20 minut. Pokazali, że nie można się poddawać i należy robić wszystko, co tylko się da, aby odnieść sukces.

Co Inter pokazał? Milito pokazał, że świetnie się przewraca, bo robił to za każdym razem gdy dotykał piłki. Jako zespół pokazali, że naprawdę da się grać bez napastnika! Baa, można nawet grać całym składem na 20 metrze i murować się przez 90 min - klasa :facepalm:

Jest mi niezmiernie przykro, zwłaszcza, że bramka na 2:0 powinna być uznana (brak ruchu ręki do piłki, ręka przy ciele). Już nie wspomnę o pojedynku w Mediolanie - bramka na 3:1 strzelona przez Milito ze spalonego, Alves i Xavi ewidentnie faulowani w polu karnym i żadnego rzutu karnego... Myślałem, że sprawiedliwość istnieje na tym świecie i Barca mimo to zwycięży, ale niestety się myliłem.

Nie pozostaje mi nic innego, jak poczekać na finał... wiecie, nie chciałem go oglądać - niemiecka szkoła gry vs włoska => nudaaa. Ale obejrzę. Głównie dlatego, aby zobaczyć bezradny Inter, który niestety nie będzie mógł wystawić 10 obrońców i się bronić, a będzie musiał atakować. I teraz pytanie: czy taktyka ofensywna oparta na tym, że na piłkę czeka 3 sępów i gdy tylko Sneijder dostanie piłkę biegną ile sił prosto przed siebie wystarczy na zwycięstwo. Jeśli tak, to będzie to naprawdę smutne... :(

Pozdrawiam
(wierny kibic, który nadal będzie kibicował Blaugranie :f_love: )

Kolego Babel92 z całym szacunkiem ale powinieneś trochę ochłonąć bo wypisujesz bzdury. Napisaleś, że Barcelona to jedyny klub który odważył się grać bez obrońcy przez ostatnie 20 min. Ok ale pownineneś zauważyć, że Barcelona potrzebowała strzelić 2 bramki , więc byli zmuszeni do ofensywnej gry. Inter grał w 10 zawodników , a jak zapewne wiesz strata jednego zawodnika przy takiej klasie obu drużyn to duży cios dla zespołu. Barcelona była zmuszona grać w taki sposób. Jakby Barcelona zagrała od 1 min bez obrońcy to wtedy przyznałbym Ci rację.

Co pokazał Inter?

Przede wszystkim wyśmienite przygotowanie taktyczne. Barcelona nie miała pomysłu na grę, milion podań z których nic nie wynikało. Inter realizował w 100 % założenia taktyczne po stracie jednego zawodnika i to wystarczyło na zwycięstwo.

aha i jeszcze czepianie się sędziowania... Jakby Barcelona zagrała dobry mecz, wykorzystała przewagę jednego zawodnika którą miała przez 66 MINUT to by strzeliła na pewno więcej bramek. Ale zagrała bez szału więc teraz szukasz usprawiedliwienia w sędziowaniu...

Barcelona to światowej klasy zespół, ale dzisiaj zagrała bez pomysłu i musisz przyznać, że to Inter był lepszy w dwu-meczu i zasłużenie awansował a Barcelona poprostu zagrała poniżej swoich możliwości.
Pozdrawiam

Barça Barça Barça !

W 30 minucie otworzyła się szansa przy czerwonej kartce dla Motty , szkoda że nie wykorzystana :( Gdyby padła jakaś bramka do szatni, albo chociaż do 70' minuty, mielibyśmy 20 minut najbardziej dramatycznego meczu w tym roku, a tak zostaje lekki nie dosyt.

Jakże ten cytat wyżej bolesny staje się dzisiejszego wieczoru.
VeB !

SeBiX7

Liczyłem na finał Barca - Man Utd :) ale cóż, mam nadzieję, że wygra Inter bo to jedyny włoski klub, który lubię :) i nie wyobrażam sobie żeby LM wygrali niemcy :facepalm:

babel92

Trochę meczów widziałem i jeszcze nie widziałem sytuacji, w której ostatnim zawodnikiem jest środkowy pomocnik - zwykle drużyny zostawiają sobie jakiegoś stopera, 2 defensywnych czekających na kontrę, odbierających piłkę i zaczynających nową akcję. Barca pokazała totalny atak i grę do ostatniej sekundy - brawo :) Aha - gdyby bez obrońcy grali całe spotkanie świadczyłoby to o totalnej głupocie, ale to tak btw :facepalm:

Co do tego "wielkiego ciosu" w postaci czerwonej kartki, to niestety nie mogę się z tym zgodzić... co za różnica, czy mur składa się z 9, czy 10 piłkarzy? Znacząca... trzeba się cofnąć jeszcze 5 metrów w tył :facepalm: Co innego gry gra się otwarty football, cios za cios, akcja za akcję - wtedy jeden zawodnik mniej to już przepaść.

mmortezz

Napisane przez fajter
Co pokazał Inter?

Przede wszystkim wyśmienite przygotowanie taktyczne. Barcelona nie miała pomysłu na grę, milion podań z których nic nie wynikało. Inter realizował w 100 % założenia taktyczne po stracie jednego zawodnika i to wystarczyło na zwycięstwo.

Zgadzam się w 100%, mało który zespół grał by ofensywniej w takiej sytuacji jaką miał inter. A taktycznie grali bardzo dobrze, ruch poszczególnych formacji był naprawdę godny podziwu, w szczególności na wysokości 20-30m, gdzie Barca próbowała rozklepać Inter jednak bezskutecznie.

Pozostaje niedosyt, że żadna z drużyn angielskich nie doszła dalej.. No ale może w przyszłym roku ;)

krzyziu1

Odpadniecie Barcelony to tylko wina Barcelony.

Smiesza mnie teksty które mówią o geniuszu Murinho. Ustawił drużynę baaaardzo defensywnie ( nie dziwię się w ogóle) a mimo to Barcelona mogła spokojnie wygrać ten mecz 3-0. Brak skuteczności niestety odbił się czkawką. Co to jest za taktyka defensywna która umożliwia drużynie przeciwnej stworzenie takich sytuacji jakie miała Barcelona? Jeżeli uważacie że Murinho jest geniuszem tylko dltego że Barcelona miała mniej sytuacji niż zwykle (choć i tak miała wystarczająco tyle żeby wygrać) to macie bardzo małe wymagania co do geniuszu.

Wypominanie 150 podań w poprzek nic nie dających też jest smieszne bo mówi się o tym tylko wtedy gdy Barcelona nie osiąga wyniku jaki by chciała a gdy wygrywa wysoko dzięki własnie takiej grze to można przeczytać jak to Barca pięknie grała.

Gratulacje Inter i powodzenia w Finale bo Bayernu nie znosze.

kfas

Napisane przez fajter
Co pokazał Inter?

Rzeczywiscie ciezko sie wpierdolic cala druzyna przed wlasna bramke. Kunszt i geniusz taktyczny!!!!

Bzdura i tyle

andrzej5

Niech się cieszą w Mediolanie z awansu do finału to ich pierwszy od 45 lat. Oby na następny czekali równie długo!

Napisane przez babel92

Co Inter pokazał? Milito pokazał, że świetnie się przewraca, bo robił to za każdym razem gdy dotykał piłki. J

kozak567

Napisane przez kfas

Napisane przez fajter
Co pokazał Inter?

Rzeczywiscie ciezko sie wpierdolic cala druzyna przed wlasna bramke. Kunszt i geniusz taktyczny!!!!

Bzdura i tyle

zapraszam Pana na boisko, prosze zebrac ekipe 11 osob i wpierdolic cala druzyna przed wlasna bramke, zobaczymy jak Twoja druzyna dlugo wytrzyma obrone :D chyba Pan w pilke nozna nigdy nie gral ;)

czaplap

Napisane przez babel92

Co Inter pokazał? Milito pokazał, że świetnie się przewraca, bo robił to za każdym razem gdy dotykał piłki. Jako zespół pokazali, że naprawdę da się grać bez napastnika! Baa, można nawet grać całym składem na 20 metrze i murować się przez 90 min - klasa :facepalm:

Ty tak poważnie czy jednak jaja sobie robisz... Jak miał grać Inter na wyjeździe w sytuacji gdy sędzia daje czerwoną z kapelusza i próbuje znowu przepchnąć Barce do finału

PS. Ile sytuacji bramkowych miała Barca bo ja chyba ze 3 (słownie: trzy) naliczyłem i to oczywiście gdy grali w przewadze

kNoq001

bylem w pubie na meczu, kumpel (wierny kibic barcy) malo nie rozniosl wszystkiego do okola po nie uznanej drugiej bramce (ktora moim zdaniem zdecydowanie zostala strzelona prawidlowo)
ogolnie jakby nie patrzec, barca miala cholerna przewage i inter w tym meczu nie istnial, tzn inaczej, robil to co musial czyli bronil wyniku a barcelona po prostu nie dawala rady przejsc przez 9 chlopa stojacych obok siebie na malej przestrzeni
mam nadzieje, ze final nie bedzie podobny bo to bylaby tragedia :facepalm:

derus

Inter zagrał bardzo taktycznie i im się to opłaciło.
Dobrze, że sędzie nia próbował na siłe przepchnać barcelony jak to miało miejsce rok temu z chelsea.
Naprzód Inter, po zwycięśtwo w LM.

Fafarafa

Co byście nie pisali to Inter zdeklasował Barcę w dwumeczu. W pierwszym gdy musiał zaatakować, zrobił to bardzo skutecznie wyciągając z 0-1 na 3-1. Drugi mecz wyglądał dokładnie tak jak chciał Mourinho. Barca biła głową w mur bez żadnego pomysłu na oszukanie defensywy, Messi był tak bezradny że próbował okiwać wszystkich jak małe dziecko na podwórku. Śmiem twierdzić że gdyby nie czerwona kartka to zabawa skończyła by się duzo wcześniej po kontrze Interu...

Mourinho pokazał klasę, rozpracował perfekcyjnie przeciwnika, a jego piłkarze genialnie wykonali założenia.

kaczuba
galer

Napisane przez gr0su

Napisane przez babel92

Co Inter pokazał? Milito pokazał, że świetnie się przewraca, bo robił to za każdym razem gdy dotykał piłki. J

Fair play pond wszystko! :f_thumbsup:

Kaczmarol